2009. július 24., péntek

A dolgok értelme

Létfilozófiai sorozatom következő tagja a miért élünk után: miért vannak a dolgok? Mielőtt a húrokba csapnék, azért szögezzünk le valamit. Nem vagyunk egyenlők. Bocs, nem vagyok egyenlő. Van, akinek több jutott, van, akinek kevesebb, nekem konkrétan több jutott és ti, akik a blogomra jártok, részesülhettek a felsőbbrendűségemben. Hány és hány alacsonyabbrendű blog van, amik nem bírták a kíméletlen versenyt a tirpákbloggal, mi meg továbbra is csak menetelünk, mint a Duracell nyuszi, két és fél év után, közelítve az ezredik poszthoz. Ebből is mit kell látni?

Azt kell látni, hogy a blogoszférában is vannak gyengék és erősek és a gyengék úgy eltűnnek a Google keresési listájáról, mint a gnuantilop a krokodil torkában. Nem, mintha ez nagyon érdekelne, mivel mi az erősek vagyunk és aki cicózik velünk, az megkapja a fospumpát a pofájába.

Elitek, az egész világ egy harc a túlélésért. Körülöttünk minden pillanatban dúl az elkeseredett küzdelem, csak a hülye nem látja. Ma is, reggel kimegyek a konyhába, ott a hűtőben a sajt, a szalámi meg a mézbonbon. Ezek versenyeztek, melyik táplálhasson engem. Megint a mézbonbon nyert. Meg is mondtam a sajtnak meg a szaláminak, hogy a kihalás szélére kerültek, a mézbonbon nyerésre áll a kíméletlen versenyben és nekik hamarosan annyi. Sírtak, rimánkodtak, de engem nem hatottak meg. Aki gyenge, pusztuljon.

Megyek ki a buszhoz és megint a 8:12-es 32-es járat győzött. Hiába ágált a 17-es és a 41-es, nem éltek túl. Egyszerűen nem arra mentek, amerre én akartam menni. Öreg hiba. Ezek rossz stratégiát követnek az Élet Nagy Versenyében, pont mint a nácik meg a komcsik. Jön az evolúció és lepofozza a 17-est meg a 41-est. Az már más kérdés, hogy a 32-est is, mert miután felszálltam a buszra, rádöbbentem, hogy tele van webprolival és inkább a Lancia Thesissel mentem munkába.

Ezeken a példákon rágódjatok és döbbenjetek rá, mennyire átszövi az életünket az evolúció. Mivel még nem vagytok felkészülve rá, éppen csak megemlítem, hogy a reggelit és a buszokat is az élő pénz mozgatja, mint egyfajta reggeli- és buszevolúciót irányító életerő. Ti, webelitnövendékek és pláne a nyomorult webprolik csak játékszerei vagytok a pénz által irányított reggelievolúció hatalmas erőinek, amikor a vajat kenitek a kenyérre, valójában az élő pénz végez szelekciót a Ráma margarin túlélőgépén a hülyeparaszt vajának kárára.

Látjátok, ez a ráció győzelme a sok poros dogma felett. Az emberi ész felszikrázása a webprolik sötétségében. Teljesen logikusan végigvive a gondolatmenetet csak egy következtetés adódhat a fentiekből.

Én vagyok a Felsőbbrendű ember.

Ti lehettek Majdnemfelsőrendű emberek.

7 megjegyzés:

 1. 36 megjegyzés
  Ablak bezárása Ugrás a megjegyzésűrlapra

  Névtelen Névtelen írta...

  Gyakorlatilag viszont ez az egész elmélet ostobaság, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a Lancia Thesis fog kipusztulni, és a 32-es busz fogja túlélni.

  2009. július 25. 16:40
  Törlés
  Blogger bz249 írta...

  Névtelen: ha összeütköznek, akkor persze. De a Lancia Thesis fürgébb és simán ki tud térni a lomha 32-es busz elől.

  2009. július 25. 17:32
  Törlés
  Blogger Ezredes K Őrnagy írta...

  A 32 -es Újpestről jár Kőbányára Angyalföldön át. Magyarán, aki ráteszi a lábát proli és semmi köze a Versenyhez.

  2009. július 25. 19:13
  Törlés
  Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

  nevtelen, maga az evolucio ezerszer bizonyotott tanaval akar ujjat huzni? Kapjon mar eszbe! Mi elt tul, a dinoszaurusz vagy a kiseger? A kiseger es miert? Mert a torzsfejlodesben az az ut vezetett el hozzam.

  Ha en lancia thesissel jarok, akkor az fog tulelni. Ezt mondja az evolucios elmelet. Most pedig lehet pofat sulyba tenni es folytatni a buszozast csendben, meghunyaszkodva.

  2009. július 25. 23:19

  VálaszTörlés
 2. Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

  ornagy, ujpest az a hely, ahol a Mester dolgozik. Megszentelt fold. Ennek fenyeben nyilatkozzon a 32-es buszrol.

  2009. július 25. 23:21
  Törlés
  Blogger Gizike írta...

  Látja, KGB, ha olyanokat ír, hogy maga felsőbbrendű ember, a blog közönsége a röhögéstől nem tud kommentelni. Nekem is több nap kellett hozzá.

  2009. július 27. 18:46
  Törlés
  Blogger eN írta...

  Pedig jó kis post. Kár hogy a bajszos nők nem szerepelnek benne, pedig azok is ki fognak halni mint a 32-tes busz.

  2009. július 27. 20:57
  Törlés
  Névtelen Névtelen írta...

  bz249, szó sincs róla, nem kell, hogy ütközzenek. 32-es busz már akkor is volt, amikor Lancia Thesis még nem. Tessenek majd erre emlékezni 10-15 év múlva. Akkor majd lehet megint keresgélni a Lancia Thesiseket az utakon. Akár a 32-es busz ablakából.

  KGB, maga pedig egy súlyos evolúciós zsákutca egyik utolsó egyede, a Mesterrel egyetemben. A bértollnokok is kihalásra ítéltetett faj. A gerincesek sokkal életképesebbek, még akkor is, ha elsőre úgy tűnik, a gerinctelenek lenyomják őket, mint a bélyeget.

  Nézze meg az Úr példáját. Bármennyire is úgy tűnt, hogy ő van a tápláléklánc csúcsán, néhány genetikai aberráció eredőjeként egyik pillanatról a másikra úgy elbukott, hogy akik tegnap még áhítattal lesték minden szavát, ma már a nevére is alig emlékeznek. És ezt nem szenilitásuk okán teszik, hanem ez a kontraszelekció egyik közvetlen hatása.

  Legyen ez intő példa, KGB! Máskor gondolkozzon, mielőtt egy magasabbrendű faj egyedét leugatja holmi őrmestertempóval (pofa súlyban, hahaha).

  2009. július 28. 6:41
  Törlés
  Blogger bz249 írta...

  Névtelen: biztos benne, hogy ugyanaz a 32-es busz volt az a régi, mint a mostani? Vagy csak néhány felületes morfológiai hasonlóság alapján ezt is meg azt is 32-es busznak hívják?

  Olyan ez, mint a Toyota Corolla. Az is milyen régóta van, pedig a mostanihoz nem vezet evolúciós út a régitől.

  Tehát a 32-es busz nem hogy ki fog halni, hanem már többször is kihalt. Csak a Kádár-nosztalgia miatt hívják még egyes prolik a 32-esnek azt a buszt.

  2009. július 28. 9:37
  Törlés
  Blogger Ezredes K Őrnagy írta...

  Kezd kihalni a 32-es busz. Régebben Kőbánya központjáig járt, most már csak az Örsig. Jövőre Bosnyák, utána pedig kihal.

  2009. július 28. 9:48
  Törlés
  Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

  Jaj, de szanalmas, tudomanyos tenyeket figyelembe nem vevo hablatyot adott itt elo, Nevtelen! Maga azzal jon, hogy azert, mert a 32-es busz elobb volt, mint a Lancia Thesis, ezert tul is fogja elni a Lancia Thesist? Muhahahaha, ha ez igy lenne, a dinoszauruszok meg mindig elnenenk. De nem elnek, ez tudomanyos teny. Maga magaval a nagybetus Tudomannyal probal meg hadakozni. Elorelathatoan szanalmas lesz a pofaraesese.

  Meg egy a bertollnokokrol. Vegyunk ket tollnokot, az egyik azt irja, amit gondol, a masik megbizasbol, fizetsegert ir. A honorariumot mindketto megkapja. Melyiknek lesz vastagabb a zsirparnaja telre? Vagyis melyiknek lesznek jobbak a tulelesi eselyei?

  Gondolkozzon el ezen. En mar elgondolkoztam, muhahahaha! Az evolucio velem van.

  2009. július 28. 10:08

  VálaszTörlés
 3. Törlés
  Blogger Ezredes K Őrnagy írta...

  Névtelen, maga nyilvánosan megszégyenült. Fedje fel magát, vagy húzzon el.

  2009. július 28. 10:20
  Törlés
  Blogger tölgy írta...

  Kicsit izgulok, mikor kap a nyakába Tirpákia egy virtigli evolucionistát. A teázóban ilyenkor már régen ott hemzsegtek. Na, de az egy elit hely volt.

  2009. július 28. 10:26
  Törlés
  Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

  Tolgy, mivel itt mindenki hithu evolucionista, barati tarsasagba fog kerulni az az evolucionista.

  2009. július 28. 10:37
  Törlés
  Blogger bz249 írta...

  KGB: melyik fizet jobban evolucionistának lenni vagy kreacionistának? /hú remélem most nem vesznek elő zsidózásért, pont mikor elvégeztem az Antifasizmus III. tanfolyamot/

  2009. július 28. 10:46
  Törlés
  Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

  A kreacionistak mogott nem all szamottevo uzleti hatter. Gondolja csak meg, ha en egy olyan uzleti tervvel jelentkezek, hogy atgyurom a torvenyeket az en erdekeimnek megfeleloen, a tonkrement webproliktol elszedem a motyojukat es osszerakok belole egy hatalmas konszernt, akkor milyen bertollnoknak fogok dobni mogyit?

  Nana', hogy az evolucionistanak. Aki gyenge, pusztuljon es ne sirankozzon, hogy az Evolucio konyortelen keze olyan torvenyt hozott, amitol o tonkremegy. A dinoszauruszok is hiaba sirtak, a meteorit lecsapta oket.

  2009. július 28. 10:50
  Törlés
  Blogger Ezredes K Őrnagy írta...

  Természetesen az evolucionista lét hoz többet. Ez nem kérdés. A Piacnak már több pénze van, mint a papoknak. Csak ezt Loxon meg Tölgy nem tudják.

  2009. július 28. 10:51
  Törlés
  Blogger Ezredes K Őrnagy írta...

  Nem biztos, hogy meteor volt. Egyszerűen túl sokat akartak zabálni, és összeomlott a gazdaságuk.

  2009. július 28. 10:52

  VálaszTörlés
 4. Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

  Jol mondja, Ornagy. Koraszulott joleti tarsadalmat hoztak letre, hadd emlitsem itt peldaul a triceratopszok allami bolcsoderendszeret.

  Kihalasuk legyen into pelda mindenkinek, aki nem hisz az evolucioban.

  2009. július 28. 11:08
  Törlés
  Névtelen tölgy írta...

  Tirpákok,

  és azt a meteoritot - mit gondolnak - ki küldte? He?
  A 32-es busszal jött az is?

  2009. július 28. 11:18
  Törlés
  Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

  Egy fejlettebb civilizacio kuldte, Tolgy.

  Ez is arra bizonyitek, mi mindent el lehet erni, ha nincs allami vizfej es szocialis rendszer.

  2009. július 28. 11:21
  Törlés
  Névtelen toelgy írta...

  Érte, maga szerint egy szociális rendszer és állami vízfej nélküli világ küldte.
  Ez teljesen logikus.

  De miért nem várták meg nyugodtan, amíg a koraszülött dino-állam magától kimúlik? Vagy ez a meteorit csak egy szimbólum volt, nekünk szólt az üzenet?

  2009. július 28. 11:27

  VálaszTörlés
 5. Törlés
  Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

  Segiteni akartak a hulyefoldieknek. Meggyorsitani az amugy is elkerulhetetlen kihalast.

  Ezen is lehet elgondolkodni. Ki tudja, talan mar uton is van egy ujabb meteorit. Meg nem keso megszuntetni azokat a bolcsodeket.

  2009. július 28. 11:31
  Törlés
  Névtelen tölgy írta...

  Küldhettek volna díno-mogyit is azok a fejlettek.

  De én is aggódom, ha nem sietünk a bölcsikkel, kaphatunk a nyakunkba egy helyi meteort.
  Kismamák, a Haladás adta, a Haladás elvette!

  2009. július 28. 11:48
  Törlés
  Névtelen tölgy írta...

  Küldhettek volna díno-mogyit is azok a fejlettek.

  De én is aggódom, ha nem sietünk a bölcsikkel, kaphatunk a nyakunkba egy helyi meteort.
  Kismamák, a Haladás adta, a Haladás elvette!

  2009. július 28. 11:48
  Törlés
  Blogger bz249 írta...

  És mi van, ha az a meteor egy válságkezelés volt? Tudják sokk-terápia Ész Lajos stílusában.

  2009. július 28. 11:53
  Törlés
  Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

  Ezt magyarazom, bz249. A fejlettek kemeny szeretete volt az a meteorit. Akkor fajt egy kicsit, de a dinok helyet atvehettek az emlosok, akik oly sokaig el voltak nyomva.

