2010. július 4., vasárnap

Bundesdorf

Hát az valami egészen szánalmas, mi megy a magyar jobboldali médiában, jegyzem meg ezen a jobboldali médiafelületen. Primitív, nyelvtudás és diploma nélküli megmondók vezetik félre a nyájas olvasót és még büszkék is rá. Ne menjünk bele, mire is büszkék, a félrevezetésre vagy a primitivizmusukra. Ha ez így megy tovább, az értelem túlsúlya továbbra is a baloldalon marad, ami mondjuk a dolgok normális rendje - a '90-es években meg se kérdőjelezhette senki ennek az állításnak az igazságát.

Miért hagytuk, hogy így legyen?

Innen, Bundesdorfból kitűnő rálátással bírok az eseményekre. Itt nem fordulhatna elő, hogy egy publicista morálfilozófiai doktorátus nélkül vezéreljen véleményt, Magyarországon viszont ... eh, nem is bosszantom magam!

Felhígulás van.

Kik azok, akik a liberális (na jó, egy kicsi jobbközép is belefér), urbános és nyugatos milliőt hígítják? Különösebb szociológiai elemzés nélkül is látható, hogy a hígítók

  • alföldiek
  • kisvárosiak
  • szüleik autószerelők és bolti eladók
  • gyerekszobájukat nem egy hangversenyzongorával, hanem az Ezermester magazin tizenöt évfolyamával kellett megosztaniuk
  • tanáruk MDF-es, de nem a Debreczeni Józsi
  • járdájuk nem betonozott
  • Nyugatra először 21 éves korukban utaztak, akkor is csak a Shopping City Süd-be
  • értelmiségi véleményformáló sajtótermékek helyett a BLIKK magazint forgatják
  • kedvenc autótípusuk a BMW.
Szociológiailag megelemezve nem tart sokáig rájönni, hogy a hígítók egy az egyben megfelelnek a Jobbik szavazótáborának. Igen, ezeket a hordákat engedtük be az elitegyetemeink megszentelt falai közé, minek eredményeképpen a nívó és a liberalizmus (na jó, egy kicsi jobbközép belefér) rémisztő zuhanásba kezdett, a Jobbik meg felszárnyalt.

Hogy én erre az összefüggésre honnan jöttem rá? Első kézből. Mint a Barikád véleményvezére, beépültem a jobbikos horda közé, kizárólag a tudomány érdekében. Sajnos az a projekt nem jött össze, de én gyorsan váltottam és lám, ma már itt nyomulok, mint Mértékadó Konzervatív, az ezzel járó felhatalmazásokkal együtt. Itt hirdetem a liberális (lehet, hogy egy kicsit jobbközép) gróf Dessewffy Auréllal: én vagyok a kormány embere, ti meg kicsi pöttyök, amelyek innen, Bundesdorfból alig láthatóak.

Akik meg nem tudnak olvasni, azoknak itt van ugyanez popritmusban, színes képekkel.


14 megjegyzés:

  1. KGB, miért pazarolja a drága webtárhelyet ilyen niemandokra, amikor a Mester Rákosihoz, sőt Palpatine szenátorhoz hasonlítja a Fospumpát?

    VálaszTörlés
  2. Techet Peter? Egy konzervativ a Barikadrol, a Magyar Hirlapbol, a Konzervatoriumrol es a Jobbklikkrol. Szerinte is az a baj, hogy szanalmas birkak begetnek a magyar ugaron.

    Egyetlen ujdonsag, hogy szerinte emiatt van a Jobbik.

    VálaszTörlés
  3. Berija elvtars, epp eleg faradtsag volt azt a cikket a weblogra is megirnom. A magyarazatig varnia kell estig. Vagy ha annyira turelmetlen, ott a blogolasi jog, ne tartsa vissza magat. Egeszsegtelen.

    VálaszTörlés
  4. Berija elvtars, most latom csak. Ezt Konzervativ megirta tegnap. Na jo, nem lehet eleget ismetelni az agyatlan barmoknak, megirjuk meg nehanyan nehanyszor.

    Maga is beszallhat.

    VálaszTörlés
  5. Techet a Barikádon kezdte,majd mérsékelt konzervatív véleményformáló lett.Egyébként azt hiszem jogot tanult.

    VálaszTörlés
  6. Konzervativ, ez a mersekelten konzervativ velemenyformalo visszasirja a '90-es eveket, amikor az "elitegyetemeken" liberalis hangulat uralkodott.

    Ilyet persze egy konzervativ is gondolhat ("aki fiatal koraban nem liberalis ..."), de kicsit feltuno, hogy alig ket eve meg a Barikadon ekezte Antall Jozsefet.

    Esetleg netan oda ment, ahol a hatalom van?

    VálaszTörlés
  7. Nem ismerem Techet elvtársat,de nekem szimpatikus a hozzáállása.Sajnos már a Konzervatóriumon is közreműködik.

    VálaszTörlés
  8. Elkúrtam,szóval nekem sem szimpatikus a hozzáállása!:)

    VálaszTörlés
  9. Hat persze, hogy klubtag Techet UR (konzervativ korokben nincs elvtars). Oda megy, ahol a mogyi van. Volt ez a felresiklas a Barikaddal, de lathatoan gyorsan helyesbitett. Lesz o meg miniszter is ugy egy evtized mulva.

    VálaszTörlés
  10. KGB, maga a megmnondó, én csak egy nyugdíjas állambiztonsági miniszter vagyok.

    Techet ezzel a cikkel gyakorolt önkritikát a Barikád miatt?

    VálaszTörlés
  11. Szerintem is sokra viheti még,ha így folytatja a Jogfilozófus úr.

    VálaszTörlés
  12. Berija elvtars, Techet UR bizonyitotta, hogy sokra viheti meg. A kovetelmenyektol fuggoen tud ilyet is irni meg olyat is irni. Ez a kepessege teszi majd alkalmassa, hogy miniszterre valjon.

    Most is kaphat valami szolid koncot, de sokra meg ne szamitson. Apro tanulmanyok nehany milkoert. Annak is orulhet ez az elittanonc.

    VálaszTörlés
  13. Igaza van KGB, a Mester sem rögtön a Képmesékkel kezdte.

    VálaszTörlés