2014. december 11., csütörtök

Zseb

Akkor pontosítanám az előző bejegyzésben tett követelésemet: momentán a kereskedelem, a bankrendszer és az energetika kell nekem. A biztosítás, a távközlési és a közlekedési szektor még várhat, a közműszektor pedig már zsebben van, ugye. Kereskedelem, bankrendszer és energetika nélkül nincs szuverenitás, szuverenitás nélkül nincs vesztfáliai béke, vesztfáliai béke nélkül meg háború van, ha pedig háború van, akkor retteghet a Birodalom.

Jaj, a médiát majd' elfelejettem. Kell nekem a média is.

Hadd magyarázzam meg, szokásom szerint a szkítáktól vagy a hunoktól kezdve. Vagy nem is, legyen inkább a reneszánsz. Mégis inkább az egyiptomi birodalom. Szemben a reneszánsszal, az egyiptomi birodalom tudott piramisokat építeni gazdasági növekedés nélkül, azonban a reneszánsz óta ez lehetetlen. A fáraó és a reneszánsz utáni deszakralizálódott Nyugat között az a különbség, hogy a fáraó kezében volt a média, a Nyugattól pedig elvették ezt a fegyvert. Így aztán nem is épültek azóta közpiramisok, viszont a konzumidióták elkezdték lerabolni a bolygót, Rio de Janeiróba röpködnek, ezért aztán immár az emberiség túlélése a tét. Mindaddig, amíg az agymosott konzumidióták újabb agymosásban nem részesülnek, ezúttal tőlünk, a Fenntartható Jövő embereitől, nem tudom garantálni, hogy él még ember a Földön 100 év múlva.

A tét tehát óriási.

A világkatasztrófa közepette nekünk, magyaroknak is keresni kell a menekülési utat a túlélés felé. Helyzetünk nem egyszerű. A hanyatló Nyugat mögött sunnyogó angolszász Birodalom hanyatlik. Hanyatlása közepette csapkod össze-vissza és csapkodása közben felfedezett valami technológiát, ami úgy tűnik, mégis csak kevésbé fontossá teszi az emelkedő Kelet erőforrásait és a születő eurázsiai Birodalom motorja, Oroszország most kevésbé tűnik győztesnek, mint akár egy hónapja is.

Így kerültünk mi, magyarok a világesemények örvénylésének frontvonalába. Megint. És így lett a média fontos. Megint. A csapkodó Birodalom mondhat akármit, ha csak a mi sztorink jut el a konzumidiótákhoz.

Most kell összefogni, hogy ebben az új, mindent eldöntő csatában ismét győzzünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése