2007. október 23., kedd

1956 valódi arca

Megint ég a pesti utca. És tudjátok miért, elitek? Mert van ez a tipikusan hülyemagyar, lúzer ünnep október 23.-án. Minek? Minek ezt ünnepelni? Inkább sírni kellene és rajzfilmekben elmagyarázni a hülyemagyaroknak, hogy lázadozni nem szép dolog ám. Kádár Jánosnak, 1956 igazi vívmányának pedig szobrot kellene állítani.

Mindez azonban még mindig kurvára messze van a szomorú igazságtól, elitek. 1956-tal kapcsolatban hazudtak nektek és ha tudnátok az igazságot, akkor Nagy Imre szobrot mennétek döntögetni, nem Feri beszédét megzavarni az Operában.

Egyáltalán nem úgy volt semmi 1956 október 23.-án. A nagypapim elmondta az igazságot. Hallgassátok és terjesszétek, hát ezért van ez a blog.

Azt hiszitek, hogy forradalmár fiatalok harcoltak az utcán? Egy fenét. Azokat a szerencsétlen fiúkat fehérbűnözők küldték a tankok ellen.

A nagypapim azt mesélte, hogy hát ugye voltak hibák és a Párt vezetői éppen a népre akartak volna hallgatni, mi fáj neki, amikor Nagy Imre és bűnöző bandája összeesküvést szőtt. Rosszat akartak tenni az országnak és persze anyagi érdek is volt a dologban. Arra gondoltak, ha szétlövetik a várost, az újraépítési pénzekből szépen megtollasodnak. Most már csak a szovjet csapatokat kellett valami módon provokálniuk.

Ezek a kedves orosz mackók akkor éppen itt voltak, mert korábban mi, hülyemagyarok nem viselkedtünk valami szépen velük. Bocs, ti, hülyemagyarok nem viselkedtetek szépen. Nem akartak semmi rosszat, de hát mit tehettek, amikor Nagy Imre és bűnbandája által megszédített fiatalok elkezdték őket dobálni Molotov-koktéllal? Először szépen megpróbálták lebeszélni őket, de aztán addig dobálóztak a fiatalok, hogy hát visszalőttek. Mi mást tehettek volna?

Nagy kavarodás volt és sok ház kiégett. De nehogy azt higgyétek, hogy Nagy Imréék megszerezték az újjáépítési pénzeket! Nem, dehogy! Kádár János leleplezte őket és megkapták méltó büntetésüket.

Konkrétan felakasztották őket.

Megérdemelték, nem? Hát akik tankok ellen küldenek fiatalokat, azok lógjanak, nem?

1 megjegyzés:

  1. Névtelen írta...

    Teljesen meghatódtam, Gammabé. Maga virágokat dugott a tankokba. Ez annyira..ez annyira...bensőséges. Éppen ilyet szeretnék. És az egész, amit leírt ma, olyan megható. Ahányszor benézek ide, pityeregnem kell. De most hoztam a zsepimet. Elképzeltem, ahogy kissámlin ül a karosszék mellett és a nagypapi mesél. Mesél ötvenhatról, a tankokról. Mennyivel szebb, mint a Piroska és a farkas. Az nagyon durva mese, gyilkosságos. Sosem szerettem a meséket. De a maga nagypapiját nagyon szívesen hallgatnám, ha még élne.

    Tudja Gammabé, nagyon szeretem az öregeket. Mert tiszta a szívük és tudják a történelmet. Minden igazi, amit mesélnek.

    Sajnos, azért gyilkosságos ez a mese is, most látom. Akasztásos. Horror. De legalább nem állatokat öltek, ez azért megvígasztal.
    2007. október 24. 0:43
    Kovátsch Gamma Bertalan írta...

    Minden mese gyilkosságos. Észrevette már? Pláne, ha öregek mesélik.

    Nagypapi nem szívesen meséli ezt a mesét. Nem hiszem, hogy magának elmondaná.
    2007. október 24. 0:55
    Névtelen írta...

    Nem, nem minden mese. Az én Julika nénim, aki meghalt idén és írtam róla a blogomban, sosem gyilkosságost mesélt. Inkább szerelmesest. Nagyon szeretett visszagondolni az ifjúságára és olyankor nagyon huncutul nézett és mosolygott:) 56ról valahogy nem mesélt, nem is értem. Talán nem is tudott róla.

    Igen, igaza lehet Gammabé. Vannak, akik nem szívesen mesélnek 56-ról, még nekem sem. Tökéletesen megértem.
    2007. október 24. 1:08
    Kovátsch Gamma Bertalan írta...

    Magának kihagy a memóriája.

    És a szerelmes történet hogyan végződött? Volt ott ugye valaki, aki kést ragadott, nemde?

    Mi az, hogy "még nekem se"? Magának a specialitása '56-os történeteket hallgatni?
    2007. október 24. 21:20
    Névtelen írta...

    Gammabé, maga még sohasem olvasott szerelmes történeteket, regényt meg pláne nem. Ugye? Mert tudhatná, hogy a szereplők a végén megcsókolják egymást és összeházasodnak. Késekről nincs szó. Még nászajándékba sem kaphatnak kést, mert az rosszat jelent. Elvágja a boldogság fonalát.

    Remélem, maguk sem kaptak kést nászajándékba. Mert aztán majd ha megszakad a boldogság itt fog sírni a vállamon. Tudtam, hogy ma is szóbakerül a sírás, nincs nap nélküle. Ez egy ilyen blog. A kedvemért írhatna valami vidámabbról egyszer. A mesternek is jó kedve van, ő is vidám dologról fog írni holnap. Titkon az előbbi mondattal szeretném befolyásolni. Gondolom olvassa a rajongói blogját, azt minden sztár szokta olvasni. Még a haverja, Gyurcsány is.

    A "nekem se" meg azt jelenti, hogy szeretnek nekem mesélni. Bárki. Mert jó hallgatóság vagyok, igaz, inkább az asztal tetején szoktam ülni a piacon, nem kissámlin. De onnan is jól hallom. Ennyit magyarázni, mi van ma magával? Olyan kis értetlenke.
    2007. október 24. 22:39
    Kovátsch Gamma Bertalan írta...

    Ezt a pofátlanságot!
    "1956-ban bűnözők küldték a fiatalokat a tankok ellen ! (Közélet/Belpolitika) - Hajnalpír nick gyalázkodó, provokatív topikját töröltem, őt pedig kitiltottam 1 napra. Akadt néhány érdemi bejegyzés, megemlékeztek a forradalom egy-egy mozzanatáról, sokszínűségéről, de ezek személyeskedés, gyalázkodás közé szorítva nem értékelték fel az alapvetően kifogásolható témafelvetést."

    Alapvetően kifogásolható témafelvetés, személyeskedés, gyalázkodás ... mindez a Mester egy érdemi témafelvetésének minősítéseképpen ...
    2007. október 25. 16:25
    elmebeteg írta...

    Szerintem ötvenhat legnagyobb talulsága: tulipánnal felvirágozott atombomba hatásosabb, mint a tank orchideával.
    2007. október 26. 20:07
    inszeminator írta...

    Tessék szves lenni engemet is kitiltani egy napra. Most vagyok itt előszr és nem tudom ki a mester akit utálhatnék.Utálom a mestereket. Az olyanokat leginkább akik mesterek mindenben. Bár azt hiszem ezt nem teccik majd érteni.De legalább ki leszek majd tiltva és az nekem öröm.

    VálaszTörlés