2011. december 15., csütörtök

Európa válaszúton

Nem túlozunk, ha Árpit, a fegyverszakértőt és Lászlót, a Professzort a magyarországi közbeszéd két meghatározó véleményformálójaként mutatjuk be. A múltkori nagy sikerű ketrecharc után egy kerekasztalbeszélgetésre hívtuk meg a két gondolkodót egy polgári hangulatú cukrászdába. Európa útelágazás előtt áll. Mi vár ránk a jövőben?

Árpi, a fegyverszakértő: Egy hatalmas, nyílt európai tér vár ránk a jövőben, ahol szabadon barangolhatunk. Nyithatunk cukrászdát Bécsben vagy lehetünk egy francia repülőgéphordozó kapitánya. Most gyengék vagyunk, akkor viszont erősek leszünk, mert az Európai Birodalom ereje a mi erőnk is. Ha demokratikusan megszavazzuk, akár atomfegyvert is bevethetünk a szemétládák ellen. Erre szükség is lesz, mert mindenki az Európai Birodalomban akar majd lakni.

László, a Professzor: Egy hatalmas, nyílt tér vár ránk a jövőben, ahol a "szuperstruktúrák" szabadon barangolhatnak. Ha az európai "főkonstruktőröknek" úgy tetszik, akkor a cukrászdáinkat Bécsbe telepítik, tiltakozás esetén pedig egy francia repülőgéphordozót parkolnak a Parlament elé a Dunára. A nemzeti extraprofit-kisajátítók a nyílt térben csak erősebbek lesznek és létrehozzák a globálbirodalom európai tagozatát. Úgy fogják hívni, hogy Európai Birodalom.

Á.: Egy repülőgéphordozót ez a szar kis ország sose tudna a Dunára építeni. Éppen azért kell az Európai Birodalom, hogy végre legyen ott egy repülőgéphordozó és azon az én fiam legyen a kapitány. A vadászrepülőgépekkel is mi történt? Korábban drágák voltak és vacakok, most pedig olcsók és sokkal halálosabbak. Az előrelépés tisztán látszik.

L.: Megkérdezném akkor a beszélgetőpartneremet két dologról. Egyrészt elég értelmes-e és rendelkezik-e erkölcsi tartással ahhoz, hogy lássa, mi történik? Ez az első kérdésem ...

Á.: Az anyádat hülyézd le, vén debil ...

Árpi, itt egy szelet marcipántorta. Rágcsáld ezt, amíg a Professzor Úr felteszi a kérdését.

L.: A második kérdésem pedig az, hogy mire kell az a sok és halálos fegyver? Mindjárt meg is válaszolom a kérdéseimet: először is egy szűk eliten kívül meg se érti a sok médiamoslékkal teleöntött agyú, mi történik ....

Á.: Mmmmmmmmmmmmmmmm ... válaszolok, bunkókám, ha már kérdeztél ...

L.: Ne tegezzen és különben se úgy tűnt, hogy tudna válaszolni, mert tele volt marcipántortával a pofája ...

Á.: Azt tegezem, akit akarok, barom. Pofája meg a disznónak van. Tehát a kérdésed. Fegyver arra kell, hogy a bevándorlókat visszatartsuk és odacsapjunk, ahova kell. Például ha valahol fellázadnak a neandervölgyiek, akik nem akarnak Európai Birodalmat, akkor oda lehet küldeni egy robotrakétát. Persze csak költséghatékonyan ...

L.: Akiket maga neandervölgyinek nevez, csupán a fogyasztási színvonalukért folytatnak polgárháborút. Nem akarják, hogy a karácsonyi okostelefont kicsavarják a kezükből a "szuperragadozók" ...

Szakítsuk meg ezt az eurófegyverekről szóló érdekes vitát és térjünk át ránk, magyarokra. Mi lesz velünk?

Á.: Hála Dawkinsnak, végre eltűnik a picsába ez a sok hülye nacionalista magyar a hibbant politikusaikkal és marad helyükön sok jófej nacionalista birodalmi, a politika meg nyugati színvonalú lesz, mint a Shopping City Süd. Egy birodalmat imádni mindjárt értelmesebb, mint egy nyomorult mocsarat, amin még egy repülőgéphordozó se fér el ...

L.: Akár belépünk az Európai Birodalomba, akár kinnmaradunk, végünk. Ha belépünk, a birodalmi "szuperfegyverek" intéznek el minket, ha kinn maradunk, akkor a globálhatalom "csúcsragadozói". Ki kell lépni ebből a hamis dilemmából és olyan helyet keresni, ahol egyik se tud minket elérni. Taktikázni kell és közben keresni egy másik nagyhatalmat, ami megvéd. Az Európai Birodalom kilőve, az USA maga a Globálbirodalom, Kína messze van. A további következtetéseket az olvasóra bízom.

Á.: Van annak a másik nagyhatalomnak repülőgéphordozója és atombombája?

L.: Van.

Á.: Akkor benne vagyok.

Tökéletes végszó! Marcipántortát szájba!

11 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, egészen a végéig. De nehogy már ott megegyezzenek! Deathmatchet akarunk, annak pedig nem lehet kiegyezés a vége! Folytatást!
    Üdv:
    Holger Hartland

    VálaszTörlés
  2. nagyon jo,élvezettel olvastam.Még! Még!Ave.

    VálaszTörlés
  3. Hartland, szomoruan latom, hogy maga is a parttalan vitak zavaros orvenyeben valo halaszast akarja. Miert nem tud mar ez az orszag vegre osszefogni a mestersegesen szitott megosztottsag utan? Magaval vagyunk kotve, mint a keve, kozben pedig ellensegeink - szamosak es gonoszak, bar mostanaban konszolidaltak piaci muveleteiket a Globalbirodalom Zrt.-ben - rohognek a markukba.

