2011. december 21., szerda

Nincs szünet

Szakrális szabadságharcosok mindig letették a fegyvert Karácsony idején. Így volt ez már a biblikus időkben is és korunk "szuperragadozóinak" megátalkodottságát mutatja, hogy ők bezzeg karácsonykor is nyomják a gombot és nem tisztelik ezt a hagyományos fegyverszüneti időszakot.

Szánalmas hiénák ezek, kedves barátaim.

Mint aféle isteni színielőadás, három szinten zajlik a szakrálisok permanens irtása, amely egyben a Kondratyev-ciklusoknak is megfelel. Az első színen már háromezer éve tart a háború, azóta, hogy a zsidók létrehozták a pénzforgalmi alapon álló Római Birodalmat. Se ez a Birodalom, se az utána következő egyfe feljebb média-monetáris-szivattyúzó konglomerátumok nem szakralizálhatók és erről a sötét hatalomról még csak beszélni sem lehet. Ez a Jó és Gonosz immár háromezer éve tartó összecsapása, ami sose áll meg addig, amíg az Ember vasat használ. Tehát karácsony idejére sem.

A második színen váltogatják egymást a Birodalmak, amelyek a magyarság szakrális felének irtására specializálódtak. Lehettek ezek Fuggerek, Mediciek, Habsburgok vagy angolszászok, sose adták fel a magyarok irtását. Ezt történelemként oktatni óriási hiba, mert mit lehet abból tanulni, hogy felemelkedik egy Birodalom és első három lépése közül az egyik az, hogy megpróbálja kiirtani a magyarokat? A műsor unalmas, viszont tudjuk, kivel állunk szemben.

A harmadik színen a magyararcú magyarok és a közéjük ötödik hadoszlopként befészkelődött idegenszívűek lokális világháborúját látjuk. Itt kap szerepet a komprádorszivattyú és ez az a harctér, ahol maguk, magyarfajú olvasóim is vagdalkozhatnak.

Ez a világ Kovátsch Gamma Bertalan-féle politikai-ökonómiai Általános Rendszere. Ha ebbe a rendszerbe teszik a mindennapi élet híreit, nem maradhat kérdés, ki kivel van.

Lássunk egy gyakorlatot akkor.

A S&P bóvlikategóriába minősítette a magyar államadósságot, mivel állítása szerint a növekedési lehetőségeket nehezen kihasználhatóvá teszi a magyar politika kiszámíthatóságának és hitelességének a csökkenése.

7 megjegyzés:

  1. Mit szól hozzá, hogy József, a docens szerint nem is komprádorszivattyú működik itten, hanem belföldi korruptorszivattyú?
    http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2011/12/22/az_imf-megallapodas_igazi_tetje/
    Üdvözlettel,
    H.Hartland

    VálaszTörlés
  2. Hartland, vizsgáztatni akar?

    Jó, állok elébe. Pusztán pedagógiai célból, hogy demonstráljam a Kovátsch Gamma Bertalan-féle politikai-ökonómiai Általános Rendszer használatát a mindennapi hírek elemzésében.

    Az első szint elemzéséhez a következő kérdést kell feltennünk: szakrális vagy pénzforgalmi? József holmi vasból készült mozgójárdákkal akarja pótolni a metróállomást bevilágító természetes napfényt, amely nem véletlenül külön istenség számtalan szakrális civilizációban. József tehát a pénzforgalmiak oldalán szállt be Jó és Gonosz csatájába.

    Ha már tudjuk, hogy József pénzforgalmi, akkor felmerül a kérdés, hogy melyik birodalomnak dolgozik? A cikkben ott a megfejtés: az AlstomSiemens birodalomnak, mivel a nekik való kifizetést nem találja bűnnek.

    Ezek után nem kérdéses, hogy a magyar ontológiai térben József hol áll. Természetesen a komprádorszivattyű emeltyűi mellett, tehát idegenszívű.

    József tehát az AlstomSiemens idegenszívű gonoszügynöke.

    Most maga jön. Elemezze a cikk végén található gyakorlatot.

    VálaszTörlés
  3. Kovátsch, maga tud logikusan gondolkodni, és tisztes intellektuális iparosmunkát végez, de korlátolt és fantáziátlan. Ez így legfeljebb közepes (3).

    És most figyeljen.

    Valójában KÉT pénzelnyelő fekete lyuk működik: a globalizélők komprádorszivattyúja és a belföldi korruptorszivattyú. A két fekete lyuk, mint a mágnes két azonos pólusa, taszítja egymást. Innen a kettejük közötti szüntelen háború.

    Ez a háború járulékos kárként felszakította a téridő szövetét, párhuzamos világokat hozva létre ezzel. A két párhuzamos világ között van egy harmadik is, ahol semmilyen szivattyú nincsen. Meg kell találnunk az ebbe a világba vezető féreglyukat.

    A feladat nehéz: a féreglyukat - mint a neve is mutatja - nem találhatja meg akárki, csak aki az Elithez tartozik. A féreg szerepét senki sem becsülheti alá, aki látta a Dűne című filmet. Csakhogy a különböző oldali férgek hol a globalo-komprádor szivattyú, hol a domeszto-korruptor szivattyú fekete lyuka felé vezetnek minket. Meg kell találnunk azokat a férgeket, akik megmutatják a szivattyúmentes párhuzamos világba vezető utat.

    Tud ilyenekről?

    Üdv,
    H.Hartland

    VálaszTörlés
  4. Muhahaha!

    "gloire · http://delphoijosda.blog.hu/ 2011.12.21. 21:16:17
    @Bell & Sebastian: Doomhami és Sapika évődése olyan cuki újabban. Szerintem semmi kicserélődés, a kommentfolyamot erre a szerepre készítette fel, ez kiolvasható volt már a korábbi bejegyzésekből is.

    tevevanegypupu 2011.12.21. 21:55:14
    @Bell & Sebastian:

    Biztos, hogy Doom nem ugyanaz. Ennyire nem valtozhatott meg a velemenye..meg akkor sem, ha helyet valtoztatott. Hacsak nem olyan helyre kerult, ahol MUSZAJ volt velemenyt valtoztatnia.A regi Doom mindenesetre jobb volt..)):

    Bell & Sebastian 2011.12.21. 22:11:09
    @betyár: Félreérti, Doom = Cunter

    gloire · http://delphoijosda.blog.hu/ 2011.12.21. 22:24:11
    @Bell & Sebastian: Haha, igen, ez is lehet . )

    Bell & Sebastian 2011.12.21. 22:36:03
    Na jó, rá még egy lapáttal. Doom1 és Doom2 családtagok, de nem azonos neműek és értelemszerűen két különböző személy. C is nagyon közeli, valószínűleg maga Doom2. Mindkét nick alapvetően maszkulin nőé, meglehetősen lobbanékonyak -amit igyekeznek titkolni, csak túl feltűnően hozzák- és hatodik érzékre mennek. Doom1 nem volt ilyen, ugyanakkor C. lehetne akár a fiú is, de akkor homérosz jegyű, ami nem valószínű. A nőnemű utód esetét most ejtsük ki.

    Ennyit a profilírozásról. Aztán vagy így van, vagy nem. :)

    Bell & Sebastian 2011.12.21. 23:03:54
    @tewton: Összefoglalom. Doom kiszállt, meghalt, közeli viszi a nevet, ugyanakkor megszólal a saját egyéniségén is. Élettárs, feleség, szerető, ilyesmi. Egyidejűséget kell nézni, meg a pár tévesztést, amikor rosszul vált át, izgalmában.

    eN 2011.12.22. 00:35:26
    Szoval maguk szerint Gizike/Manyi Beci nyomul Doom nikk alatt ujabban? Hummm. Ez megmagyarazza, hogy G hova tunt. De a tirpakot a regi irja, nem? "

    Doomhammer-KGB, maga meghalt, maga nem is létezik, mindazonáltal boldog karácsonyt kívánok, hehe, hiába undorkodik, undokoskodik, a neve örökre összeforrt a nagy Manyi Béciével, ez mindent megmagyaráz, és nem, mert igen, ÉN írom ezt a blogot is, göcgöc.
    Ja, a poszthoz érdemi:
    "Kovátsch Gamma Bertalan-féle politikai-ökonómiai Általános Rendszere."
    A KGB-t azonnal javítsa ki Gizikére. Lebukott, nincs tovább.

    VálaszTörlés
  5. Hát nehogy már a nyúl vigye a puskát, Hartland! Maga ahelyett, hogy az Általános (más néven Kanonikus) Rendszer elsajátítása terén elért szerény eredményeit mutatná be, itt B-kategóriás amerikai szennysorozatok elemeiből épít nekem világnézetet?

    A féreglyukai ontológiai értelmezhetetlenségére most ki se térek, ez ügyben egy kis irodalmazást ajánlok (e.g. Kushmashensky-Wosterspoon: Proving the non-existence of wormholes with primitive ontologies, 1932). Azonban hadd etikai (erkölcsi) rugalmassága oly mértékben felháborított, hogy azt nem hagyom szó nélkül.

    Maga egy Bukott Szabadságharcból (műfaja szerint eposz) kíván egy hollywoodi limonádét csinálni féreglyukakkal és egymásra talált szerelmesekkel. Ezzel a Bukott Szabadságharc figuráit (a Bukott Hős, az Áruló, a Rettegő Opportunisták, a Lánglelkű Költő, a Hőssé Vált Egyszerű Ember) egy komédiába helyezi el, ahol például az Egyszerű Ember azon tette, amikor a teszkóáruházból megvetően kifordul és inkább maga termeli lóvontatású fogattal a bütyökmagot nem egy nézőnek szóló felemelt hüvelykujj lenne ("ezt te is megtehetnéd"), hanem egy röhögésre ingerlő pesti vicc. Képzelje el, mi lett volna, ha Kossuth nem emigrációs magányában írogat páratlan bölcsességről tanúskodó Kasszandra-leveleket, hanem vasútpanamákba sodródik és életét több blokknyi pesti bérház szőrösszívű tulajdonosaként végzi, ahonnan fizetési elmaradás esetén szó nélkül kipakolja a Klapka-árvákat.

    Nem, erről szó se lehet. Az eposznak el kell érni a végéig, mert csak így lesz késői koroknak szóló tanulság. A Hősnek Bukott (de megtöretlen) Hőssé kell válnia, a Lánglelkű Költőn keresztül kell taposnia a dzsidásoknak, az Árulónak meg kell kapnia a júdásezüstöket a vele járó Nemzeti Megvetéssel, a Rettegő Opporunistáknak minden éjjel a Hős rájuk szegeződő mutatóujjával kell álmodniuk és az Egyszerű Embereknek a felszegett tekintetüket ugyan a földre kell szegezniük, de a gerincük meg nem törhet soha. A hősi napok emlékét továbbadják az unokáiknak (ha már a fiuknak olcsó bármunkát kell végezniük, a lányukból meg csinos kurva lesz), akik egy szép napon újra felemelik majd a vörös zászlót a Birodalom ellen.

    Vagy nem vöröset, hanem csíkosat vagy kockásat. Whatever. A lényeg a felemelés és a zászló.

    Firkálmányának értékelése: elégtelen (1)

    VálaszTörlés
  6. Kovátsch, szomorúan olvasom, hogy maga nemhogy még karácsonykor is a légvárait építi, de ráadásul még rosszul is. Tudhatná, hogy az aerotéglákat csak biztos vákuumbeton alapozásra lehet felhúzni. A békesség jegyében inkább nem is minősítem. Az ünnepek elmúltával úgyis a Piac és a Verseny fogják minősíteni, lefele. Az irománya sajnos bóvli (D) lesz.
    H.Hartland

    VálaszTörlés
  7. Helló Höndör B Margit! Nagyon örülök, hogy végre összefutottunk.
    Hogyan találta meg ezeket gyöngyszemeket?

    Tanulságos hipotézisek, de egyben biztos vagyok: maga nem KGB. Mivel félórát kellett keresnem a megadott helyet, KGB pedig minimum beírta volna szövegesen a linket (a kérdőjelet és az egyenlőségjelet perjelre cserélve):
    http://delphoijosda.blog.hu/2011/11/28/ix_37/fullcommentlist/1#c15284769
    de inkább a html hivatkozást írt volna be, valahogy így:
    brekeke

    Meg még abban is biztos vagyok, hogy sapika (sajnos) nem tagja a brancsnak.

    ----
    Egyébként most keresgélés közben bele-bele pillantottam a jósdába. Gusztustalan egy hely.

    VálaszTörlés