2011. november 12., szombat

Alku

Végre valami, amihez gratulálhatok a kormánynak! Hogy kontextusba, debileknek szövegösszefüggésbe ágyazzam, a kormány egy fos, agyatlan, ámokfutó banda. Viszont az nagyon helyes, hogy végre csökkenti a fizetéseket.

Magyarországon túl magasak a bérek. Ahol pedig túl magasak a bérek, azok úgy járnak, mint Görögország, vagyis nemzetközi együttműködéssel csökkentik nekik. Magyarország is itt áll, a szakadék szélén és már hallik is a nemzetközi erők apokaliptikus lódobogása, ahogy megérkeznek csökkenteni.

Ebben a helyzetben nincs mese, nekünk kell csökkenteni. Aggódhat, aki debil és balfék, aki nem ad hozzá elég értéket. A jó munkaerőnek pedig majd nem csökkentik. Vegyünk csak egy konkrét példát: egy ismert internetes újság mértékadó megmondóemberének, mondhatni Tényezőjének csökkenteni akarták. Most a konkurrenciánál nyomja többért. Ez a Piac és a Verseny hatalma, ami miatt nem kell rettegni a csökkentő lovasoktól a jóknak.

A többi elemnek is csak tapsolni tudok. A különleges gazdasági övezetek kreatív újragondolásának, vagyis ahol az övezetben nem magasabb a bér, hanem alacsonyabb, már tavaly is tapsoltam. Véletlenül pont akkor, amikor az intenzív szabadságharc következtében a kormány megint a hitelminősítőknek udvarolt. Most újra megérett a helyzet, újra megy az udvarlás, talán meg is valósul.

A szakszervezetekbe pedig nem akarnék belemenni, mert csak felbaszom az agyam. Börtönbe az összes nyomorulttal. De már ezzel is többet mondtam a kelleténél.

Mindezek megvalósításához elég lesz az a szűk két és fél év, ami Orbánnak még hátravan. Sztálingrádból nem vezet más út.

50 megjegyzés:

  1. Egy baj van a kormany tervezetevel: me torlik el az evat is.

    VálaszTörlés
  2. Az eva-t eltörlik, de az ekhó-t nem. Szívünk szakad meg a cipőjavítókért, de a megmondóemberek juttatásait nem fenyegeti semmi.

    VálaszTörlés
  3. A Professzornak új követői támadtak: a Nagy Namzetközi Együttműködés Rendszere immár nyílt tikok: http://www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/egy-even-belul-levalthatjak-orban-viktort-/2011-11-11/9523?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_13&utm_campaign=index

    VálaszTörlés
  4. Hmm, bocsánat, valamiért nem elérhető a link. ÖSSZEESKÜVÉS!!!!

    VálaszTörlés
  5. Már hogyne lenne elérhető. itt. Meg itt. Meg itt. Meg még egy millió helyen.

    Róna Péter akkora vátesz, hogy már 2007-ben megmondta, hogy 2012-ben az EU átveszi Magyarország irányítását. Az egyik világvége-szcenárió tőle származik.

    VálaszTörlés
  6. No de látom KGB, megindult a roham a búzablog ellen. De ne csak a műmájer málnásik ellen lépjen fel!

    VálaszTörlés
  7. Maga mit kolbászol itt? Irány a lövészárok és tűz! Blogháború van, a frontlógósokkal rövid úton bánok el.

    VálaszTörlés
  8. Hú, itt én elvesztettem a fonalat a görbe tükör görbe tükrének a görbe tükrén.
    Tóta mester ugye viccesen a kormány álláspontjába helyezte most magát. Pont úgy, ahogy KGB szokta Bogár professzor úréba. Eddig még tudtam követni.
    Viszont ezeknél a mondatoknál elakadtam:
    "A reménytelenül lecsúszottak, az analfabéták és a lumpenproletárok szinte egyetlen esélye ez. Ők a minimálbért és költségeit sosem bírnák kitermelni a zoknigyárban. Ezek az emberek semmivel sem tehetségesebbek, mint a vietnami vagy kínai segédmunkások, a rasszizmuson kívül nincs magyarázat arra, miért is kellene őket többre értékelni." Mivel ez a fájdalmas igazság kimondásának kategóriájába is eshet. Esetleg.

    VálaszTörlés
  9. Van még egy kérdésem. Nem tudom, melyikük a http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com
    tulajdonosa (owner?).
    A kérdésem az, hogy látja-e a hozzászólók email címeit? Nem arra gondolok, amit a pixi2-re küldtem, hanem amivel a google fiókomba jelentkezem be.

    VálaszTörlés
  10. Orángután, ez komolyan a Mester álláspontja és nem szűnt meg kritizálni már az első Orbán-kormányt se, amikor az felemelte a minimálbért. A Mester szerint az alacsony minimálbér esélyt teremt a cigányok és a fogyatékosok törvényes alkalmazásának, ezért a minimálbér-emelés ellenük van. Most éppen ezért regionális minimálbért akar, vagyis olyan különleges övezeteket, ahol a minimálbér alacsonyabb.

    Nem tudom, ki a bloggazda, én is csak meghívót kaptam. Azt viszont tudom, hogy a bloggeren a gazda csak azt a címet látja, amire a meghívót küldte. A tirpák hagyományai szerint dupla anonimitás van, se a tagok nem tudják, kik a többiek, se a gazda, hogy kik a tagok.

    VálaszTörlés
  11. Lám, m ilyen tudatlan vagyok. Azt hittem a Mesterről, hogy ujságíró, de ezek szerint közgazdasági elemző-tervező lenne az alapszakmája? Este majd kikeresem az életrajzát.
    ---
    Ha a bloggazda küldte a meghívót, akkor azon volt egy feladói álnév, amit természetesen mély titokban tartok :-)

    VálaszTörlés
  12. Orangutan, a Mester a miskolci bolcseszkaron vegzett angoltanar.

    Ezen felul mindenhez ert, kulonosen a gazdasaghoz es a penzugyekhez. Ezert is kapott kulonleges koszonetet Bajnai Gordontol a Nemzet Fiataljainak gazdasagi oktatasaert. Tovabba ezert nem kell aggodnia a fizetescsokkentes miatt: a Piac nagyvonaluan honoralja a Tehetseget, amibol mindig hiany van.

    VálaszTörlés
  13. úgy látom leterítettem a csapatot odaát, jövök ide.

    VálaszTörlés
  14. Buzik vagytok és nem tudtok írni.

    VálaszTörlés
  15. Ide csak úgy bárki beírhat?
    H. Hartland

    VálaszTörlés
  16. Málnási, ideges vagdalkozásával csak szánalmat kelt itt.

    Nézze, Orángután, itt egy törzsfejlődés alacsonyabb fokán álló egyed. Előgerinchúrosoknak nevezi őket a tudomány és 400 millió éves kövületeiket is megtalálták.

    VálaszTörlés
  17. Névtelen, néha kedvünk van mintegy mikroszkóp alatt tanulmányozni az internetes lét legsötétebb bugyraiban vegetáló létformákat. Ezért nyitjuk meg a fészert néha.

    VálaszTörlés
  18. én az igazi málnási vagyok. az előbb valaki visszaélt a nevemmel, mert én nem írnék ide.

    VálaszTörlés
  19. Eddig olyan békés hely volt ez itt. Nagyon nem hiányzott Málnási úr; miért küldtek neki meghívót?
    ----
    Visszatérve a minimálbérre: gondolom vannak érvek az alacsony értékek mellett is, és a magas értékek mellett is. A végeredmény meg ugye vmi kompromisszum: a várható előnyök összevetése a kockázatokkal és a mellékhatásokkal. Érdeklődnék, hogy Doomhammer polgártárs mit tartana jónak, és hányfajta minimálbér lenne jó (egy, kettő, három?)

    VálaszTörlés
  20. Orángután, minthogy a Mester egyik igazmondása alatt vagyunk, a Mester álláspontját tesszük a magunkévá.

    Semmilyen minimálbér nem jó. Aki nem tud annyit keresni, hogy megvegye a havi kajáját, az haljon éhen. A Piacnak nem volt szüksége rá.

    Málnási nem kapott meghívót, ezért csak a terráriumig juthatott. Nézz, a nikkjének a színe is más.

    VálaszTörlés
  21. Málnási, ne hazudjon. IP címét lementettem és kémvírust telepítettem a agyába. Még az is megvan nekem itt, amit gondol. Ne kívánja, hogy nyilvánosságra hozzam.

    VálaszTörlés
  22. Orangutan ur, ahogy KGB megmondta nullafele minimalber kell. A minimalber a prolik mufaja. Egy Elitmegmondo nem minimalbert keres tehat mi ertelme lenne neki a minimalberrel foglalkoznia?

    VálaszTörlés
  23. Ez az Orán Gután biztos a Lolcsy és fel fogják áldozni a Nemzetközi Piacnak, amekkora kéjencek.
    Borotválják meg előtte.

    (B&S)

    VálaszTörlés
  24. Nem csak Orangutan nikket irja a Lolcsy, hanem bz249-et es eN-t is. Tovabba vagy egy tucatnyit a blog.hu-n.

    Ez egy kibaszott osszeeskuves.

    VálaszTörlés
  25. Egy francokat mi vagyunk tobben, mi irjuk Lolcsy-t!

    VálaszTörlés
  26. "Borotválják meg előtte." Ez a borotválás ugye az igazi, kereszténységen alapuló konzervativizmus lényege lehet?

    VálaszTörlés
  27. Termeszetesen a borotvalas nagyon fontos

    http://blog.emerson.edu/incorruptible/Roman_Tonsure-thumb-150x139.jpg

    VálaszTörlés
  28. Tenylegam, Orangutan. Ugy tunt nekem, maga nagyon erdeklodik a buddhizmus irant. Mit tud maga a vaskorrol?

    VálaszTörlés
  29. "Mit tud maga a vaskorról?" Szinte semmit.
    Nekem a buddhizmus Téchy Olivér orientalista könyvével kezdődött. Mire ő eljutott volna Indiába, kitört a II. világháború. Utána még kevésbé utazhatott. Bíróként kereste meg a betevőt, és hobbiból írta meg Buddha c. kb. 500 oldalas könyvét. Minden oldalán érződik, mennyire szeretett volna a szerző eljutni a helyszínekre. Talán turistaként el is jutott a könyv megírása után, de a mű csak halála után jelent meg.
    Utána jöttek nekem a különböző forrásokból felcsipegetett vagy olvasott történetek, majd még idézek pár keményebb zen sztorit, ha lesz rá alkalom. Egy kedvesebb, nem-zen történetet már idéztem a búzablogon. Amit a Wutai hegységben, egy apácakolostorban olvastam (turistaként, sajnos csak az angol verziót):

    Réges-régen egy kínai város polgárai évente kétszer levest osztottak a rászorulóknak. Egyszer egy szegény koldusasszony érkezett a kislányával, meg egy girhes kutyával. Négyszer is sorba állt levesért. Az első tálat a kislánynak adta. A másodikat megette maga. Harmadszorra a kutyának kért valami maradékot. Negyedszerre pedig azzal állt elő, hogy ő állapotos, és a magzatnak is kell leves. Ezen a ponton a levesosztó polgár elvesztette a türelemét, és keresetlen szavakkal küldte melegebb égtájakra. A koldusasszony azonban valójában Wenshu bódhiszattva volt ( http://en.wikipedia.org/wiki/Wenshu , roppant tekintélyes lény nagy karddal) és rögtön vissza is változott igaz alakjába. A girhes kutya Wenshu oroszlánjává változott ( www.buddhanet.net/e-learning/history/wenshu.htm ) a kislányból és a magzatból pedig egy-egy szárnyas kísérő lett. Majd mind a négyen a magasba emelkedtek, és onnan rótták meg a polgárokat szívtelenségükért.
    -----
    Aktuális a történet most is, pláne hogy a hajléktalanság és a kukázás büntetőjogi kategória lett.

    VálaszTörlés
  30. Most már csak arra lennék kíváncsi, hogyan került Ivanhoe Gábor a kardjával együtt a kínai vaskorba.
    Megfordult a szél?
    (B&S)

    VálaszTörlés
  31. B&S: Az előbb még Lolcsynak nevezett. Mi változott azóta?

    VálaszTörlés
  32. Orángután, én viszont abszolút nem értek a buddhizmushoz. Így aztán roppant meglepődtem, amikor felfedeztem az emberiség útját az Aranykortól a Vaskorig.

    Például itt.

    A kitüntetett helyeket és időpontokat, szingularitásokat kerestük; időben ilyenek az évkörön a kardinálisok kijelölte időpontok, főleg a nyári és téli napforduló; egy nap ciklusát tekintve az alkony és hajnal ideje, az ember életciklusában az „élet útjának fele” és a halál (ahogy az emberiség életében az utolsó aeon a vaskor).

    A vas bűnére emlékszik?

    VálaszTörlés
  33. Mydear Gután. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem neveztem lángpallosú iványinak, akárhány cirillista oroszlánt is tart otthon a hátsó udvarában, sőt, tőlem akár el is nyelheti egy szingularitás.

    Az egy jó meglátás, hogy állattenyésztő népek a holdnaptárra kondicionáltak, míg a növénytermesztők a napévet preferálják.
    Nem is csoda, hogy a szidók ebbe is alaposan belezavarodtak.

    Pedig az új eon emberének szattwikus (kerubikus) tudata háromféle logika egyesített szemléletével kell hogy rendelkezzen.
    (Ehhez járul az időkapcsolás és intenzitásreguláció folyamata, mely az egyes érzékelési frekvenciák (korszakok) között semmi földi tempóhoz, még a gondolat gyorsaságához sem hasonlítható polidimenzionális és szintetikus meglátást (gondolkodást) tesz lehetővé.)
    www.o-ws.hu/cikkek/filozofia/wictor-charon---az-uj-eon-tudomanya-_1_.html

    (B&S)

    VálaszTörlés
  34. KGB és B&S: ilyen filozofikus magasságokat nem várhatnak el egy szegény emberszabásútól.
    Rám például a Scherbach család munkásságából a Pöttyös Panni sorozat tette a legnagyobb hatást, különösen a Pöttyös Panni az óvodában c. opusz.
    ---
    Szégyellem bevallani, de számomra a szent könyvek irodalmi művek, valamint a múlt elgörbült és homályos tükrei.

    VálaszTörlés
  35. Orángután, én nem mélyedtem filozofikus mélységekbe. Csupán feltűnt, hogy László, a Professzor a Kelet szerelmese és hogy a buddhista Aranykor-Vaskor vonal szerint látja a világot. Pedig egy református egyetem tanára.

    VálaszTörlés
  36. KGB! Többieket kihagyta: Pokol Béla, Lánczí András, hogy csak ismertebbeket említsek.

    Ezt a Bogarat lehordták már mindennek, volt marxista, ex MSZMP -s, a buddhista vonal a legújabb, vagy mire leírtam már túl is haladta a Szabad Piac meg a Befektetők?

    Valamibe csak beletalált, ha kinevezték utálatos szentnek.

    VálaszTörlés
  37. Igen, nevtelen, beletalalt. Mint Hofi. Nehez megmondani, miert olyan mulatsagos, ez egy erzekeny egyensuly. Talan az, ahogy olyan batran kever ossze mindent a nacionalizmustol a marxizmuson at a buddhizmusig ...

    VálaszTörlés
  38. Maguk tudatlanok a buddhisták elmaradott népek mert azt sem tudták felfogni, hogy tankot kell építeni nem kolostort, aztán a kínaiak jól le is alázták őket.
    aztán meg a kasztrendszer és sokistenes vallás, phej, ennél még a zsidók/arabok is továbbléptek.

    VálaszTörlés
  39. KGB ne ködösítsen, az lehet, hogy maga fogalom nélkül van, de a Tirpák adminnak mindenkiről pontos kimutatása van, nemcsak ip címek, de személyi-, vagyoni adatok, kapcsolatok, sőt én azt hallottam még azt is tudja, hogy mit rendel ebédre.

    VálaszTörlés
  40. KGB, ezt a vaskor dolgot allitolag mar a regen meghalt gorogok is emlegettek. Szakralisak ezek a regen meghalt gorogok? Egyaltalan lehet-e valaki egyszerre szakralis meg buzi?

    VálaszTörlés
  41. bz249, milyen igaza van.
    Aranykormítosz.
    Tehát akkor buddhista vagy görög.

    Ha a reneszánsz előtt éltek azok a görögök, akkor szakrálisak. Ebben nem vagyok biztos, mert hogyan élhettek volna a reneszánsz előtt, ha ma vannak válságban?

    VálaszTörlés
  42. eN, a kínaiak nem sokistenesek? Akkor hogyan kenhették el a sokistenes buddhisták száját?

    VálaszTörlés
  43. eN, nem tudom, ki az a tirpak-admin. Lehet, hogy ő küldözgeti a meghívókat?

    VálaszTörlés
  44. eN írta: "a buddhisták elmaradott népek ... a kínaiak jól le is alázták őket ... a kasztrendszer és sokistenes vallás, phej"

    Nahát, ennyi tévedés egy rakáson. Fordított sorrendben listáznám:

    " sokistenes vallás" : Ezek jobban összhangba hozhatók a tapasztalatainkkal, mint az egyisten hitek. Gondolom, maga is tud egy sor olyan eseményről, amelyet egyszerű logikával nehéz egyetlen, jóságos és mindenható istennek tulajdonítani.
    ---
    "kasztrendszer" : nincs a buddhizmusban. Eredetileg a kasztrendszer ellen jött létre, és ez azóta sem változott.
    ---
    " a kínaiak jól le is alázták őket [t.i. a buddhistákat]": a gyarmatosítók jól lealázták a gyarmatosítottakat, adott esetben a kínaiak a tibetieket. Azóta viszont a kínai elvtársak kibékültek a kínai buddhistákkal, és a kínai taoistákkal is; külső szemlélő számára a kolostorok virágzani látszanak. Csak a kisebbségeket nyomják el. De ha egy echte kínai Tibettől jó távol a tibeti rítust követi, nincs gond. Sőt, ilyen kolostorok is működhetnek, voltam több ilyenben. (Azt viszont nem tudom, mi van Tibetben, oda még nem jutottam el. Sajnos.)
    ---
    ""a buddhisták elmaradott népek" Sorolnék pár elmaradott, nagyobbrészt buddhista népet: Japán, Dél-Korea, Szingapúr, Tajvan.

    VálaszTörlés
  45. Névtelen írta: "KGB! Többieket kihagyta: Pokol Béla, Lánczi András, hogy csak ismertebbeket említsek."
    Szerintem merő kényelemszeretetből. Én eddig csak egy Bogár opuszt olvastam, de az nagyon mulatságos volt. Írtam is akkor, hogy ki kit parodizál: Bogár KGB-t, vagy KGB Bogárt.
    ---
    Volt hasonló élményem még a gimiben. Irodalom órán szabadon választott témáról beszélhettem. Na akkor felolvastam Móricz Sárarany c. regényéből az "Oda köpött, beleköpött" részt (tudják, amikor Turi Dani beleköp a grófnő p....jába), és felolvastam egy részletet Karinthy Móricz paródiájából is. (Nagy löttyös indulat, és hasonlók.) Majd feltettem a kérdést: ki mit gondol, melyik az eredeti, és melyik a paródia. Döbbent csend fogadott, és a tancsi is zavarban lévőnek tűnt :-)

    VálaszTörlés
  46. Orangutan elvtars, Del-Korea egyreszrol jelenleg inkabb ateista. Masreszrol azt meg a kisiskolasok is tudjak, hogy Szoul a kalvinista Roma (bar most mintha epp egy fejlodesben visszamaradott katko vezetne oket).

    VálaszTörlés
  47. Elnezest, a maradi nemszakralis kereszteny katko az a kettovel ezelotti miniszterelnok volt. Mostansag gyakran cserelik oket arrafele.

    VálaszTörlés
  48. Kedves Orángután!

    Én azt hiszem maga nem érti a blog lényegét. Itt szakértés és megmondás zajlik, és ebben az ún. tények csak zavart okoznak.
    Különbenis buddhizmus vagy hinduizmus, mit számít? ez csak a hippiket érdekli és nem a felvilágosult megmondókat.
    Arra válaszoljon, ha tud, hogy tényezők-e a buddhisták? Én csak egy divatbuddhistáról hallottam, de az beképzelt volt és büdös. És jól meg is halt. Na ennyit a maga elmaradott népeiről, megyek Tropicózni mert épp letőtikézte nekem a 4-est.

    VálaszTörlés
  49. Helló eN, ne hagyjon tudatlanságban meghalni, ki volt az a divatbuddhista és mi az a 4-es, ami magának pont letöltődött tegnap késő este?

    VálaszTörlés
  50. A divattbuddhista a farmeros almás, a Sztív. Jobs.
    A négyes, az negyedik Tropico játék a sorban, a Mester nagy kedvence, mintha lett volna erről cikk is, de nem találom. A bestof utolsó bekezdését olvassa: http://tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/06/hdolat-mesternek-iv-best-of-w.html

    VálaszTörlés