2011. november 17., csütörtök

Az IMF titkai

Ezen a ponton kell elmeséljek egy történetet, ami azután esett meg velem, hogy munkásból lett személyzetis fiaként lehúztam majdnem 20 évet az MSZMP-ben, majd újabb 4 évet az MDF képviselőjeként. De még azelőtt történt, hogy az 1. Orbán-kormány politikai államtitkára lettem volna.

Tehát a nyílt SZDSZ-es terror tombolásának kellős közepén éppen az Európa Tanácsnak készültem jelentést tenni, amikor úgy adódott, hogy leült mellém a Nagy Ember. Te Lazlo, mondta közvetlen hangnemben, tudod, hogy én a Globális Pénzhatalom embere vagyok. Itt az idő, hogy elmondjam neked a legtitkosabb titkokat.

Mert azt hitte, hogy én is a klub tagja vagyok és én meghagytam ebben a hitében, hogy ezeket a titkokat most megoszthassam Önökkel.

Tehát a Nagy Ember elkezdte feltárni a titkokat. Hogy Magyarország a '70-es években adósságcsapdába sodródott, mert a pártvezetés az olajválság dacára nem mert az életszínvonalhoz nyúlni, bár az olajválság végül mégis begyűrűzött. Hogy az összeomlás elkerülése érdekében az IMF-hez kellett fordulni. Hogy az IMF piacgazdasági reformokat követelt már a '80-as évek elején és hogy ezt Kádár nem egyszerűen megengedte, de támogatta is! Hogy ezeknek a reformoknak eredményeképpen a '80-as évek közepére-végére kialakultak a piacgazdaság egyes elemei.

Döbbenten hallgattam. Ez teljesen hihetetlen volt számomra. Én eddig úgy tudtam, hogy 1989-ben egy mindent elsöprő forradalom takarította el a Kádár-rendszert, erre itt kiderül, hogy minden le volt vajazva.

Kiderült, hogy a magyar néptörzs számára kivételes gazdagodást és növekedést hozó rendszert az IMF vette el tőlünk holmi hitelekre hivatkozva. Minek eredményeképpen 80%-nak rosszabb lett annál, mintha a '70-es évek szocializmusa továbbra is a pályáját futja további hitelekből.

Na ilyen szemétládák vannak az IMF-ben.

7 megjegyzés:

  1. Professzor Úr!
    Magyarázzon el nekem valamit. Még az 1990-es években vettem életem első saját számítógépét, amiért akkor úgy 140 ezer forintot fizettem. Csak másfél éve szabadultam meg tőle (szövegszerkesztésre, sakkra, meg régi stratégiai játékokra azért még jó volt), de annyira nem kellett senkinek, hogy végül ingyen hagytam a bontóban. A 140 ezer forintom akkor elveszett? A Pénzmegmaradás Törvénye szerint meg kell lennie valahol egy fehér lyukban vagy egy Pénzzabálóban. Ugye megvan? Mondja, kérem, hogy megvan! De akkor hol van? És hogyan szerezhetném vissza? Professzor Úr, segítsen!
    Köszönettel:
    Holger Hartland

    VálaszTörlés
  2. Hartland, a kerdesere roppant egyszeru a valasz. Hova lett a Ganz gyar? Hova az Optikai Muvek? A Diosgyori acelmuvek?

    Ezeket mind a "privatizacio" orven loptak el a szallasteruletunk lakoitol, az IMF eber felugyelete mellett.

    A maga szamitogepenek az ara is ugyanilyen modon folyt el.

    VálaszTörlés
  3. És azt hallották, hogy a világon nincs is annyi pénz, amennyivel tartoznak ezeknek? Egy jó barátom mondta, igaz én nem emlékszem rá, de olyan kitörő örömmel üdvözölt... Pénzügyi tanácsadó amúgy, olyan ajánlatai vannak, el sem hiszik! Kötöttem is gyorsan ilyen befektetés-biztosítást, azt mondja, ha nem halok meg még 90 évig, akkor a befizetett összeg százszorosát(!!!) kapom vissza.

    VálaszTörlés
  4. Mi lesz most velünk?

    Orbán elvesztette a csatát az IMFfel és így ő maga is egy komprádorszivattyúvá kezd válni. A nagy teljesítményű fajtából.

    És az univerzális szuperszimetria, valamint Molnár F. Árpád második tétele alapján ezek minél többet szívnak, mi is annál többet szívunk.

    Most, hogy Orbán nincs, nincs aki betöltse a spirituális vezér szerepét. El Kúró most egy ideig börtönben lesz, onnan nem lehet spirituálisan vezetni (max egy romapártot talán), meg miniszterelnöknek sem volt túl jó. Ki van még? Mesterházy max sportminiszternek jó, Vóna idegenrendészeti- és élőhalottutánpótlási miniszternek, Schiffer meg nettó hülye, ő semminek sem jó.

    Szóval setét idők jönnek a zemberekre.

    VálaszTörlés
  5. eN: termeszetesen van annyi penz, amennyit ezek kovetelnek.

    Nem kell mast tenni csak bemenni a Marko utca 13-17 ala es nyomtatni egy Egycsillio Forintos bankjegyet es maris van annyi penz.

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/33/HUP_100MB_1946_obverse.jpg

    VálaszTörlés
  6. Névtelen, az ősmagyar hagyomány szerint a vesztett szabadságharcok hőseit vagy kivégzik, vagy távoli, kellemetlen diktatúrákba kell vonulniuk számüzetésbe. Onnan írhatnak elkeseredett hangú útmutatásokat, amelyek igazságát csak 100 évvel később érti meg az utókor.

    Komprádorszivattyúnak új férfi kell.

    VálaszTörlés
  7. eN, gondolja meg az útmutatást a szakrális társadalmakban bevett adósságleírásról és egyből rájön, mi a kiút. A maga befektetésbiztosítását le kell írni, így áll helyre a pénzügyi rendszer egyensúlya.

    Majd egyszer megérti és megköszöni.

    VálaszTörlés