2010. december 23., csütörtök

Angela meg én

khm. elképzelem, hogy Angela Merkel Bundeskanzlerin a google translate-tel fordítja az éppen a magyar közlönyben megjelent, aláírt és hiteles médiatörvényt. állati lehet. Ungarisch --> Deutsch. Klick!


van idehaza sok ember, gondolom, mindenki jogász legalább, és át is rágta magát a teljes törvény szövegén. lévén, hogy magyar, még esélye is van arra, hogy megérti. Egyébként hogyan írhatna erről a nemsokára-korlátozott-és-ellehetetlenített független sajtóban erről cikket.


spinoff: (a jog mint olyan szubjektív, fospumpaországban nincs precedensper, elvileg minden eset egyedi megítélés. tehát minden olvasó a kedve és elképzelése szerint értelmezi a törvényt. a felperes és az alperes ügyvédje is.)

namármost, ha én Bundeskanzlerin lennék, és lenne egy bazi nagy országom 70millió állampolgárral, etnikai feszültséggel, ellenzékkel és egyéb sok problémával, biztos nem azzal tölteném a drága időmet, hogy egy világvégi kis ország médiatörvényét olvasgatom, elemezgetem, akár még úgy is, hogy azt nekem valaki szépen az anyanyelvemre lefordította.

sajna Merkel asszony elfoglalt, gondolom, nem ér rá blogolni sem, ha olvasta is a törvényt, max egy kivonatolt verziót olvashatott. németül. aztán erről mondott valamit.

az sem lehetetlen, mivel politikusról beszélünk, hogy az ő kicsi ellenzéke revolverezi minden kis érdektelen baromsággal, tán éppen párhuzamot akarnak vonni a CDU és a KDNP között, és elhatárolódásra szólítják fel. hát hogy lehet jóllakatni a hülyéket és nem direktben piszkálni az esetleges partnereket, mint valami látszatcselekvéssel. el kell ítélni valamit, aminek semmi direkt hatása nincs se rám, se az országomra, csak azért, hogy néhány önjelölt hülyegyerek ne rajtam köszörülje a nyelvét a "független sajtóban"? elítélem. a bolha pöcsén pattanás fajsúlyú a probléma.

másrészt meg, hol érdekel engem, egyszerű családanyát - vagy éppen regnáló magyar miniszterelnöknőt, hogy a Vaterlandban kik hogyan korlátozzák a médiát? hát mindjárt kikapcsolom egy percre a SAT1-en a szerencsekereket, tiltakozásképpen.

na, megyek, mert odakap a rántás.

6 megjegyzés:

  1. Merkel asszony igenis ráér blogolni. Például nálunk is. Nem mondom meg, milyen nikkel, találja ki.

    VálaszTörlés
  2. Keressen egy olyan nikket, akinek kicsit döcögősek a posztjai magyar nyelv tekintetében. Angela nem a Google Translate-tel postol, hanem egy csúcstechnológiás német fejlesztéssel, de azért távol áll a tökéletestől.

    VálaszTörlés
  3. Szidónia elvtársnő, rég láttam. Ne csodálkozzon, lesz itt még Molotov-Ribbentrop paktum a Fospumpa ellen.

    VálaszTörlés
  4. Csak ne kekeckedjenek a 4. hatalmi ággal, mert már benne vagyok a bizottságban, és olyan rendeletet hozatok Annamáriával, amilyet csak akarok.
    Retteghetnek, ha nem viselkednek!

    VálaszTörlés