2013. január 15., kedd

A morális nihil gyermekei

Cigányútra mentünk. Újabb bizonyítéka ez annak, ahogy a magyar nyelv kibontja a magyar struktúra roncsolódásának szakrális mélyszerkezetét. Cigányútra mentünk, tehát eltévedtünk, rosszabbak lettünk, roncsolódtunk, süllyedtünk. Szemben a kívánatos EGÉSZSÉGGEL, KÉTSÉG feszít minket, mintha legalábbis ayahuascát ittunk volna kollektíven.

Kell-e látványosabb demonstrációja cigányútra futott roncsolódásunknak, mint a cigányság maga? Mondjuk ki: a cigányság kollektív vesztese annak, hogy elvesztettünk egy újabb világháborút és most fizetjük a jóvátételt. Pedig minden milyen jól indult. Megállapodtunk a Birodalommal - kellett hozzá egy kis balhé 1956-ban, de aztán jött a lóvé is, mint mindig - szaporodtak a vájlingok és még a cigányoknak is meg volt engedve - ezáltal kötelezővé is téve - hogy szerény képességeiknek megfelelően valami aljamunkával elpiszmogjanak.

Ebbe köpött bele a Birodalom a komprádorszivattyúval. Így lettek a cigányok vesztesek, egyben felháborító előjogok élvezői is. Nem érted, hogyan lehet valaki vesztes és előjogélvező egyszerre? Ez is csak azért van, mert az iskolában neoliberális OKTATÁS van NEVELÉS helyett, így a dialektikát ösztönszinten nem verik bele a tanulóifjúságba.

De vissza a cigányokhoz. Ott van a sok cigánymaffiózó a Mercédeszekkel meg az aranyakkal. Aztán meg ott van a sok cigány roncscsalád, akik a gyerekek ötödét szülik. Jön tehát az a cigány a roncscsaládjából, ahol csak az erkölcsi morál teljes hiányát tanulja. Megy az a cigány az iskolába, ahol nem NEVELIK csak OKTATJÁK és így egy ámokfutó mélystruktúra konfliktusrendszerének az örvényébe kerül.

Csoda, hogy ilyen morális nihilben élő cigányok nem kapnak munkát? Nem, mintha akarnának dolgozni egyébként.

Ezt kellene megbeszélnünk. Kurva őszintén, tabuk nélkül, mellébeszélés nélkül, teljes nyíltsággal.

És nem azt, hogy a cigányok is csak emberek, mert az amúgy se igaz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése