2011. november 21., hétfő

Szellemi műhely

Komolyan, miért van, hogy a jobboldaliak olyan segghülyék, mint Orbán vagy Matolcsy? Mennyi időt fecceltem bele, hogy elmagyarázzam néhány ígéretes undergroundosnak, hogy jobboldali szellemi műhely akkor lesz, ha az a műhely mélyére ás annak, miért hülyék a jobboldaliak. Talán a kereszténykedés teszi? Vagy a határozott állítások, amelyeket szeretnek tenni? Vagy a szcientológusok, akiknek a dogmatizmusához a jobboldaliak annyira hasonlítanak?

Kérdések kérdések után tolulnak bennem és nem tudom a választ. Van ez a fix pont, hogy a jobboldaliak hülyék. Ez tény. A tény tudományos értékű feldolgozása még várat magára, egyelőre a kérdések vannak. Ezeket a kérdéseket kellene egy jobboldali szellemi műhelynek következetes, szakértő kutatómunkával megválaszolni, de szellemnek nyoma sincs, nem ám hogy műhelynek. Így aztán a kérdések is megmaradnak.

Ami eddig történt, az csak Medgyessynek, az Elkúrónak a botladozásaihoz hasonlítható. De vajon jön-e majd az Igazságbeszélő, aki helyrehozza Orbán és Matolcsy elkúrását, mint azt Feri tette Medgyessy után? Lesz-e neki egy olyan szakértő segítője, mint a Gordon volt? Lesz-e ennek a szakértő segítőnek egy olyan mesterkommunikátora, mint én voltam?

Kérdések és kérdések. Megválaszolni nem az én tisztem őket, hanem a nemlétező szellemi műhelynek. Én csak az állításaimat teszem, amelyeket trükkösen elrejtettem a kérdések között. Megtaláltátok őket, surmókáim?

Nem? Annál jobb.

3 megjegyzés:

  1. Tényleg, valakinek meg kellene már mérnie a táborok átlag IQ-ját nálunk.

    Az USA-ban speciel vannak olyan hiedelmek (városi legendák?) melyek szerint a demokrata elnökök sokkal intelligensebbek, mint a republikánusok. Amerikai barátok még azt is állítják, hogy ifjabb Bush-nak a siker érdekében szándékosan rá kellett szoknia a suk-sük beszéd ottani megfelelőjére. Hogy rokonszenvesebb legyen, mint az okostojás Kerry.

    Lehet, hogy a liberálisok és az elempések nálunk okosabbra jönnének ki, mint a két nagy párt lelkes hívői?

    VálaszTörlés
  2. Orangutan, kozismert, hogy az ertelem tulsulya a baloldalon van.

    Meg ha a baloldaliaknak populistaknak kell lenniuk, azt is intellektualisabban teszik.

    Anti-intellectualism

    Politics — When orthodox democratic politics fail, populism flourishes in the left-wing, the centre, and the right-wing of a nation’s political spectrum — each variety emphasising the virtues of the uncorrupt, unsophisticated “salt of the earth” folk against professional politicians and their intellectual helpers, public intellectuals, academics, think tanks.

    VálaszTörlés
  3. KGB: "Anti-intellectualism"
    Közismert, de az idézet nagyon szépen van megfogalmazva.
    Mutatja, hogy mink elmaradott reakciósok ebben is ortodoxok vagyunk, nem csak a közgazdasági nézeteinkben.

    VálaszTörlés