2010. július 30., péntek

Kiáltvány

14 megjegyzés:

  1. Szívesen vállalom a vagyonkezelést, ha úgy érzik, hogy az önszerveződő közösségben ezekre nincs szükségük. Nem szép és magasztos munka, de valakinek ezt is meg kell csinálnia. Vállalom az áldozatot.

    VálaszTörlés
  2. Hát, KGB, nem szép magától, hogy egy ilyen hülyevallásos mutánst mutogat itt nekünk, mikor EZ az eredeti:

    "Hiszünk abban, hogy az utolsó pillanatban a közösségi szolidaritás és önszerveződés mégiscsak megállítja a tőke őrült körforgását a Földön, amely az anyagi és természeti erőforrásokat végletesen szembeállította azokkal, akik kitermelik. A kommunizmus eszméjének mindenki hordozója, aki a tőke és az állam kizsákmányoló rendjén túllépő közösségi formák erejében hisz."
    Magyar Egybesült Baloldal

    http://www.mebal.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=95%3Aa-mi-baloldalisagunk-a-mi-magyarsagunk&catid=48%3Ameb-nyilvanos-dokumentumai&Itemid=157

    Mondja, ezeknek most sok mogyijuk van?

    VálaszTörlés
  3. Bz249, a maga probalkozasa szanalmas. Eppen arrol van szo, hogy a kozjavakat meg kell vedeni. Az olyanoktol, mint maga. En fogom megvedeni. Szinte ingyen, diszkontaron.

    VálaszTörlés
  4. Leskelődő, hát ez igazán szomorú. A hülyevallásosak még egy saját antikapitalista kiáltványt sem tudnak összeütni, egész mondatokat kell lopjanak a kommerektől?

    VálaszTörlés
  5. Bizony-bizony, még a rengeteg katkó közül is mindig csak az az egy szem pápa ír szociális enciklikát.
    http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1387

    De nem válaszolt a kérdésre, pedig az a lényeg.

    VálaszTörlés
  6. KGB: ki beszélt itt közjavakról? Magánjavakról van szó, amiről ezek a derék emberek önként lemondanak. Ugyanakkor ezeket a magánjavakat igenis fel lehet használni a közcélok érdekében. Na itt jövök én a képbe, mert én hajlandó vagyok beszennyezni magam a mogyi érintésével.

    VálaszTörlés
  7. Leskelodo, latom magat is csak az egyeni haszon lehetosege erdekli a kozjavak megvedeseert folytatott titani harcban. Nem, sajnos ezeknek alig van mogyijuk. Megigertek, hogy a kialtvanyuk kihelyezeseert cserebe postolhatok alig leplezett reklamcellal a blogjaikra, de ez minden.

    A papa szerint is vege a demokratikus kapitalizmusnak?

    VálaszTörlés
  8. Bz249, maga felreerti. A kozosseg onszervezodik es a kozjavakat kozhatalmaban tartja. Aki pedig mocskos kezet kinyujtja iranyukban, az mehet kozmunkara a sancra.

    Magara nincs szukseg ebben a semaban.

    VálaszTörlés
  9. Nem tudom, KGB. Valami szeretetről, meg igazságról ír, de hogy az mi lehet? :o)
    Az biztos, hogy nem sok köze van a mogyihoz.

    Képzelje! Ma Bézé mértéktelen evészete kapcsán a Mandineren rámutattak, hogy boldogtalan vagyok :(

    "Nemrégen jelent meg a Forbes listája a különböző országokban élők boldogságáról.
    Nincs benne meglepetés, Magyarország 103. helyen"

    "Hiányzik a közösségi és egyéni elismerés kultúrája - a valós teljesítményt értékelni és elismerni tudó közösségi tudás -, hiányzik a szilárd közösségi értékvilágon alapuló önálló véleménynyilvánítás bátorsága. Mindez széttépi a közösségi összetartás szövetét, ez pedig növeli az egyéni szorongást. Vagyis a közösségi összetartozás nyújtotta enyéni biztonság és az ezen alapuló boldogság helyett az egyéni "angst" az úr."

    http://graffalo.blog.hu/2010/07/31/boldogsag_lista

    Annyira megható, ahogy ez a drága ember a közösségi dolgok miatt aggódik! Egészen elérzékenyültem :(

    Azt hiszem, egy kis közösségi jav megvigasztalna. Diktálnám a számlaszámomat.

    VálaszTörlés
  10. Leskelődő, azt hiszem, félreértette a megmondást. Feltéve, de meg nem engedve, hogy maga közösségi javhoz jut azokból a javakból, amelyet én felügyelek a piszkos tolvajok ellen, ebben az esetben a post által oly találóan az "együttműködés és a közösségi szolidaritás teljes hiánya." újabb példáját láthatnánk. Maga nem boldog attól, hogy bz megevett egy csülköt, maga attól boldog, ha azt a csülköt maga ehetné meg, bznek pedig csak száraz kenyér jutna zsidók által mérgezett sóval. Függetlenül attól, hogy ez éppenséggel igazságos lenne, mert hát milyen értéket ad hozzá bz, egyáltalán nem szolgálná a közösségi elvet.

    Nincs utalás a közjavtól és maga ettől legyen boldog!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon téved.
    Én nemcsak a csülköt sajnálom Bézétől, hanem a mérgezett sót is.

    Maga pedig egy szívtelen egoista, aki nem szolgálja az én közjavamat, és tétlenül nézi, hogy közösségi összetartozásom szövete elszakadjon!
    Van fogalma róla, mibe kerül manapság egy jó szövet?!

    Mondom a számlaszámomat.

    VálaszTörlés
  12. Tudja mit, egye a mérgezett sót és szolgálja ezzel a közjót. Ha a mérgezett só nem intézi el mondjuk egy év alatt, akkor visszatérhetünk a számlaszám kérdésre.

    VálaszTörlés
  13. KGB, hogy maga mekkora egy bunkó tirpák. Ki az aki a Fejlett Nyugatról hazamenve, pont Schweinhaxe-t akar zabálni.

    Mucsán, stuffed cabagge-t vagy Kesselgulasch-t kell enni, mert azok a mucsai specialitások. Igazi rendes Schweinhaxe-t nem tudnak készíteni, mert ahhoz alúlműveltek.

    VálaszTörlés
  14. Bz249, maga vagy elhazudja az igazsagot, vagy fogalma sincs a vilagrol. Tok mindegy, hogy kesselgulasch vagy schweinhaxe, ha mergezett soval keszul, maganak harangoztak. Ellenorizte a sot, amit a stuffed cabbage-be szortak?

    VálaszTörlés