2012. szeptember 7., péntek

1978, a kulcsdátum

Most kellene észnél lenni, amíg még nem kezdődik el a lokális politikapiaci háború.

Jövő ilyenkor ugyanis már benne leszünk a globálpolitikai holdingok által rendezett lokálpolitikai cirkuszban, amit választási kampánynak hívnak. A választókat majd megmákonyozzák, megvezetik és vágóhídra viszik, mint a globaloböllérek a lokalomalacokat. Aztán a lokalomalacok néhány év elteltével szomorúan konstatálják, hogy nem lett jobb, a lokálpiaci politikamonopóliumoknak pedig egy újabb demagóg üzenettel kell kirukkolniuk, amitől a közbeszéd nívója újabb, eddig elképzelhetetlen mélységekbe zuhan.

Megjósolta ezt egy nagy formátumú gondolkodó is a lakiteleki sátorban. Én. Megmondtam világosan, hogy súlyos hiba elvetni a nemzetet egy cél érdekében koncentráló reformdiktatúrát, hogy aztán demagóg politikai manipulátorok szánalmas napi koncmarakodásának essen áldozatul a nemzetstratégia, ami kiemel minket 1978 gödréből.

1978 kulcsdátum. 1978-hoz ha hozzáadunk 17-et, akkor 1993-at kapunk és onnan már csak újabb 23 év 2018. 2018-ban pedig újabb nemzetstratégiai fordulat következik be, mert akik akkor nyugdíjba mennek, azoknak nem lett jobb. Nem nőtt a jólét. Nem emelkedett a reálbér. Nem lett több vájling. Amikor ezek erre rájönnek majd, amikor zsigerileg érzékelik, hogy bizony 1978-ban is ugyanannyi parizer került a tányérra, mint 2018-ban kerül, akkor elszabadul majd a pokol. A megalázottak és megszomorítottak joggal teszik fel majd a kérdést, hogy hol a lóvé?

És akkor mit fogtok válaszolni nekik, globálkomprádorok? Ha nem állapodunk meg most, az utolsó békeévben akkor semmit se fogtok tudni válaszolni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése