2010. július 13., kedd

Értelmiségi vita, II.

Nincs is jobb a nagy melegben, mint egy értelmiségi vita. Nagy sikerű korábbi értelmiségi vitánk után a kérdés az, hogy meleg ellen sör vagy dinnye?

Stonewall nick:

Már a kérdés felvetése is az Ellenség számára ad alkalmat, hogy megosszon minket. Jól emlékszem, 1990-ben sör vagy virsli volt a kérdés. Érdekes módon az ilyesmi mindig jobboldali kormányok idején kerül elő. Az egyetlen helyes hozzáállás: akár sör, akár dinnye, akár virsli, ha a kormánytól jön, akkor tapsolunk neki, ha az Ellenségtől, akkor meg fújolunk. Aki nem így tesz, az áruló kommer nemjobboldali. Kérem a hűségnyilatkozatokat.

Pirospajtás nick:

No lám, kibújt a szög a zsákból! Sör vagy dinnye, ugye? Aztán holnap kötelezővé teszik a dinnyét, a sörösöket - akik egyébként kétharmadnál is többen vannak - pedig bélistázni fogják. A hatalmi ágak szétválasztása szempontjából egyébként a kérdésnek értelme sincs. Senki nem mondhatja meg egy alkotmánybírónak vagy a Gázművek szerelőjének, sör vagy dinnye. Ezt persze magyarázhatják a Fidesznek, mivel azok a Gömbös-korszakban élnek, amikor sört vagy dinnyét csak parancsszóra fogyaszthattak a szegénysorsúak. Ez lesz most is.

Absconditus nick:

Kik isznak sört, kik esznek dinnyét? A sörivást már a XIII. században az isteni hatalom ellen lázadó prolitömegek jellemzőjeként bélyegezte meg az Infectum Reddere című kódex, ami mögött nem kisebb tekintély állt, mint Ianus Germanicus, az azóta elfeledett helyen található Bratwurstein érseke. A dinnye eredete pedig elég világosan köthető a keletről beszivárgó szemétnépekhez. Prolik és bomlasztói a rendezett, örökérvényű társadalomnak, ez jut eszünkbe a sörröl és a dinnyéről. A válasz nem ilyen gyanús eredetű szubsztanciák fogyasztásában keresendő, hanem a villamosság betiltásában. Le az erőművekkel!

Folytatása következik

9 megjegyzés:

  1. Vegre egy fontos tema. Ez a kerdes a proliknak szol, az Elit hideg koktelt szurocsol a karib tengeri szigetén. Neha uszik egyet a kristalykek tengervizben.
    Ha prolik szemszogebol nezzuk, akkor elobb dinnye, majd sor, legalabb nem pofaznak amig a wc-n pihenik ki a dozsoles hatasait.

    VálaszTörlés
  2. eN, rossz irányból közelít. Egy értelmiségi vitában a téma mellékes, akárcsak egy műkorcsolya-versenyszámban a zene. A lényeg, hogy a kötelező figurák be legyenek mutatva. A műélvező közönség csak azt nézi, milyen keccsel adta elő a versenyző a tripla leszúrt Rittbergert. A mutatványok az értelmiségi vitában is sztenderdizáltak, a lényeg a kivitelezés.

    Ez még a karibi szigeten is fontos lehet. Ki akar gagyi műkorcsolya-versenyszámot látni koktélszürcsölés közben?

    VálaszTörlés
  3. Ritterberger, hmmm.. nagyon ismeros ez a nev, nem o tunt el nyomtalanul miutan a KGB ugyleteirol probalt tenyfeltaro riportot kesziteni?

    VálaszTörlés
  4. Latszik milyen muveltelen maga eN, Rittberger egy nemet (egyebkent zsido, de ez mindegy) szarmazasu kommunista volt, akit 1932-ben doftek le az SA keretlegenyei Gelsenkirchenben egy zavargassa fajulo banyasztuntetesen.

    VálaszTörlés
  5. A wikipedia szerint nem volt zsido es nem doftek le.

    VálaszTörlés
  6. A prolik altal szabadon szerkesztheto wikipedianak hisz vagy nekem?

    VálaszTörlés
  7. en magamnak hiszek. most irtam egy 1000 oldalas tanulmanyt ebbol

    VálaszTörlés
  8. A mukorcsolya vagy "Munkasmozgalmi kuzdelmek a Weimari Koztarsasag idejen" temajaban?

    VálaszTörlés
  9. Félművelt Wikipédia-huszárok! Maguk azt demonstrálják itten, hogyan lehet elrontani a "zsidók és nácik" című kötelező gyakorlatot!

    Jegyezzék meg az alapszabályt: ha ezt a gyakorlatot akarják bemutatni, akkor tilos leírni azt, hogy "zsidó" vagy "náci" vagy "Hitler". Olvassák el az értelmiségi vitát fent. Megtalálják benne ezeket a szavakat?

    VálaszTörlés