2012. december 5., szerda

Halált megvető megalkuvás

Szabadságharc és kollaborálás. Kurucok és labancok. A reneszánsz óta ezen két elitcsoport egyike vezeti az országot. Ha a kurucok kezébe kerül a hatalom, rövid és diadalmas tavaszi hadjáratokat követ szörnyű megtorlás a Birodalom részéről. Ha a labancokat ülteti nyeregbe a globálkomprádorok ura, akkor hosszú, hazug kompromisszumokkal teli hanyatlás után a törzsszövetségünk újabb katasztrófát szenved el. Mohács, Trianon, párizsi béke, rendszerváltás - mind egy-egy szomorú állomása nemzetünk ezeréves hanyatlásának, amely a mostani létszorításokkal új mélypontra ér.

Sok idő telt el a pozsonyi csata óta, amikor még be tudtunk verni a Birodalom aktuális helytartójának!

Létkarakterek nemzetstratégiai létharcában lehet-e kompromisszum? Ment-e a világ a kurucok vagy labancok által elébb? Ha a kurucok kiegyeznek a labancokkal, nem válik-e mindkettő árulóvá a sajátjai előtt? Kínzó kérdések ezek és nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a magyarság következő ezeréves fennállása ezen múlik. A tudományos tények azt bizonyítják, hogy a halált megvető vagdalkozók és a gerinctelen megalkuvók jobban teszik, ha összefognak és egyfajta halált megvető megalkuvás nemzetstratégiai útjára lépnek.

De lesz-e elég erő és bölcsesség a magyar elitben, hogy ezt a győztes stratégiát a gyakorlatban is megvalósítsa?

4 megjegyzés:

  1. KGB: honnan lehet tudni, hogy a "halalt megveto megalkuvas" es nem "gerinctelen vagdalkozas" lesz egy ilyen kiegyezes vegeredmenye.

    En azt mondom, hogy amig nalunk van a merokanal, addig csak nagyon komoly feltetelekkel es garanciakkal szabad barmilyen kompromisszumba belemenni.

    VálaszTörlés
  2. Mindegy, hogy halalt megveto megalkuvas vagy gerinctelen vagdalkozas, a lenyeg, hogy elkezdodjon egy ertelmisegi vita az allaspontok kozeliteserol. Mert igy nem maradhat, hogy a kurucok a labancok tamogatasa nelkul kenytelenek szabadsagharcolni.

    Maga nagyon egysikuan merokanal-centrikus. Gondoljon abba bele, hogy mi lesz, ha holnap a Vezer kenytelen lesz megalkudni? Azt is meg kell magyarazni gyozelemkent a forrofeju kurucoknak is.

    Ez nem merokanal kerdese.

    VálaszTörlés
  3. KGB: a merokanal itt most egy ilyen szimboleum. Az a lenyeg, hogy a dontesi pozicioban nem nyammogni kell, hanem donteni. A labancokat egyszeruen be kell sorozni a kuruc seregbe es olyan helyen bevetni oket, ahol a megbizhatatlansaguk nem okozhat problemat. Mondjuk ilyet egyelore nem tudok, de ezert is nem en vagyok a Szakralis Vezeto, hanem a Szakaralis Vezeto.

    VálaszTörlés
  4. Attol tartok, most mar nemzetstrategiai szempontokat is figyelembe kell venni az operativ szempontok mellett. Azok a labancok riasztoan hamar szavazni fognak (mar ha sikerul regisztralniuk, muhahahaha) es mi van, ha esetleg valami kollaboransra huzzak be?

    Valamit mondani kell nekik. Valami olyat, ami kompromisszumfelenek hangzik.

    VálaszTörlés