2015. október 24., szombat

Fukuyama harmadszor

Nagy kedvencem nekem a Fukuyama, már írtam az elméletéről itt meg itt. Azt mondja ez az ember, hogy a "liberális" "demokrácia" mindig győz.

Hahaha. Nincs ennél egyszerűbben megcáfolható téveszme.

Hát először is, mi az, hogy "demokrácia"? Van-e egyáltalán olyan, hogy demokrácia? Mert ha demokrácia nincs is, akkor a "liberális demokrácia" nem létezik, tehát nem is győzhet. Most tekintsünk el attól a mellékes kérdéstől, hogy eleve, miféle ötlet az, hogy a többség véleményét követjük? Akkor hol marad az elit, az ő magasabbrendű tudásával meg a transzcendens beavatottságával? Ha egy beavatott Látó szavazata pont annyit ér, mint egy alkoholista paraszté, akkor hogyan haladunk egy jobb, igazságosabb világ felé, amelyhez az utat csak a Látók tudják megmutatni?

De ez egy mellékszál, mert sokkal fontosabb, hogy a demokráciában az emberek nem úgy szavaznak, ahogy ők gondolják, hanem úgy, ahogy politikaipari holdingok megmondják nekik. Tehát demokrácia nincs is, ebből az következik, hogy a "liberális demokrácia" nem győzhet.

Most annak bizonyításába nem megyek bele, hogy a spirituális szakralitás ("Isten") felsőbbsége nélkül az emberiség végpusztulása következik majd be hamarosan, így okozza a Nyugat a történelem végét, de nem úgy ám, ahogy Fukuyama elképzeli. Halálhörgés lesz és siralom, nem örökké tartó jólét.

Ezért van az, hogy a vasárnapi boltzár nem népakarat kérdése, mert ez a spirituális szakralitás ügye. Aki vasárnapi bevásárlást akar, az a világ pusztulását sietteti. Gondolják meg.

Így éldegélünk a pusztulás felé rohanva egyre növekvő sebességgel, mivel a profithajsza kizsigereli a bolygót és az emberi lelkeket, a birodalmi csúcsragadozó kizsákmányolja Európát, Oroszországot és Kínát, ezek viszont a szörnyű kizsákmányolás miatt nem tudják azt mondani, hogy ácsi, nem akarunk kizsákmányolva lenni, ezzel szemben a bolygóval és emberi lelkekkel összhangban akarunk élni, hanem kénytelenek behódolni a kereskedelmi, pénz és médiafegyverek nyomásának. Vagyis magyarra fordítva rettegnek attól, mit szól majd a nép, ha okostelefon helyett füstjelekkel kell kommunikálni, kissé tradicionálisan, de nagyon öko-kompatibilisen. Tudják, hogy a tömegpusztító médiafegyver birtokában a nép bármikor fellázítható, hogy ők okostelefont akarnak és nem veszik észre, hogy a jövőjüket képező ivóvizet adják ezért.

Fukuyama mindezt nem tudja és nem akarja megérteni. Ezzel cinkossá válik abban, hogy a Birodalom nem képes megérteni a spirituális szakralitás igazságát és így borzasztó atomháborúba dönti majd a világot. Vagy ha nem dönti, akkor kihal majd a fehér ember, mivel nem születik elég gyerek.

Ami majdnem olyan rossz, mintha az emberiség halna ki teljesen. Mert fehér ember nélkül mi értelme van az emberiségnek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése