2012. november 16., péntek

Túlsúly

Elmondhatatlan, mennyi kárt okozott a Nyugat az emberiségnek. Elmondhatatlan. Hogy mennyire az életünk legapróbb rezzenését is befonják ennek a kárpolipnak a kíméletlen karjai, nézzünk egy népbetegséget.

Ugyan, melyikünk nem volt már kövér?

Melyikünk ne nézett volna már farkasszemet a fürdőszobamérleg kíméletlen mutatójával, melyikünk háta mögött ne kuncogtak volna már össze a nővérkék, miközben az orvos szomorúan ingatta a fejét a súlyadat láttán? Melyikünk ne nézte volna irigykedve a szavannán vadászó őseinkről készült művészi illusztációkat és melyikünk ne gondolkodott volna el arról: na igen, ezek az igazi emberek, szemben a szibarita vaskorunk korcsaival. 

Melyikünk ne?

Én mondjuk nem, mert nekem nincsenek túlsúlyproblémáim, hála az organikus bütyökmagdiétának, amin élek, de tudom, az olvasóim közül jócskán megszólíttattak most.

Megszólított olvasók! Azért vagytok kövérek, mert a Nyugat létpusztításának ürüléke rakodók a zsírpárnáitokba bele! Szavannán vadászó őseink de még a szakrális magyar földművelő sem volt kövér. Ez azért volt, mert ők szakrális kapcsolatot tartottak Gaiával, a Földistennővel és Ő pont annyi táplálékot adott nekik, ami elég volt a szigorú, ám fenntartható túléléshez. A nyugati ember a vasszerszámaival megtörte ezt a szimbiotikus kapcsolatot és erőszakkal pakolja ki a Föld Űrhajó kamráját.

A csipkelekvárt is.

Mintha mindez nem lenne elég, a rablott javakat színes köntösbe öltözteti és addig mesterkedik, míg az íze is az agymosott konzumidióta tömeg elfajult ízléséhez idomul. Egy külföldi áruházlánc - átkozott legyen a neve - bütyökmagkrémet hozott forgalomba. Nem elég, hogy a bütyökmag nem a magyar rögből fakadt, hanem a távoli Belső-Mongólia iparilag szennyezett sívó homokjából, de még a bütyökmag jellegzetesen szájat összerántó, oly kedvelten keserű-savanyú utóízét is elvették egy adalékkal, amelynek szörnyű neve: E11812.

Ezért vagytok kövérek ti. Ezért kerültök olyan sok pénzbe az egészségügynek, amely pénzt kiszórjuk az ablakon, ahelyett, hogy nemzetstratégiai célok érdekébe állítanánk. Konkrétan ezért nem tudjuk magyararcú anyák szülőtáboraira költeni.

Nem akarom tehát azt hallani, hogy lassan már enni sincs mit. Az nektek csak jót tesz.

Egyszer majd megértitek és megköszönitek.


8 megjegyzés:

  1. Nahát, milyen véletlen egybeesés, éppen ma kezdtem neki a fogyókúrámnak Hoodiával, mert a csöcseim kezdenek nagyobbak lenni, mint a Magáé.

    Beszereztem négyféle házikolbászt és a boltok polcain fennmaradó összes lecsópaprikát, meg némi sajtot. Ezek összessége meg is töltötte az egész frigót. (na jó, a kolbászokat a vízórára lógattam) Szóval ezt tervezem zabálni egy egész hónapon keresztül, kenyér nélkül, E11812-es extrudált farostlemezlappal (Mert, hogy ez CH diéta, azaz semmi CH, maximális zsír).

    No persze így leírva ez nem tűnik túl fogyókúrásnak, de csak reggel enném. Napközben csak bütyökmag fogalatt ropogtatva, semmi más.

    Persze most majd tetszik jönni a salátáival, meg sokszor keveset apróra rágva dologgal, de nekem szükségem van a zabálásra. Legalább egyszer egy nap had zabáljak be úgy, ahogy jól esik!

    Most van fél hat, már csak 8 órát kell kibírnom, de már érzem, hogy mennyire távol estem Amerikától, és nekem, válságrobotnak, ez nagyon jót tesz.

    Viszont nem értek teljesen egyet a kevés pénz == diéta dologgal. Minél kisebb a vájling, annál inkább E-betűs szarral lesz megtöltve.

    K.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. K, maga mintha félreértette volna a post tanulságát. Nem az a feladat, hogy mindenféle nemmagyar, E-betűs cuccal tömje tele a hasát, nem. Ha dolgokat töm a bőre alá, azok ott maradnak legyen az libamáj vagy E11812.

      Ha fenntartható akar lenni, akkor egyszerűen nem eszik. Lehet, hogy az első néhány nap nehéz lesz, de garantálom, hogy ha egyszerűen fekszik békésen, akkor hamar megszűnnek a problémái.

      Törlés
  2. Nem lehet, hogy fogyókúra helyett egyszerűbb lenne alul egy nemváltó műtét? Ha már a csöcsökbe annyi energiát (szó szerint, hiszen kJ/Kcal (: ), fektetett.

    VálaszTörlés
  3. Nevtelen, ez a Joule ez a kompradorszivattyut uzemelteto kulfoldi nem? Latja itt is van a Birodalom Velemenyterrorja, mert mit is mond kulfoldi komprador, hogy az elelmiszereket egy leszukitett materialis nezopontbol vizsgaljuk.

    Nem lenne jobb ehelyett inkabb az elelmiszerek letontologiai szerepenek meghatarozasaval foglalkozni? Vagy ha mar mindenkeppen a leszukitett materia mezejen kell maradnunk, akkor legalabb valami rendes magyar nevet adjunk mar ehelyett a kulfoldi Joule helyett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én az előbbit (Jozef?) K-nak szántam, ha ez esetleg zavart okozott volna. Amennyiben nem: tehát arra céloz, hogy K csöcseit komprádorszivattyúval növesztette?
      Mihelyst kerít egy szakrális kenőasszonyt, aki kigyúrja K csöcseiből Kilo Júliát és Kilo Carolinát - bizonyítva ezzel későbbi bevetésekhez is szükséges képességeit - a továbbiakban eltekinthetünk a materiális nézőpontoktól. Vagy ha eleve a Júliák és Carolinák fogyasztásától eltekintünk - miként azt KGB javasolja fentebb a posztra hivatkozva - máris áttérhetünk a létontológiai szerepekre. Bár az utóbbi választása erősen le fogja korlátozni a diszkusszióra rendelkezésünkre álló időt.

      Entrópus

      Törlés
    2. Van itt egy tévedés. Én egy pillanatig se javasoltam, hogy én hagyjam abba a táplálkozást. Hogy idézzem a kitűnő posztírót:

      Én mondjuk nem, mert nekem nincsenek túlsúlyproblémáim, hála az organikus bütyökmagdiétának, amin élek, de tudom, az olvasóim közül jócskán megszólíttattak most.

      Lám, reagáltak is maguk hárman. Maguknak kell abbahagyni az étkezést. Én konkrétan libamájat ebédeltem, mert nekem lehet.

      Törlés
    3. Materialista vagy létontológiai szakrális libamájat? (na, most kibújik mindjárt a szög a zsákbamacskából)

      Entrópus

      Törlés
    4. Én szakrális szimbiózisban élek a Földanyával. Amikor libamájat eszem, igazából magamat eszem meg. Szemben a Nyugattal, ahol a libamájevéskor kizsigerelik a bolygót.

      Törlés