  Ez bizony Haladas, mindenfele szempontbol.

  2009. július 28. 11:56
  Törlés
  Névtelen tölgy írta...

  Az emlősök lennének a Haladás? Akik évekig totojgatják az utódokat, és védik őket a versenytől?

  Neeeem!

  Az emlősök a bosszú. A dinók példájából láthatják, hogy aki nem alkalmazkodik, azt felváltják a kis szőrős patkányok. Láttak már patkány-bölcsit?
  Naugye.

  2009. július 28. 12:03

  VálaszTörlés
 6. Az emlősök lennének a Haladás? Akik évekig totojgatják az utódokat, és védik őket a versenytől?

  Neeeem!

  Az emlősök a bosszú. A dinók példájából láthatják, hogy aki nem alkalmazkodik, azt felváltják a kis szőrős patkányok. Láttak már patkány-bölcsit?
  Naugye.

  2009. július 28. 12:03
  Törlés
  Blogger Ezredes K Őrnagy írta...

  De a tojásnál mindenképp jobb megoldás Tölgy. Kellemetlen lehet pl mikor a trónörököst elfogyasztják lágyan főzve reggelire.

  2009. július 28. 13:41
  Törlés
  Névtelen Névtelen írta...

  Elitek, a Lancia Thesis egy életképtelen valami.

  Gondolkodjatok! Mi a jelenkor legfőbb evolúciós motorja? A Verseny, és ebből fakadóan a Piac.

  Namost. Vegyünk mély levegőt, és gondoljuk végig: ha a Lancia Thesis egy életképes, mit beszélek, versenyképes termék volna, akkor piaci igény is volna rá. Ha pedig volna rá piaci igény, akkor vennék az emberek, és használnák.

  Eddig világos, ugye?

  Namost. Ha ez így volna, akkor az utak tele volnának Lancia Thesisekkel. Igaz?

  Ehhez képest mivel vannak tele az utak?

  Igen, a 32-es busszal.

  Ha tehát a tisztelt elitek nem csak blogkommenteléssel töltenék az időt, hanem Hozzáadott Értéket Teremtenének, akkor:

  1.) nem munkaidőben írogatnának ide, amikor az Elit Értéket Teremt,

  2.) utánanéznének a Nagy Buszevolúciós Enciklopédiában a 32-es busz genetikai és morfológiai adottságainak, és nem beszélnének itt összevissza.

  (Tölgy, ha most azzal jön, hogy maga akkor is értéket teremt, amikor alszik, akkor megrúgom, hogy leesik a lombja.)

  2009. július 28. 20:38
  Törlés
  Névtelen tölgy írta...

  Konkrétan, én tényleg értéket adok hozzá alvás közben is.

  És csuklóból cáfolom: felénk teljesen kihalt a 32-es busz. Csak elmaradottabb létformákban maradhat fenn.

  2009. július 28. 21:15
  Törlés
  Névtelen Névtelen írta...

  Szóval az utak az evolúcióban győztes 32-es busszal vannak tele? Ajjaj. A járdák meg kutyaszarral vannak tele. Úgyhogy már nem is tetszik nekem ez az evolúció :(
  El is megyek inkább nyaralni.
  Melyhez hasonló jókat kívánok mindannyiuknak :)

  Leskelődő

  2009. július 28. 21:16
  Törlés
  Névtelen Névtelen írta...

  Leskelődő, maga mit él vissza a névtelenségemmel?

  2009. július 28. 21:31
  Törlés

  VálaszTörlés
 7. Névtelen Névtelen írta...

  Tölgy, arról még nem hallott, hogy az élőhelyét változtatja? A pingvin sem lakott mindig a jégtáblákon, gondolja végig. Azzal, hogy a 32-es busz most másfelé jár, nem pedig a maguk kietlen környékén, csak azt bizonyítja, mennyire életképes, és mennyire tud alkalmazkodni a megváltozott környezeti feltételekhez.

  2009. július 28. 21:34
  Törlés
  Névtelen Névtelen írta...

  Névtelen, ezt azért tehetem meg, mert fejlettebb vagyok.
  És ne merje azt mondani, hogy a kutyaszar is változtatja az élőhelyét, és utánam jön a nyaralásba, nagyon megharapdálom Önt.
  Tisztelettel:

  Leskelődő

  2009. július 28. 21:40
  Törlés
  Névtelen Névtelen írta...

  Mert.
  Kimaradt a feldúltságtól.
  :)

  Leskelődő

  VálaszTörlés