2012. augusztus 29., szerda

Képtelen számok

Növekedésfétisiszta világot terrorizálnak ránk! Hiába a szép szó, hiába a kördiagrammokkal megtámogatott tudományos érvelés, hogy növekedni nem lehet a végtelenségig, mert elfogy a földköpeny és akkor lubickolhatunk a magmában, a birodalmi véleménykarhatalmisták csattogó fogú osztagai egyre csak azt rikácsolják: növekedés, hol van a növekedés?

Eleve, mi a növekedés és miért fontos? A mélyszerkezetet megvizsgálva rájövünk, hogy a növekedés egy teljesen fiktív fogalom. Szavannán vadászó ősünknek megvolt mindene, ami a teljes emberi élethez kell és ha ma akarnék befizetni egy mamutölő kalandtúrára, hány évi fizetésemet kellene uzsorahitelre felvenni a globális pénzszivattyútól? Ilyen egyszerűen belátható, hogy nem növekedés van, hanem töpörödés és a bérrabszolgák ezt csak azért nem veszik észre, mert szemük elé hazugságfüggönyt sző a modern kizsákmányolók megnevezhetetlen szűk klikkje.

A növekedési szám ezért nem számít. Eleve hazugság, hiszen mennyivel több malacpörit tudunk ma megenni, mint mondjuk 100 éve? Nem többet, hanem kevesebbet, tehát az az állítás, hogy 100 évvel ezelőtthöz nőttünk 300%-ot egy teljes hazugság.

Okos ember ezért nem törődik holmi növekedési számokkal, hanem kikacagja azokat. Megvan a mai malacpöri vagy nincs meg a malacpöri? Amíg megvan, addig nincsen baj.

És nekem megvan.

2 megjegyzés:

  1. Megvan a malacpori? Akkor mit sir itt a daralt butyokmagrol itt nekem. Es en meg odaadtam maganak azt a finom szalonnat!

    Hat tudja kit fog atverni legkozelebb maga szegyentelen gazember!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megvan a malacpöri vagy nincs meg a malacpöri?
      Ha megvan, mit siratja a szalonnáját? Tekintse befektetésnek a jövőbe.

      Ha meg nincs meg a malacpöri, akkor lehet kotródni a blogról, webprolikám.

      Törlés