2013. január 29., kedd

Az én igazságom

El kellene felejteni olyan jelentéktelen dátumokat, mint 1945, 1956 vagy 1989. 1978, az a sorsfordító dátum. Ennek bizonyítására gondoljuk csak meg a következőt. 1938-tól 1978-ra kétszer jobban élt a magyar, míg 1978-tól 2018-ra alig 15%-kal fog jobban élni.

Miért van ez?

Nagy adóssága a magyar elitnek, hogy a törzsi fejeket hazugságokkal tömte. Mindenféle ócska duma volt itt adósságról meg olajválságról, pedig ezekkel a vájlingszaporodás elmaradása nem magyarázható meg. Vagy ha megmagyarázható, én ugyan el nem fogadom. Csak egyetlen választ fogadok el: a komprádorszivattyú igazságát. Mert ez a válasz megmagyarázza, hogy én nem vagyok felelős semmiért, de viszont annál több jár nekem.

1978 kulcsdátum. Azért kulcsdátum, mert azóta állomásozik Magyarországon a külföldi tőke. Azelőtt csak külföldi hadsereg állomásozott, de ők nem sok vizet zavartak, tőlük függetlenül zavartalanul zajlott a gazdagodás. Hanem amint bejött a külföldi tőke! Azonnal elkezdte a létforrásokat kisíbolni. Aztán még ez se volt elég neki, mert a tőke után bejöttek a külföldi termelőüzemek, amelyek kisíbolták még a profitot is, miközben nem fizették meg a humántőke bővített újratermeléséhez szükséges forrásjuttatást se. Azóta felgyorsult és egy önpusztító örvényléssé változott a globális globalóma létpusztító szivattyúzása.

Ennek a szivattyúkomplexumnak az egyik fejállomását képezik a Magyarországon termelő cégek. Adót azt fizetnek meg a munkavállalóik is, de mire megyünk vele? Cserébe nem csak az extraprofitot szivattyúzzák ki az országból, de mindazt a humántőkét is, ami magyar tulajdonú cégekben magyar zsebekbe termelhetné az extraprofitot.

Ez az igazi magyar sorstragédia. Ez az újabb Mohács.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése