2010. július 7., szerda

Köszönöm, hogy vigyázott

Átlag Béla hétfőn még forradalmi indulókat dudorászott a villamoson. Munkásmozgalmiakat, mert csak olyanokat tudott. De a forradalmi hevület azért benne lobogott.

Kedden megpróbálta meggyőzni a kollégáját, hogy a NER egy jó dolog. Eközben sajnos belegabalyodott az érveibe és a végén egészen elbizonytalanodott. Végül megállapította, hogy az álérveket egy áruló ültette a fülébe és megfogadta, hogy ezentúl jobban vigyáz.

Szerdán már nem szólt bele a vitába, amikor egy kollégája azon panaszkodott, hogy drága a svájci frank. Pontosabban egyszer mégis, amikor azt mondta, hogy a Duna vízállásáról se a kormány tehet. Aztán meglátta a Feri-vallásba betért, majd kitért kollégája tekintetét és elhallgatott.

Csütörtökön, amikor a boltban valaki felhördült, hogy újra drágább a kenyér, csak annyit mondott csendesen, hogy minden politikus egyforma.

Pénteken már nem vette meg a forradalmárok pártjának újságát.

Egy hétig tart egy szerelem.

2 megjegyzés:

  1. Igaza van, sic transit gloria diaboli (ne értetlenkedjen, ez egy ördögűző ige). Most már csak egy dolog van hátra, visszatéríteni az elveszett prolikat az Úrhoz.

    VálaszTörlés
  2. Maga szerelmi kerdesekben mit ordoguz itten? Valami afrodiziakum hatasosabb lenne.

    VálaszTörlés