2012. január 1., vasárnap

2011, te csillag

2011, te csillag. Küzdelmeink, győzelmeink, taktikai visszavonulásaink éve. 2011, amire úgy fogunk visszaemlékezni: az év, amikor minden megváltozott.

Szabó Cs., a vátesz írta méltatlanul elfeledett chef d'oueuvre-ében, szó szerint így: "A magyarság végpusztulása vagy megdicsőülése 1964-ben lesz. Ha nem 1964-ben, akkor 1983-ban. De ha ekkor se, akkor 2011-ben biztosan."

Micsoda előrelátás! És erről az emberről nincs tér elnevezve. Ilyen is csak kilincsmédia által megtaposott Magyarországon fordulhat elő.

Képzeljük el, hogy Dobó ott áll a várfalon. Vele szemben az egész török sereg. És mintha ez nem lenne elég, Hegedűs hadnagy fészbúkozik a lőporpincében Fugger bankár megbízásából, az egri nők pedig olvassák és twitteren küldözgetik egymásnak.

Ma nem az egri hősökről, hanem az egri fészbúkforradalomról olvasnánk, amikor a józanok elkergették Dobót, az eszement diktátort.

Rotschild is csalással szerezte a vagyonát, amikor a csata pedig már meg volt nyerve. A rotschildok már csak ilyenek.

Kevesen vagyunk. Elzúgtak forradalmai, csak itt-ott áll egy egri vár. Köszönjük a sorsnak és a hős vezetőnknek, hogy a miénk az egyik egri vár. Az ellenség kiabál, ez természetes. Kiabáljon csak. Azt kiabálják, hogy vesztettünk. Hogy adjuk fel. Pedig mi tudjuk, hogy a csata megnyerhető. Hit kell. Erő. A Fuggerek és Rotschildok ügynökeinek a pofánverése. A fészbúkozó Hegedűs hadnagyok nyilvános felpofozása.

Vagy ha úgy kell legyen, akkor "jőni fog, ha jőni kell/A nagyszerű halál/Hol a temetkezés fölött/Egy ország vérben áll." 2040-ből visszanézve már győzelemnek fog látszani.

Pláne, ha akkor is én írom meg 2011 eseményeit.

9 megjegyzés:

 1. Ezt a kedves szerénységet szeretem a fideszesekben a legjobban:
  "Hát akkor mondjuk kollektív fűszálakként: 2011 legnagyobb újdonsága, hogy támadtak emberek a mátrixban, akik elkezdték keresni a Szellemet. "

  Egyébként a szokásos probléma: ki kit parodizál, KGB Bayert, vagy Bayer KGB-t? Mivel az eredeti is elég mulatságos.

  VálaszTörlés
 2. Az előbb nem jutott eszembe:
  a 2040 körüli évszámok Vojnovics 1986-ban írt könyvéből eredeztethetők:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Moscow_2042
  (Én ennek az 1987-es angol fordítását olvastam, még akkor.) A könyvben a szerző a konzervatív nacionalizmus [elképzelt] győzelmét írja le Oroszországban gyilkos humorral.

  VálaszTörlés
 3. Miért, a szocialisták keresték a Szellemet? Harcoltak a Birodalom ellen? Egy fenét, azok csak megalkudni tudnak. Csupa Hegedűs hadnagy, csupa Görgey.

  Legalább a fideszesek felvállalták a harcot a szörnyű túlerő ellen és még mindig van esély a győzelemre.

  Ebben nincs semmi mulatságos.

  VálaszTörlés
 4. Megkérdezhetem, hogy a kép honnan származik, és pontosan mit ábrázol?

  VálaszTörlés
 5. Sajnos én is balfék webproli vagyok, mert gőzöm sincs, hogy azon belül hol kellene keresni, és az egyenruhákat sem ismerem fel. Japán lenne a XIX sz. utolsó éveiből vagy Trockij vonul a szárnysegédjével november 7-én?

  VálaszTörlés
 6. Bocsánat, közben meglett:
  The War tubas of Japan
  Before the advent of Radar, these acoustic listening devices from the 1930's were used to listen for incoming planes For scale see the anti aircraft guns in the background From http://wwwfutilityclosetcom/2006/08/28/japanese-war-tuba/ and http://cominganarchycom/2008/02/28/behold-the-war-tuba/ and http://enwikipediaorg/wiki/Japanese_war_tuba
  Máskor majd gondolkodom öt percet a kérdezés előtt.

  VálaszTörlés
 7. De nagyon el vannak szállva a kedves urak itten saját maguktól

  VálaszTörlés