    Osszefogas, odacsapas, habzsi-dozsi! Ezt akarja, aki magyar!

    Maga magyar?

    VálaszTörlés
  4. Ha ezek ketten kiegyeznek, mindkettő áruló lesz. László, a professzor elárulja a magyarságot, amikor a globalokomprádorok Imperial War Museum-szabadjeggyel és ingyen Leopard-2 modellel kilóra megvett ügynökével marcipántortázik. Árpád, a fegyverszakértő pedig egy fasisztákkal kokettálókkal kokettálóval kokettál.

    Ha viszont Árpád és László dühösen egymás arcába borítanának egy-egy marcipántortát, és mi többiek ezen röhöghetnénk, az lenne az igazi nemzeti egység.


    H.Hartland

    VálaszTörlés
  5. Ez a pesti viccekbe illő tortadobálás, ez a nihilista röhögcsélés az átkos elmúlt húsz évhez tartozik, amit szerencsére meghaladtunk. Ma már nem számít, a körúti kávéházak entellektüel csőcseléke kit tart árulónak. Ha László és Árpi mindketten megértik a magyar sors követelését és egy irányba szuronyrohamoznak, akkor egyikük lehet bár libbant, a másik magyararcú, mindketten a magyar faj elrendelt sorsának hívását hallják meg, amely a magyar vérből, a magyar rögből sír fel mintegy tárogatóként.

    Nem tetszik nekem, hogy maga itt kötekszik az Egység láttán. Csak nem az Ellenség ügynöke?

    VálaszTörlés
  6. Árpi mai cikkét látva azt kell mondjam, maga túl nagyot álmodik:
    http://hvg.hu/w/20111216_lopni

    Vegyünk példát a németekről. A 19. században ugye két koncepció is volt: a nagynémet és a kisnémet egység. A kisnémet egység győzött, az onnan nézve balkáni osztrákokat kihagyták. (És látja, mi lett belőle, amikor egyikük mégis bepimaszkodott a kisnémet egységbe, és 1938-ban hozta a többieket is!)

    Nekünk is a kismagyar egységre kell törekednünk. "Kicsi, de erős a bors!" - tartja az igazi magyar mondás. A kismagyar egység olyan, amiből Árpád és László sajnos kimaradnak - tortapárbajuk viszont ezen egység kovásza lehet.

    H.Hartland

    VálaszTörlés
  7. Hartland ez a merjunk kicsik lenni egy lejart duma. Tudja ki terjesztette ezt? Ugye latja az eredmenyt, ma mar 50-en sincsenek. A kismagyar egyseg az csak olyan lehet, mint amilyet Esz Lajos alakitott ki, amikor kizarodott az utolso nem Esz Lajos is a partjabol. Azt akarja, hogy KGB egyszal magaban maradjon az orszagban?

    Mit gondol, ha KGB lenne egyedul a kismagyar egyseg, akkor lehetne ra mutogatni, hogy o Magyarorszag tehat rajta kell behajtani az allamadossagot minket hagyjanak beken?

    VálaszTörlés
  8. Bz249, maga elképzelhetőnek tart egy olyan egységet, amelynek egyszerre része László, a professzor és Árpád, a fegyverszakértő? Vagy maga netán egy látens árpádafegyverszakértőista? Mekkora kaliberű avatárral osztja nekünk az észt?
    H.Hartland

    VálaszTörlés
  9. Hello Holger! Úgy általában örömmel tölt el, ha csepüli a topiktársakat. És a mátrixa is tetszett,
    mert segített nekem, mint újoncnak tájékozódni-

    De most éppen egy igen bölcs mondat íródott itt le az előbb, amelyet nem lehet elégszer, és elég összefüggésben hangsúlyozni. Ki is teszem rá az ékezeteket, hogy majd később könnyebben tudjam idézgetni:

    "Mit gondol, ha KGB [vagy bárki más az adott kontextusban] lenne egyedül a kismagyar egység, akkor lehetne rá mutogatni, hogy ő Magyarország, tehat rajta kell behajtani az államadósságot, minket [pedig] hagyjanak békén?"

    VálaszTörlés
  10. Nezze Hartland kollega, Laszlo a Professzor es Arpad a Fegyverszakerto professzionalis, azaz hivatasos megmondok. Az meg egy rendes tisztesseges szakma, olyan mint a befektetesi tanacsado vagy a hasznaltauto-kereskedo. Nem hinnem, hogy egy eros allam diszkriminalhat bizonyos szakmakat.

    Vagyis igen ugy gondolom, hogy letezhet olyan egyseg, ahol a Munkasok, Parasztok es Neppel egyutt... ja nem. Mindegy kell lennie olyan egysegnek, amelyikbe a profi megmondok is belefernek.

    A fegyver egyebkent az europai egyseg szinonimaja, az avatarban szereplo 75 mm atmeroju panceltoro agyu az Afrika Korps-ban kezdte es Legion Etrangere-ben fejezte be a palyafutasat. Utobbi helyen olyan jol szolgalt, hogy muzeumi kiallitasi targy lett belole. Az uzenet is egyertelmu, nem az a lenyeg, hogy minek szulettunk, hanem, hogy milyen jo munkat teszunk le az asztalra.

    VálaszTörlés
  11. Helló, BZ, egész megtáltosodott; az eddig öntől olvasottak köyül ez a pár mondat (az 1. és 2. bekezdés) tetszett a legjobban. Boldog karácsonyt mindnyájuknak, ha még aktuális, amikor ezt megtalálják.
    Üdv. Szummátrai Orangután

    VálaszTörlés