2011. augusztus 20., szombat

A Világ Faló

A Világ Faló már megérkezett a trójai kapuk elé, amikor a bentiek még mindig azt ünnepelték, hogy a szocik végre távoztak a hatalomból. Amikor kitódultak a bástyákra, meglepve látták, hogy a Faló – győzelmük jelképe – sokkal nagyobb, mint hitték, nem is fért be a székház főkapuján. Nosza Victor kiadta a parancsot, hogy a kaput le kell bontani, mert a nagy győzelem emlékművét benn, a falakon belül kell fölállítani. A Faló hamarosan benn állt a főtéren, amikor valaki ábrákat pillantott meg a Faló jobb hátsó combján. Hát ez itt meg mi? – Rikkantotta el magát Kubatov és rámutatott a hieroglifákra. Az ábrák tényleg rejtélyesek voltak, míg valaki felismerte, hogy egyenletek levezetései. Megfejtették: a korábbi háborús évek eladósodásának fél évszázados projekcióit tartalmazták a levezetések, a végeredmény egyenest elkeserítő volt: nagyjából azt fejezte ki, hogy ha egész Tróját eladják is a görögöknek, a bevétel még mindig nem fedezi a kamatos kamatokkal kiszámított, egy sor bizonytalansági tényezővel megszorzott végösszeget. Az agg Priamosz elsírta magát: ezt az adósságot még római leszármazottaink is fizetni fogják! Majd elmentek aludni.

Éjszaka a Faló oldalai megnyíltak, és kimásztak a kamatos kamatok. Megnyitották a várkapukat a lesben álló bankok előtt, és megkezdődött a gyilkolás…

Ez volt tehát a kormányváltás nevezetű államcsíny lényege.

(Következő fejezett: A Faló Világ.)

6 megjegyzés:

  1. Ez a Victor is mekkora hulye volt. A szomszedos Kyprosban ott hagytak a falovat a parton, el is huztak a bankok a verbe.

    Azota sincs a kyprosi kiralyi palotanak teteje. Bar a kyprosiak ugy tartjak, hogy a teto a hanyatlo nyugat-gorogseg opiuma.

    VálaszTörlés
  2. Sértődött Anyós2011. augusztus 20. 12:50

    KGB, maga még mindig Küprosz ölén nyaralgat? Nem kellene inkább azonnal hazatérni és kézbe venni a tirpákokat? Munka van, a henyélésnek vége!

    VálaszTörlés
  3. Eppen a tirpakizmus ujjaszervezesen tustenkedem, innen, laktaeosz szigeterol. Az az otletem, hogy lajkcseres kamuregekkel nepszerusitem a facebook-ba integralt blogunkat.

    Meg meg azt is ki kell eszeljuk, mirol szoljon a blog, de az konnyen megy, ha megvannak a lajkok.

    VálaszTörlés
  4. Remekmű, gratulálok!
    És a megjegyzések között is szuper az, hogy
    "Bar a kyprosiak ugy tartjak, hogy a teto a hanyatlo nyugat-gorogseg opiuma."

    Viszont nem értem, hogy minek van még mindig kint a mester képe a Tirpákon?
    Rég túlnőtt ez az oldal már azon, hogy bárkinek is a paródiája legyen

    VálaszTörlés
  5. A Mester egy Szimboleum. Azt fejezi ki, hogy mennyivel hatekonyabban lehet egy adott eszmet/konkret lepest ellenzo tomegbazist epiteni a tamogatokhoz kepest, ha mindezt egy kelloen tudalekos, am hianyos tudasu es kelloen agressziven eloveztett velemennyel tamogatjuk meg. Ebben az ertelemben a Mester onmagan tulmutato Archetipus es a tirpakbokretasi szellemisegnek ilyenforman kelloen jo megtestesitoje.

    VálaszTörlés
  6. Orangutan, maga uj, maga nem erti, mit jelent nekunk a Mester. Mi meg lattuk teljes pompajaban, amikor Az Volt, Amit A Mester Kinyilatkoztatott. Mi mindig igy fogunk emlekezni ra, nem mostani allapotaban, az indextol kirugva, a Nepszabadsag fele atmenetben, hogy ott mini-Aczel Endreve valjon.

    Az a kep akkor keszult rola, amikor o volt a Mester. Ezzel eleget is mondtam.

    VálaszTörlés