2012. augusztus 15., szerda

Alap és felépítmény

A Viktor megint belecsapott a szószba és most mindenki arról beszél, amit a demokráciáról mondott. Arról beszél a fűszeres, az utcaseprő, a postás, de még a globálliberalizmustól agymosott értelmiségiek is arról beszélnek. Itt az idő, hogy tűéles logikával rendet tegyek a fejekben.

A Nyugat rászabadította a világra a Négy Lovast: a Materializmust, a Fejlődést, a Tudományt és a Demokráciát. Ezeket megcáfolni nem jelent nekem különös erőfeszítést, csak olvassák el a hivatkozott eszmefuttatásomat (szintén olvasható a Globálterroristák globálterrorja c. frissen megjelent könyvemben), ott világosan le van írva, miért hazugság ezek mindegyike. Itt csak a demokráciahazugságot veszem górcső alá.

A demokráciahazugság azon alapul, hogy minden ember beleszólhat. Megjegyezném, hogy amikor a piramisokat, a Notre Dame-ot vagy a szputnyikot építették, akkor nem jutott volna eszébe az utolsó disznópásztornak, hogy beleszóljon és mégis elkészültek ezek a döbbenetes kulturális teljesítmények. Először a disznópásztorok a francia forradalom idején vették a bátorságot, hogy beleszóljanak, de akkor nem kulturális teljesítmények jöttek létre, hanem koponyák halmai (amihez egy másik lovas, a Tudomány szállította a nyaktilót). Ebből is látszik, hogy a demokrácia már eleve vérben született és azóta is vérben pocsál.

A disznópásztorok arra sem képesek, hogy megmondják, hogy nekik jobb vagy rosszabb. Ha pedig képesek, akkor nem tudják belátni, hogy a rosszabb az a Nagy Egész érdeke, mert valakinek a bütyökmagot is ki kell kaparni a sívó homokból, az a valaki pedig nem lehetek én, a Látó. Az ilyen önhasukra gondoló, összefüggésekben gondolkodni képtelen véglények pedig nehogymár döntési helyzetbe jussanak, kiszolgáltatva a véleménymanipulátorok véleménydiktatúrájának.

A háború béke. A szabadság szolgaság. A demokrácia pedig diktatúra.

Ha pedig a demokrácia diktatúra, akkor miért nem választhatunk egy tisztább, szakrálisabb diktatúrát, ahol az alap és a felépítmény viszonya sokkal világosabb?

8 megjegyzés:

  1. KGB mi a letontologiai kulonbseg a disznopasztor es butyokmagkaparo kozott? Nem kellene a disznopasztort is valamennyire elismerni (felteve, hogy tenyleg disznokat oriz) mert meg kell mondanom az abalt szalonnat jobban szeretem, mint a szaritott butyokmagot.

    VálaszTörlés
  2. Megeshet, hogy a disznopasztoroknak butyokmag sivo homokbol valo kikaparasaval kell tulelni a nehezebb idoket, amikor a Nagy Egesz erdekeben aldozatot kell vallalniuk.

    Bizony, magaval is megeshet, hogy aldozatot kell vallalnia. Ket napi koplalas utan a butyokmagot (szaritva avagy daralva) mennyeinek fogja talalni.

    VálaszTörlés
  3. KGB mi okom lenne koplalni? Úgy értem a szakrális rend alapja, hogy elvesszük a disznókat azoktól, akik nem érdemlik meg és odaadjuk a szalonnát azoknak, akiknek jár. Nem tudok elképzelni egy olyan szakrális társadalmat, ahol pont nekem ne jutna abált szalonna.

    VálaszTörlés
  4. Mármost magyarázza meg nekem, hogy maga mi a fenétől olyan baromira szakrális?

    Mitől szakrálisabb, mint mondjuk én?

    VálaszTörlés
  5. KGB: ez valami verseny? Nezze egyelore meg nem tartunk ott, hogy az utolso szaritott vagy daralt butyokmagot kelljen elosztanunk. Akkor majd megbeszeljuk ki a szakralisabb.

    Most viszont az a fazis van, amikor elveszunk a szupernyertesektol es szetosztjuk azok kozott akik megerdemlik. Ilyenkor meg felesleges osszemerni egymas szakralitasteljesitmenyet, most ossze kell fogni es utni a szupernyerteseket.

    VálaszTörlés
  6. Maganak jutott a szupernyertesekbol kifejt penzbol? Mert nekem nem.

    Ma reggelre elfogyott az abalt szalonna es rafanyalodtam arra az uveg daralt butyokmagra, amit egy blograjongom kuldott postan. Ne tudja meg, milyen ize volt, azota is a vecet latogatom.

    Ebben a helyzetben nagyon elesen vetodik fel, hogy melyikunk a szakralisabb. Mert ha en vagyok a szakralisabb - amirol meg vagyok gyozodve - akkor maga egye a butyokmagot es ide az abalt szalonnaval.

    VálaszTörlés
  7. KGB, azt a butyokmagot maga kapta, szoval fogyassza csak jo egeszseggel.

    Itt most amugyis arrol van szo, hogy inkabb arra kellene koncentralni, hogy a szupernyertesektol es a kulfoldiektol vegyuk el az elteto penzt.

    Mondjuk a kulfoldieknek tankjai es penzfegyverei vannak, tehat ez veszelyes dolognak tunik.

    VálaszTörlés
  8. Maga engem a penzfegyverek ele vetne agyutolteleknek ahelyett, hogy adna az abalt szalonnajabol? Hat van maganak szive?

    Sose gondoltam volna, hogy a butyokmagot vegul nekem kell megennem. Arrol volt szo, hogy azt majd a prolik eszik.

    Kostolta mar valaha is?

    VálaszTörlés