2011. szeptember 27., kedd

Mélyszerkezet

Mennyire sebészkésként tárja fel a magyar nyelv analízispipettája a magyar létezés mélystruktúráinak struktúráit! Úgy mondjuk, hogy megyünk az úton, remélhetőleg a boldogabb magyar jövő felé. De úgy is mondjuk, hogy megyünk a tévúton, a pusztulásba, ahol kegyetlen baltások emelik istentelen vasból kovácsolt szerszámukat a nemzettörzsre.

A holisztika tudománya szerint ha elég messziről nézzük a mákszemeket, akkor egy nagy mákszemkupacot látunk. Rendet a rendetlenségben. Egyedi szemek helyett valamit, amit zsákba lehet tölteni, beleönteni egy mákdarálóba, hogy aztán töltelékként végezze egy mákos rétesben. Ugyanígy kellene a magyarság fölé tornyosuló végzetfelhőket üstökön ragadni és addig csóválni, amíg a magyar termőföldbe elvetett magyar bütyökmagot lágyan locsoló tavaszi zápor lesz belőle.

Mégis itt csapkodnak a végzetfelhők körülöttünk, miért van ez? Ez azért van, mert egy nemzetként nem tudunk egy irányba hátralépni, hogy távolról és felülről tekintsünk le a felhőkre, csóválásra készen. Mindenféle irányba nézelődnek a magyarok, az egyik ezt akarja, a másik azt és ahelyett, hogy csendben hallgatnának engem, mindegyikből dől az információs szemét. Ilyen körülmények között egy mégoly karizmatikus vezető sem tud a nép élére állva egy irányba menetelni, mikor mögüle elkolbászol a nyáj a szélrózsa minden irányába.

Az van, hogy nem több pénz lesz, hanem kevesebb. Nehéz lesz ezt beadni egy oly sokat szenvedett nemzetségnek, mint a magyar. Tőlünk 33 éve elfele szivattyúznak és most megint kevesebb lesz az osztáskor. Ilyen körülmények között nem szabad igazán garasoskodni egy olyan tanulmánysorozaton, amely végre az igazi mélyszerkezetet tárja fel és nem holmi virtuális valósághazugságot. Ki lenne ennek a mélyszerkezet-feltárásnak avatottabb kifejtője, mint én?

Az egyetlen Látó.

Mert ha nem tárhatom fel az Igazi Mélyszerkezetet, akkor abból olyan elkúrás lesz, mint ami most van kibontakozóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése