2015. január 6., kedd

Erkölcsi eszterga

Van ez a Piketty nevű ember, aki Nobel-díj aspiráns, most utasította vissza a Becsületrendet és mesteremhez hasonlóan a Tőkéről írt bestsellert.

Ennyit akkor a híres emberről és most, hogy a sok nyugatmajmoló sznob felfigyelt, lássuk a mai üzit.

Opel és Bentley, mekkora a különbség, pláne árban! Mi a hatalmas árkülönbség oka? Az az oka, hogy a Bentley-t jobban megmunkálták a megmunkálók. Ugyanilyen okból kell megfizetni magas áron azokat, akiket erkölcsileg alaposan megmunkáltak az erkölcsi megmunkálók. Az erkölcsi megmunkálók azok a kapuőrök - nyugatmajmolóknak gatekeeper-ek - akik maguk is magas erkölcsi megmunkáltsággal rendelkezve eldöntik, kiknek elég magas a megmunkáltságuk ahhoz, hogy a globálkapitalizmus kapitányi posztjain az erkölcsiség követelményeinek eleget tegyenek és a világot ezáltal megóvják a gátlástalan kaparjkurták harácsolásától.

Naná, hogy én is ilyen kapuőr vagyok.

Ha a globálkapitalizmusból a kaparjkurták kiszorulnának és a magas erkölcsi megmunkáltságú Bentley-k döntenének arról, kinek mennyi jár a méltó (!) élethez, akkor mindjárt előbbre lennénk. Sajnos azonban pénzügyi szuperfenevadak tombolnak. Elmondom újra a szuperfenevadak vadászterületeit, melyekre a magas megmunkáltságúaknak rá kell tenni a kezüket: pénzügy, kereskedelem, energetika, távközlés és média.

Ebben a keretben értelmezzük akkor a vasárnapi zárvatartást.

A médiának - ami szintén szuperfenevadak által mérgezett - a szuperfenevadak magas erkölcsi megmunkáltságú szakrális vezetők által való megfékezéséről kellene informálni a webprolikat és nem mindenféle mérgezett témákkal mérgezni őket, mint például a korrupcióval. Különben is, milyen korrupcióról beszélünk akkor, amikor a kapuőrök által kiválasztott magas erkölcsi megmunkáltságúakat amúgy is magas áron kell megfizetni? Ha a média arról beszélne, amiről kellene neki, akkor még lenne remény arra, hogy a világunk, ahogy ismerjük, túlél. Mert egyébként csak a káoszt tudom garantálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése