2012. július 21., szombat

Erkölcsi hullák

Tessék, ideírom: bankárbűnözők. Ideírtam? Ide. Ez bizonyítéka annak, hogy a bankár fogalma a bűnözővel lett azonos. Legalábbis azoknak, akik engem olvasnak. Példátlan bankcsalás történt a Barclay's banknál és a szakrális én csak azon csodálkozik, hogyan engedhette ezt a Birodalom? Talán meg kellett zsarolni valakit, vagy esetleg a Barclay's túl sokat tudott és meg kellett fegyelmezni? Vagy esetleg amíg ezzel a botránnyal foglalkozunk, addig valahol a Birodalom máshol, máshogy újabb kimondhatatlan bűncselekményeket követ el? Biztosat nem lehet tudni, de afelől ne legyen kétségünk, hogy a Birodalom csak létrontásban "utazik", másra ontológiailag képtelen.

Ne hagyjuk, hogy a globálmédia roncscirkusza elvonja a figyelmünket attól, hogy a világ pusztulás felé rohan, mert nincs benne erkölcs. A globálpiac neoliberálisai arról igyekeznek meggyőzni minket, hogy lehet lopni, csalni, hazudni, alapkamatot manipulálni, majd a Birodalom úgy is megvéd és a költségeket fizethetik a magyar devizahitelesek. Ilyen futóhomokra épül a "liberális piacgazdaság", ami valójában az erkölcsi hullák, a veszélyes hulladékkal etetők és a rákfertőzők tombolását jelenti.

Olyan mélyre süllyedt a globáltársadalom, hogy észre sem veszi, hogy a háttérhatalmat bűnözők irányítják. Emberek! Az emberi társadalmon rákként élösködő Birodalom valójában teljesen összeomlott már, csak a globálmédia hazudja élőnek. Ehhez képest érdekes dialektika, hogy meg tud torolni bármely lázadást. Ha győzni ellene nem lehet, elviselni pedig képtelenség, akkor csak egy megoldás marad.

Nem foglalkozunk vele.

Birodalom, te mostantól nem vagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése