2012. február 15., szerda

Nettó

Orbán Viktor megint az adósságról beszélt és azt mondta, hogy az adósság rossz. Mi sem igazabb ennél! Az adósság rossz, ellene pedig harcolni kell. Az adósság elleni harc mélyszerkezetének meghatározásához azt kell kianalizálnunk, ki ette meg azt a 120 milliárd dollárt.

Nem a magyar néptörzs, mert akkor nem lennénk szocietálisan ilyen nyomorúságos állapotban. Azt a 120 milliárdot a Birodalom ette meg. Íme a bizonyítás annak, akinek szeme van. De ehhez először be kell vezetnünk a nettó göngyölt befizetés fogalmát, ami a számlára befolyt pénz összegét jelenti.

Vegyünk egy példát. Van egy ember, aki felvesz ezer forint hitelt. Már eleve nem ezer forintot kell visszafizetnie, ami a kamatszedés biblikus tilalmát figyelembe véve önmagában furcsa. A Birodalom létrablása miatt nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket, ezért új hitelt vesz fel a régi fizetésére. Közben a Birodalom beveti az árfolyamleértékelési szuperfegyvert és mit ér már ezer forint? Emberünk már nem ezer forintot keres havonta, hanem százezret, de a hitele már egy millió.

Mennyi jár ezek után a hitelezőknek?

Világos, hogy ezer forint. No jó, maximum kétezer. De annál semmiképpen nem több.

11 megjegyzés:

  1. A grafikonja mintha az USA államadósságát mutatná. Azt ki ette meg, és nekik mennyit kell visszafizetniük?
    ----
    Egyébként több értelmes, de jobboldali beállítottságú nemközgazdásszal beszéltem, akik sohasem hallottak a credit default swap-ról (CDS), ami pedig a Klubrádióban a napi híranyag része. És az is újdonság volt nekik, hogy a hitelkamat mértéke és a kormányzás megbízhatósága között összefüggések vannak. Az meg pláne, hogy a német, az olasz és a magyar hitelkamatok alakulását össze lehet hasonlítani. Pedig ezek az urak nálam jóval több időt fordítanak tájékozódásra. Lehetséges lenne, hogy a Hír TV híradóiban, meg a Magyar Nemzetben és magyar Hírlapban ezekről nem esik szó?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hülyeség. CDS = Country Demolition* System. A Birodalom által ellenünk alkalmazott fegyver, egyfajta gazdasági Halálcsillag.

      * Más források szerint Depredation, megint mások szerint Demolition és Depredation üzemmódja is van.

      Törlés
    2. Az USA-é lenne? Mindegy, ez is csak azt mutatja, hogy a nemzetek fölötti Birodalom még a látszólag legerősebb országot is képes hatalma alá gyűrni. Tehát ez is csak a mondandóm igazát bizonyítja.

      A közgazdászoknak nem is kell ismerni olyan szuperfegyvereket, mint a CDS vagy a kamatláb. Azokat csak a hozzánk hasonló nemzetharcosoknak kell ismerniük.

      Törlés
  2. Sörhas Vlagyimirovics! Igaza van! A géniusz átlát a piaci manipulációkon és hatalmasat kaszál.
    Például ha valaki 1919-ben rájött, hogy a cári kötvények mélyrepülése csak a bolsevisták mesterkedése miatt állt elő ideiglenesen, és vett, és vett, és vett, az aztán hatalmasat nyert ezen 1924-ben, amikor a fehér seregek visszafoglalták Moszkvát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A géniuszok legkésőbb 1914-ben megszabadultak a cári kötvényeiktől, és szumátrai orángutánok tenyésztésébe fektették a pénzt, hogy a veszélyeztetett faj példányait nagy haszonnal adják el a világ állatkertjeinek.

      Törlés
  3. Orángután elvtárs, ne erre gondoljon, hanem arra, hogy akinek volt egy kis esze az 1946-ban az könnyűszerrel összeügyeskedhetett magának párbillió pengőt.

    Gondoljon bele micsoda mesés hozamok voltak akkoriban! Ezt kellene valahogy visszahozni és akkor újra lenne pénz mindenre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maga csak ne osztogasson pénzügyi szakértelmet a csőd közepéből. Tudom ám, hogy magának régen volt egy PaK40-ese, most meg nincs. Zaciba csapta, mi?

      Törlés
    2. A Pak40 most is megvan és akkor vontatom lőállásba, amikor csak akarom. Ez egyszerűen csak az ellenség megtévesztése, ugyanis fogalmam sincs, hogy mikor jönnek a Birodalom zabrálóhordái. De kínos meglepetésben lesz részük, ha jönnek. Pláne, hogy a Btk módosítása alapján hamarosan legális lesz páncéltörő ágyút bevetni azok ellen, akik alaposan gyanúsíthatóak, hogy előbb-utóbb behatolnak az ingatlanom területére.

      Törlés
    3. Izvinyítye, akkor gratulálok az előző komentnél bemutatott kékes árnyalatú maszkirovkájához.

      Törlés
  4. Én csak azt nem értem, hogy ha ilyen egyértelmű ez az uzsora, akkor miért kellett fölvenni a hiteleket? Azt 1 középiskolás is ki tudja számolni, hogy visszafizethetetlen. Persze akkor ha ezt mind FELÉLI az ország.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos ismeri a viccet. Buszmegállóban kisfiú kérdi:
      - Miért olyan nagy a hasa a néninek?
      - Mert kisbabát várok.
      Kisfiú odafordul egy pocakos bácsihoz:
      - A bácsi mit vár?
      - Autóbuszt.
      - Meg is látszik a bácsin.
      --------------------------
      Így vagyunk mi ezzel a hitellel. Meg a hülye kérdésekkel is.

      Törlés