2010. november 11., csütörtök

Kísérlet

Már megint Orbán és már megint a minimálbér. Emlékszem az orbáni elkúrásra 2002-ből, amikor minimálbért emelt, máig is annak isszuk a levét. Most egy másik elkúrása kezdi romba dönteni a magyar gazdaságot, megadóztatta a minimálbért és persze emelnie kell most.

76800 forint. Hát hogyan tudna ennyit egy képzetlen munkanélküli egy hónapban megtermelni, járulékokkal? 76800 Ft. Az annyi, mint 70000 műanyag baszomka ára. Anyagköltség lejön és mindjárt kiderül, hogy baszomkánként 3 forint a veszteség. Matematikailag bizonyítható, hogy -3n az sose lesz 76800 Ft, ha n pozitív szám, negatív baszomka fröccsöntéséhez pedig a munkanélküli hülye.

Emberek, kétharmada a munkanélkülieknek képzetlen! A maradék egyharmad pedig büfé-ruhatár szakot végzett az egyetemen. Bezzeg ha egy jó szakmát tanultak volna, mondjuk fröccsöntőgépet kezelni, akkor ilyen nem lenne! De ezek ahelyett, hogy valami értelmeset tanultak volna, bölcsészkedéssel és gyerekgyártással verték el az időt.

Míg boldogabb országokban a feltörekvőknek kell létrehozni különleges gazdasági övezeteket, Magyarországon a balfasz hasznavehetetlenekre vonatkoznak majd nekik készített szabályok. Nem lesz egyszerű. Míg Kínában minden részeg paraszt a különleges övezetbe akar jutni be, itt majd a különleges övezetből fognak akarni kijutni.

Majd jól pofáraesnek, amikor az övezet határán velem és automata fospumpáimmal találkoznak.

15 megjegyzés:

  1. Nem akarok kötekedni, de a minimálbér adóztatása Lajos a Hős Programjában is benne volt.

    VálaszTörlés
  2. De Lajos, a Hos kulonleges gazdasagi ovezeteket is teremtett volna, hogy aki nem tudja megkeresni a minimalbert, mint egy Jovo Gazdasagaban serenykedo blogger, az megis dolgozhasson bejelentve.

    VálaszTörlés
  3. Ez nem a Jobbik programja? Marmint ok is terveztek ilyen szogedrottal korulvett kulonleges gazdasagi ovezeteket, ahol a kotoresi szenvedelyuknek hodolhatnak a tanulatlan prolik.

    VálaszTörlés
  4. Jajmar, bz249, maga meg az ertetlenkedese.

    Mikor akart volna mar a Jobbik a Piac es a Verseny bevonasaval kitoresi lehetoseget biztositani a szerencsetleneknek? Kulonben is, se a cigany, se a szogesdrot nincs leirva sehol.

    Maga belemagyaraz.

    VálaszTörlés
  5. Hol irtam en ciganyokat? Alacsony kepzettsegu prolikat irtam. Ezeknek feltetlen ciganyoknak kell lennie? Maga egy rasszista diszno KGB.

    A szogesdrotot valoban leirtam. Mert ez egyreszrol tenylegesen ipari rendelesallomany-novekedest okozna, masreszrol meg a Kulonleges Gazdasagi Ovezetek hatarat jol lathatoan ki kell jelolni. Van jobb otlete a szogesdrotnal?

    VálaszTörlés
  6. Es ha aknazar? Az olyan zold dolog is egyben. Semmi ronda vasak, csak a szep zold gyep.

    VálaszTörlés
  7. Mit szólnak gépfegyveres-kutyás őrökhöz? Ez munkát ad a prolik krémjének.

    VálaszTörlés
  8. Ez az, Berija elvtars, tudtam, hogy szamithatok magara!

    Ok lesznek akkor az elmunkasok, akikrol a Mester is irt.

    VálaszTörlés
  9. Még szép, hog yszámíthat rám: az őröket ki kell képezni, majd vasszigorral írányítani. Mivel Őrnagy elvtrás az utóbbi időben elfoglalt, így ez a munka rám marad.

    VálaszTörlés
  10. Es azok az orok garantaltan teljesitik a parancsot? Garantaltan lojalisak? Mindegy, kit kell a specialis gazdasagi ovezetbe zarni?

    VálaszTörlés
  11. KGB, ne aggódjon, az elhajlók bemennek a speciális gazdaság övezetbe, természetesen kutya és gépfegyver nélkül.
    Mindegy, hogy kit zárunk oda, a lényeg hogy profitábilis legyen.

    VálaszTörlés
  12. Én arra gondolok, magát küldöm a speciális gazdasági övezetbe. Meggyőzött, hogy az őrökben megbízhatok.

    VálaszTörlés
  13. KGB, nem hallja a dörömbölést a bunker ajtaján? Kapja össze magát, bár csomagolnia felesleges.

    VálaszTörlés
  14. Hazug disznó. A maga őreiben mégse lehet megbízni. Ezek az analfabéta prolik még élmunkás-smasszernek se jók.

    VálaszTörlés
  15. Ne pattogjon KGB, a smasszerek nekem dolgoznak, nem magának.

    VálaszTörlés