2012. október 5., péntek

Gyors vagy lassú

Adósságcsapdában vagyunk, úgy anyagi, mint szakrális értelemben. Habár járt nekünk az a kis hitelből jól élés, kamatostul követelik vissza a globálfinánctőke vérszívó denevérei. A vérszívásra jó okuk van, mert szörnyű csapdába csalták a magyarságot. Nem annyit kérnek vissza, mint amit adtak, hanem többet. A különbözetet úgy hívják, hogy kamat és nem elég, hogy a polgárháborús veszélyre fittyet hányva a finánctőke visszaköveteli azt a pénzt, amiből egy kicsit jól éltünk, hanem még a kamatot is követeli, amelyből viszont nem realizálódott a magyar nemzetstratégiai érdekeknek megfelelően a nemzettörzsnek szétosztható forrás.

Hol törvényes ez? Ki hallott már ilyenről?

Kamatot akkor lenne joguk követelni, ha biztosítanák az országjövedelem növekedésének feltételeit. Minthogy azonban növekedés helyett a globáltőke csak töpörödést és válságot volt képes produkálni, mi mossuk kezeinket és nem tartjuk jogosnak, hogy rosszabbul éljünk csupán holmi kamat miatt. Válság idejében a kamat tehát nem törvényes, se az emberi, se a szakrális törvények szerint sem.

Na most ezt nem volt hajlandó a globálfináncság belátni.

Továbbra is ki akarnak fosztani minket a kamattal, amit pedig meg se ettünk. A kamat egyfajta létszivattyúként szívja ki e sokat szenvedett törzsből az életerőt, amely életerő egyenesen a globálszivattyúsokhoz áramlik és ők híznak kövérre a magyar életerőn, amely életerőre pedig nekünk is szükségünk lenne a nemzetnövelési célokhoz.

Mivel mind az IMF, mind a globáltőke kamatot szed (ez is azt bizonyítja, hogy igazából ugyanazon globálerő globálfegyvere mindkettő), ugyanúgy pusztítja a nemzet létszövetét mindkettő. Hiszen arról van szó, hogy a megtermelt vájlingokat nem mi, magyararcúak használhatjuk bővített létújratermelésre, hanem a globalóma. Most tökmindegy, hogy egy évben a 10 vájlingból egyet vagy kettőt kell tejelni a szivattyúsoknak. A lényeg, hogy mi izzadtuk ki a saját verejtékünkkel, de nem mi eresztjük a vájlingba a disznó vérit.

Ez a magyar sorstragédia. Vájlingjainkban mások tobzódnak. A magyar elit pedig ahelyett, hogy összefogna és vállt vállhoz vetve állna ki a Vezér mögött, megosztott és piti kis érdekei fontosabbak neki mint az, hogy ne fizessünk kamatot egyáltalán. Sőt, a magyar rögből saját verejtékével bütyökmagot facsaró tiborcoknak még csak nem is tematizálják a beszédtérben, hogy nyomorúságuk a kamat miatt van és csak aközött választhatnak, hogy gyorsan túlesünk a szurin, vagy húzzuk a végtelenségig.

Ha ezt tudnák a tiborcok, biztos a gyors államcsődöt választanák és nem az IMF-t.



18 megjegyzés:

  1. Még nem olvastam el, de egyetértek!

    K.

    VálaszTörlés
  2. Na, elolvastam és most görbítenék rajta ha lehet:

    Sokan mondják, hogy az IMF nem segélyszervezet, hanem egy jóléti intézmény, mint pl. egy óvoda.

    Namármostan. Az óvoda jóléti lehet a szülőknek és a gyermeknek egyaránt. Optimális megoldás, mert amíg a gyermek okul, addig a szülő dolgozhat. Ha szülő dolgozik, azaz, van mit a vajlingba aprítani, addig a gyermek boldog, a társadalom fizetőképes utánpótlása pedig a munkaerő csökkenése nélkül megoldódik.

    Az óvoda nevű jóléti szolgáltatás természetesen nem ingyenes, valahol megfizetünk érte forintadóink drágáival, de mégis olcsóbb mind a szülő, mind pedig a társadalom számára, mintha nem lenne. Vagyis, az erre szánt drágaforintjaink nem is olyan drágák, sőt.

    Vegyük végig tehát kinek és minek is jó egy óvoda:

    - Jó a magyar államnak és a zembereknek. Az okosra nevelt gyermekekből egyszer majd drágán fizető adópénzforintok lesznek.

    - Jó a magyar cégeknek. A gyesen lévő anyuka végre visszatérhet munkájához, és folytathatja azt azzal a szakmaisággal, amit a kimaradó időben valószínű senki nem tudott pótolni. Így újra hatékonyabb lehet a működés, és újra lesz adópénzforint. Minden cégnek meg van a sajátossága és nincs az a munka, ami maradéktalanul pótolható lenne. Illetve van, de akkor az egy rossz cég (multi), a kukába vele.

    - Jó a magyar népességnek. Nyugger/Munker ratio
    - Jó a magyar nemzetnek. Több árpád-sáv.
    - És végső soron, jó annak, akinek tartozunk pl. az _IMF-nek_.




    Most pedig lássuk, jóléti-e az IMF?


    Mire lehet az IMF zsozsót elkölteni?
    - Gazdasági helyzetünk stabilizálására.

    Mitől instabil jelenleg a gazdaságunk?
    - Jórészt hitelektől, amiket stabilizálásra vettünk fel, de az elitek zsebében elveszett.

    Hol volna most is a leghasznosabb helye tehát?
    - Fejlesztés, gazdaságélénkítés.

    Mégis mire költenénk most is?
    - Törlesztünk alássan.

    Ha pedig törlesztünk az kinek, minek (tudjuk kiknek) jó?
    - Hitelezőinknek, és pillanatnyi megnyugtatást nyújt rövidtávú befektetőinknek.

    Kinek nem jó?
    - A proli magyaroknak, vagyis a törlesztőknek. Sajnos az óvodáink működése is a hitelezőinktől függ.

    Van-e ebből kiút és így egyáltalán értelme?
    - Nincs. Sakk. Vagy feladjuk, vagy bevárjuk a mattot.

    Jóléti-e tehát akkor az IMF?
    - Nem, kényszeres.

    Ami elől futunk, az egyszer úgyis utolér. Egy kis unszimpatikus jelentéktelen ország vagyunk, a mi adóságaink felét görögmódra csak abban az esetben engednék el, ha jó ideig fenntartjuk egy stabil ország látszatát (sok államkötvényt adunk el, multizunk), majd hirtelen borítunk. De ilyet mi nem fogunk tenni, mert a kényelmesebbik generációba születtünk. Ön a nyugdíjáért károg, én meg az SZJA-mért. A történelem a görögöket fogja igazolni, de Mi úgy csináljuk, ahogy szoktuk… húzzuk-nyúzzuk, a végén pedig ismét hátrányból indulunk. Jól mondja a Vezérünk, nincs értelme IMF-nek, tűzoltáson kívül semmire nem jó, sőt rossz, hiszen távolabb vagyunk vele a célhoz, mint nélküle.

    A fejlesztés és a munkahelyteremtés sajnos nem az IMF zsozsón múlik. Túl ostobák vagyunk a fejlődéshez, az a generáció, amelyiknek most dobbantani kéne, nem tud. Nem azért mert csóró, hanem azért, mert hülye. Megjegyzem, én is ehhez a generációhoz tartozom. A következő generáció sajnos méghülyébb lesz a diákhiteltől és a céltalanságtól. És persze az sem elhanyagolható, hogy a következő generációt már a hülyegeneráció neveli fel. Nem az oktatás minőségével van baj, hanem az életre nevelésről. A vállalatomnál a leghatékonyabb és legcéltudatosabb emberek mind 35 felett vannak, ugyanakkor ezek az emberek huszonévesen is pont ilyenek voltak csak kevesebb tapasztalattal.

    Folytatom...

    VálaszTörlés
  3. Elfogyott a hely...


    Tehát mire költsük az IMF zsoszót, hogy legyen mégiscsak jóléti intézmény?

    - Elsősorban, pofonokra, ha kell, basszunk fejbe azt a gyereket amíg még nem késő.

    - Úgy oktassunk, hogy ne legyen a gyerekből egy teljesítményzavaros túlterhelt kényszerbeteg.

    - Fordítva tessék csinálni. Ne a munkaadó válogasson a mindenre felkészített szakemberek tömkelegéből, hanem a munkaadó tegye szakemberré a munkavállalót. És annyit tegyen azzá, amennyire szükség van. Hosszú távú befektetés, de mindenképpen hatékonyabb módszer. A vállalatnak azért, mert együtt tud gondolkodni munkavállalójával és olyat csinál magának, amilyet akar. A munkavállalónak meg azért, mert egy vállalat elengedhetetlen részeként mindig lesz hol dolgoznia jó pénzért, és van mit tovább vinnie, ha kócolni akar.

    - Nem kell a gyereknek atomfizikusnak lennie, csak azért, hogy el tudjon helyezkedni egy helyi virágkereskedésnél. Inkább arra kell törekedni, hogy az iskola jóféle default darabokat neveljen ki. Természetesen nem a szakirányok szükségtelenségére gondolok itt, hanem arra, hogy mostanság a gyerek 30 éves korág gyerek. Noha 3 diplomával ténfereg oda a HR-es asztalához, nem lesz hatékony csak 40 évesen. Hol marad majd idő egzisztenciára és családra? Mire lesz, addigra vér nem lesz ott, ahol lennie kell.

    Ezúttal mély egyetértésem a vezérrel,
    Kocsis

    VálaszTörlés
  4. Kocsis, nagyon jo uton van. Ki a felelos azert, hogy a magyar webprolik nem birkaporire kolthetik a nehezen megszerzett forintkaikat, hanem hitelt kell torleszteniuk, raadasul nem egyszeruen a megevett reszt, hanem holmi kamatot, amirol a jelentosebb vilagvallasok is kimondtak, hogy torvenytelen?

    Az elitek voltak, akik 2000 milliard forintot szivattyuznak ki evente.

    Hol lat itt maga penzt, amit pofonokra lehet kolteni?

    VálaszTörlés
  5. KGB: azert nem csak megenni lehet a megtermelt joletet. Tudja, amibol lekvart lehet fozni abbol palinkat is... marmint most, hogy Vezer vegre visszahelyezte a jogaiba ezt a furfangos magyar tradiciokba ontologiailag beleivodott cselekvesi lehetoseget.

    Masreszrol viszont azt kell latni, hogy a Dunantul, amely egykoron onkent a Romai Birodalom provinciajanak szegodott ismet a nemzet elleni arulas szintereve valhat. Nem kellene a Tirpakblog Kozossegenek lepeseket tennie es demonstralnia, hogy mi nem allunk egy marek mogyoroert a globalokompradok melle? Mert ugye mi tirpakok inkabb szivesebben toltekezunk el a Szakralis Erok altal nyujtott Elteto Penzzel semmint a globalokompradorok szanalmas hitelevel.

    VálaszTörlés
  6. Pénz pofonokra nem lesz ezután se. Bár az imént jól le szabadságharcosoztak bennünket, koránt se vagyunk azok. Nem csak mi. A demokrácia leple alatt mindenki úgy gondolja, az eszközök éppen elegendőek az elit kontroll alatt tartásához. Jól kitalálták.

    Figyeljen oda a blogjára! Itt éppen egy Assange kezdene szivárogtatásba, de maga rá se hederített!
    http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2012/09/patt.html (Ős patkány kommentje, legalul.)

    K.

    VálaszTörlés
  7. bz249, vallja meg az Igazat! mire keszul a Dunantul? megprobal lelepni az adossag oket illeto hanyada nelkul?

    VálaszTörlés
  8. K., igaza van. Nem vagyunk mi szabadsagharcosok, csak afele roncsmagyarok, akiket fillerekert adhatnak el holmi Hegedus hadnagyok.

    Es ha hitelbe adnak a pofonokat a Pofonado Kozkar?

    VálaszTörlés
  9. Azt gondolja az igazságos lenne? Hitelre pofon, az nem pofon. Én még mindig fizetem pofonhitelt. Havi 8 ezer forint, amellett, hogy minden hónapban a diákhitelem teljes összegének megfelelő drágaforintot teszek vissza az elitek vajlingjába. Azaz, úgy vélem én már megfizettem érte busásan. Mégis még 5 évig törleszthetem azt az egykoron havi 28 ezer forintot, ami nagyrészt már akkor visszacsorgott az Elitekhez, kisebb részt meg le a torkomon, sör formájában. De azt is csak az adótartalma miatt ittam.

    Ha így csináljuk, a pofontól félni fognak, és a hülyék hülyék maradnak. Ezt akarjuk? El kell venni a nyugdíjasoktól, azok mulasztották el a pofozkodást!

    K.

    VálaszTörlés
  10. Félreérti. A Pofonadó Közkar adná a pofonokat most, aztán majd ha a Nemzet Ereje megnyerte a következő választást, akkor megkaphatják az ellenértéket jó magyar fizetőeszközben, 5220 Ft+ÁFA áron per pofon.

    Eggyel több motiváció, hogy a Nemzet Erejére szavazzanak.

    VálaszTörlés
  11. Ezt így ahogy írja teljesen logikus és szükségszerű. Szeretem az ilyen mézeskalácsház javaslat.

    K.

    VálaszTörlés
  12. javaslatokat* csak közben mögém lopózott egy adóellenőr, és elharaptam a végét.

    VálaszTörlés
  13. Egy aggályom van. Mi van, ha a nemzetrombolók felülígérik a Nemzet Erejét? Mi van, ha belengetnek 6000 Ft per pofont, vagy akár 8000 Ft per pofont?

    Egyszer már megtették.

    VálaszTörlés
  14. Hát, ez a pofonhitellel is így volt sajnos. Elitcsere esetén biztosan megemelik a pofon árát. Ez esetben ésszerű lenne kukátborogatni, amit ugye úgyse fogunk.

    Magának ki fizette a cechet?

    K.

    VálaszTörlés
  15. En elit vagyok, rosszul nem jarhatok. Jo utemerzekkel valtottam at a Szabadverseny Piacszabadsagarol a Szakralis Vezerharcra es erre most van is piac. Veszik, mint a cukrot.

    VálaszTörlés
  16. KGB,

    Csináltunk új képeket, majd cserélje le!
    IMG255.jpg

    IMG2584.jpg

    Ügyeltünk rá, hogy ne legyen cinikus és bunkó.

    Mit szól?

    K.

    VálaszTörlés