2007. december 5., szerda

Wrong

Tegnapi postomra érkezett kommenthegyben turkálva megütötte a szememet néhány wrong. Teljes hökkenetemre a wrongot még félelit bloglátogatók is a blogba fűzték, hát azonnali akció szükséges.

A vizitdíjról van szó.

Ebben most éppen spíler vagyok, mert a vizitdíjról szóló részt most íratták át velem. Hogy basszák meg a szopós szájukat. Először úgy volt, hogy a vizitdíj a megtakarítás miatt jó, de most változott a stratégia és változott a mese is. Jancsi és Juliska kifelé, tizenkét csóka befelé.

Meg kell mondjam, a fentebb linkelt elszámolós mese még nem a végleges. Igazából idebasztak nekem három variációt, hogy írjam meg mindegyiket. Ezért nem vagyok aktív a blogon, ezért nem sok a hét- és nyolcszámjegyű összeg. Nem sajnáltatom magam, az állammal kéz a kézben haladó kapitalista piacgazdaság egyszerű közkatonája vagyok én, de azért jól esne néhány résztvevő szó.

Aki nem sajnál engem, az repül a blogról. Ezt üzenem a proliknak.

Így állok most a variációkkal.

A vizitdíj azért kell, mert ettől boldogabbak az emberek.

Az egyszeri szegény legény bemegy a boltba és ellop egy cukorkát. Nyalogatja a cukorkát, de keserű az! Ebből megérti, hogy csak olyasmi lehet édes, amit kifizet! Elmegy árkot ásni, a megkeresett pénzéből veszi a cukorkát, ami lám, édes, mint a méz! Zárókép: mosolygós emberek jönnek ki a rendelőből, kezükben a vizitdíj befizetését igazoló csekkel.

A vizitdíj azért kell, hogy megvédje az orvosokat.

A hétfejű sárkánynak új kedvtelése van: orvosokat eszik. Első nap kimegy, bekopog egy orvoshoz, hívásra bemegy és megeszi. Másnap megcselekszi ugyanezt. Búsul az öreg király és annak ígéri a lányát és a fele királyságát, aki valamit tesz az orvosevés ellen. Jön az furfangos szegénylegény és bevezeti a vizitdíjat! Harmadnap jön a sárkány, de mivel nem fizet vizitdíjat, nem jut be az orvoshoz, így lógó orral elkullog. Zárókép: megkönnyebült orvosok pajzsra emelik a furfangos szegénylegényt. Update Őrnagy Őrnagy ötlete alapján: A gonosz sárkány dühödten elrobog és népszavazást kezdeményez a vizitdíj eltörléséért, hogy továbbra is orvosokat ehessen. A furfangos szegénylegény azonban leleplezi az összeesküvést és a nép egy emberként szavaz a vizitdíj megtartásáért.

A vizitdíj védi a szegényeket a dölyfösök ellen.

Mátyás király álruhában járja a vidéket és beáll az orvos házikója előtti sorba, ahol szegény emberek várakoznak. Odahajtat hintaján a gyevi bíró és mindenki előtt beront az orvoshoz. Na, elgondolkozik ezen Mátyás király és bevezeti a vizitdíjat. Másnap jön megint a gyevi bíró, de hiába! Minthogy neki is vizitdíjat kell fizetnie, ki kell várnia a sorát.

Caracalla ötlete alapján: a vizitdíj védi az egészséget.

Két szegény kis gyufaárus lány árul gyufát. Nem fizetnek vizitdíjat. Fáznak is és éhesek is. Aztán az egyikük már befizeti a vizitdíjat. Erre melege is lesz, és anyukája is eljön érte. A másik makacs, nem fizeti be a vizitdíjat, így aztán fagyási sérülésekkel kórházba szállítják és még kórházi napidíjat is kell fizetnie.

Lássuk, mire képes a webkettőnulla! Ha valakinek javító ötlete van, beleírom a mesébe. Rajta, elitek, ki lesz méltó erre a megtiszteltetésre?

1 megjegyzés:

  1. Névtelen Caracalla írta...

    A Szegény kis gyufaárus lány gyufát árul. De nem fizet vizitdíjat. Fázik is és éhes is.

    Másnap már befizeti a vizitdíjat. Erre melege is lesz, és anyukája is eljön érte. Ugye.

    2007. december 5. 14:48
    Törlés
    Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

    Nagyon jó, Caracalla, nagyon jó!
    Lehetne mondjuk két gyufaárus lány, az egyik befizeti a vizitdíjat és megnyeri a lottóötöst, a másik nem fizeti be és elüti egy autó.
    Ekkor aztán nem csak vizitdíjat kell fizetnie, hanem kórházi napidíjat is.

    Nagyon remek, ezt küldöm el a MeH-nek.

    2007. december 5. 18:03
    Törlés
    Névtelen Őrnagy Őrnagy írta...

    A árpádsávos-narancsszínű gonosz sárkány nem elkullog, hanem elkezd autókat borogatni, meg kukákat gyújt fel, majd népszavazást kedeményez a vizitdíj eltörlésért, míg nem a hősi kékruhás íjjászok az öntudatos sorbanálló nép, és egy orvosnő segítségével levágják a fejét.

    2007. december 5. 18:22
    Törlés
    Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

    Őrnagy Őrnagy, megsértődne, ha a meséjét hozzákapcsolnám az orvosevő sárkány meséjéhez?

    A pénzt így is, úgy is én zsebelem be érte.

    2007. december 5. 19:50
    Törlés
    Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

    Nem elfelejteni! Még sajnálni is kell engemet!

    2007. december 5. 19:51
    Törlés
    Névtelen Névtelen írta...

    Hófehérke megeszi az almát, királyfi jön, megcsókolja, de nem történik semmi, mert Hófehérke nem fizette be a vizitdíjat. A királyfi befizeti helyette, csók, Hófehérke fel.

    2007. december 5. 19:57
    Törlés
    Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

    Majdnem jó, névtelen, majdnem jó! Sajnos az öngondoskodás témája elsikkad. Hófehérke itt egy potyautas, nemdebár?

    2007. december 5. 20:12
    Törlés
    Névtelen Őrnagy Őrnagy írta...

    Bertalan nyugodtan felhasználhatja a sárkányos sztorit. Megtisztelő, hogy az elitblogra felkerül. No meg az igazi tv csatornára, amit nem néznek prolik. A pénzről lemondok, a nép felvilágosítása érdelében.

    2007. december 5. 20:30
    Törlés
    Blogger Kovátsch Gamma Bertalan írta...

    Hát ez nagyon rendes magától, Őrnagy.
    Egy dologra megkérhetném?
    Ha szóba kerül a sárkánymese vége, mindig engem magasztaljon, hogy milyen jót írtam.
    Magának mindegy, nekem pedig a presztízsemet növeli.

    Megígéri?

    VálaszTörlés