2012. december 18., kedd

Ifjúsági humántőke

Hatalmas összegek forognak, miközben a magyar létszövetség újratermeli magát - szándékunk szerint bővítetten, valójában az önlepusztulás ördögi körében vergődve. A valóban elköltött pénzösszegek mit se számítanak, mert hiszen mennyit ér egy gyerek? Nyilván többet, mint a pulóvere, amit pénzért vettek neki a szülei. A számításokat egyszerűsítendő legyen egy gyerek értéke 570 milliárd forint (kerekítve). Ha azt vesszük, hogy egy évben 90000 gyerek születik és a gyerekkort átlagosan 18 évben szabjuk meg, akkor könnyedén kiszámolhatjuk, hogy a magyar humántőke egy generáció kitermelésével 51 millió 300 ezer milliárd forint értéket állít elő.

És hol fizetik meg ezt a birodalmi életerő-kitermelők?

 Nem fizetik meg. Ezt látván a globálmédia által agymosott konzumidióták azt gondolják, hogy akkor ők se fizetnek.

Mit tehet ilyenkor egy kormány? (és most itt nem a korábbi szociálliberális kormányokra gondolok, akik ilyenkor cinikusan elvettek az emberektől) Nem tehet mást, mint hogy újra a Birodalomhoz fordul egy kis zsebpénzért. Mást azért nem tehet a kormány, mert komprádorszivattyú által Magyarországról létforrásokat szívnak ki, sokkal többet, mint más országokból. Ennek az az oka, hogy sokkal többet is fektettek be, de be van bizonyítva, hogy igazából azt a pénzt nem kaptuk meg. Vagy sokkal kevesebbet kaptunk meg. Akárhogy is, a Birodalomnak nem jár annyi, amennyit szivattyúzna. Az utcán dühöngő ifjúsági humántőkének pedig meg kell értenie, hogy ne a kormányt pumpolja a pénzért, hanem a Birodalom érckapuit verje kőtörő kalapáccsal.

Amikor pedig befejezte a Birodalom érckapuinak verését, akkor leülhetünk és higgadtan megbeszélhetjük, hogyan fizethetik vissza a fiatalok a beléjük fektetett 51 millió 300 ezer milliárd forintot.

6 megjegyzés:

  1. KGB: ebbe a koltsegelszamolasba mar belevette a haszonaldozati koltseget is (ha ez a rengeteg penz nem mind az ifjusagra ment volna el, akkor peldaul egyeb dolgokat lehetett volna finanszirozni belole)? A legtobb elemzes figyelmen kivul hagyja, hogy az alternativ befektetesek hasznot fialtak volna nem pedig csak ott allna a parnacihaban.

    VálaszTörlés
  2. Az a baj magával, bz249, hogy hitelpénz-centrikus a gondolkodásmódja, ami már teljesen elavult és a múlt időkhöz tartozik. Humántőkéből nem lehet olajfinomítót építeni, azt csak humánerőforrás profitjának realizálására lehet felhasználni. Nem is lenne ezzel baj, ha a humánbefektetésekhez nem kellene valódi pénz. Na azt kell kifizettetni a tőketulajdonosokkal. Csupán az árazáson kell egy kicsit elgondolkodni. Maga szerint 570 milliárd elég vagy legyen 1127 milliárd fejenként?

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Steve, I visited your blog but I could not find anything about the evil Empire that wants to ruin Hungary and siphon off the country's vital energies. Am I missing something?

      Törlés
    2. Jé, maga tud angolul? Azt hittem, csak szovjetül. :) Esetleg még eszperantóul vagy volapükül. Gyanús. Még nem sikerült senkit lefizetni bütyökmaggal, hogy elég homokot hintsen a szivattyúba? Kapja össze magát, Tankboy!

      Törlés
    3. Nu, ni faru nun, S-ro Blanka, kaj ni estas rapidaj lernantoj.

      Törlés