2013. október 17., csütörtök

A szupervulkán nyaktilója

Garázdák ledöntötték Orbán Viktor műanyagbábuját azok után, hogy a francia forradalomban milliók pusztultak el, többek között a nyaktiló nevű eszköz által. Talán nem véletlen az egybeesés. A műanyagszobor ledöntői és a nyaktiló működtetői egyaránt egy olyan szociálpszichológiai artifaktum mélyszerkezetébe engednek bepillantást, amit leginkább egy szupervulkánnal írhatunk le ontológiailag.

Amikor egy szupervulkán kitör vagy amikor a műanyagszobrot ledöntik, lenézhetünk a föld kérgén keletkezett lyukba. Lent ott fortyog a láva, ami olyan tűzforró, hogy milliók szörnyű tűzhalálát képes okozni egy pillanat alatt, mindenféle nyaktiló nélkül. Ezzel szemben a francia forradalmároknak a milliók kiirtása nem ment ilyen gyorsan, bár a nyaktiló nagyban elősegítette a folyamatot.

Ezekkel az erőkkel játszadozik az, aki ledöntendő műanyagszobrot emel. Én nem is tennék ilyet, mert a nyaktilót végtelenül deszakralizált dolognak tartom, amivel csak a Birodalom által a nyakunkra ültetett SZDSZ-es francia kriptoforradalmárok élnének. Ezért küldtem törzsmagyarokat a birodalmi komprádorügynökök, a szefárdok és a roncstársadalmisták ellen, mert ők egyfelől megérdemlik, hogy valaki egyszer szigorú hangon elbeszélgessen velük, másfelől pedig amíg kőtörő kalapácsokkal a Birodalom érckapuját veri a megalázott és megszomorított magyarság, addig se az én érckapumat verik azokkal a kőtörő kalapácsokkal.

Óriási felelőssége van az elitnek abban, kit jelöl ki ellenségnek. Az a legkevesebb, hogy ne egy másik elitcsoportot, mert mi van, ha kitör a szupervulkán, feltámad a tenger és elnyeli a jó kis tanácsadói bizniszünket? Innen szólítom fel tehát a francia forradalmárokat: legközelebb másról mintázzanak műanyagszobrot.

Mondjuk egy komprádorügynökről, egy szefárdról vagy egy roncstársadalmistáról. Vagy akár Baalmontról, a bütyökmagtermesztő lobbi vezéralakjáról.

27 megjegyzés:

  1. Bercikém, mit privatizál itt a magyarság létharca közepette? Az egyéni gazdasági érdeksérelmeit roncstársadalmi tömegekkel akarja megtoroltatni? A biztonságos távolból persze. Mert Drehnte sívó homokján silány bütyökmag terem, Baalmont hazai lekerített árendás zsíros földjein az importpigmeusok értő és olcsó keze alatt meg zamatos kövér gumókat szül a humusz. Itt persze nincsenek hosszú combú, hosszú hajú, tejfelszőke, modellalkatú fehércselédek, ellenben tudnak dolgozni, nem csak irodában, kasszában, kifutón, éhbérért is.
    Megírta már Baalmontról a kulá... izé, komprádorlistát? Szobor kész?

    b.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bernadotte, keneny donteseket kell hozni. Nem hagyhatjuk, hogy a konzumidiotak a letharc elkerulhetetlen nehezsegeit a nemzetstrategiaban gondolkodokon verjek le. Kepzelje csak el, ha egy torok bank helikopterrol penzt szort volna az egri varvedok koze, mire azok Hegedus hadnagyot valasztottak volna meg varkapitanynak, aki lekezelt volna a torokkel.

      A gyomormagyarok ehesek, valaki kell nekik, akik utalhatnak. En nyilvan nem lehetek az, az en szolgalataimra meg szuksege van a hazanak. Szerintem ez a Baalmont pont megfelel. El is van hizva, akciozik is a blogdominancia megszerzeseert, nem fog neki artani egy kis lecke.

      Hany zacsko butyokmagert vallalja Baalmont muanyagszobranak elkesziteset?

      Törlés
    2. Nekem úgy tűnik, itt maga próbál pénzt szórni szakrálmagyarok közé a távolból, kihasználva, hogy a szakrálmagyarok is éhesek. Ezért elvállalom a szoborkészítést, de nem garantálhatom, hogy nem inkább magára fog hasonlítani. (Különösen ha Baalmont is hajlandó hozzájárulni a költségeimhez.)

      b.

      Törlés
    3. Maga is ehes, ugye? Nem szegyen az es gyorsan taplalo buyokmaghoz juttathatja magat es ehezo csaladjat, ha megalkotja a szobrot. De akkor annak szigoruan a tervek szerint kell elkeszulnie.

      Peldaul a mellere nagy betukkel az a felirat kell szerepeljen, hogy "Halal a letszipolyozo Baalmontra".

      Törlés
    4. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy én a _pénz_ szót használtam. A tengerszint alatti minőségű, bütyökmagnak álcázott tulipánhagymái nem konvertibilisek sem a konyhámban sem a devizapiacon.

      b.

      Törlés
    5. Hazaérek fáradtan az ültetv... a farmr... ööö, a birtokról, és mivel kell szembesülnöm? Mi folyik itt?! Hát nem tudják, hogy már rég ott figyel gyönyörű mellszobrom a sajóbábonyi földbirtoktest kapuja felett? Hahaha! Próbálják csak meg ledönteni onnan! Le-he-tet-len küldetés! (Egyébként tényleg jó húsban vagyok. Nem is álltam volna modellt egy egész alakos portrénak... )

      Törlés
    6. Ha hungarocellbol van a szobor akkor egesz nagymeretu alakokat meg lehet formalni beloluk anelkul, hogy leszakadna a foldbirtoktest kapuja.

      Egyebkent probalkozzon lovasszoborral ott a lo mellett kevesbe latszik a lovas testalkata.

      Törlés
    7. Ne nagyzoljon Baalmont, méghogy birtok! Az a zártkert besorolású köves nadrágszíjparcella?! Csak azért vette, hogy a hatóságokat megvezethesse az őstermelői igazolvány kiváltásakor, maga bütyökmagkofa! Lehet, hogy mégis csak magát kellene megmintázni műanyagban - a bábonyi tanácsháza előtt segélyosztás napjára. Nem fél a pigmeusai korgó gyomrától?

      b.

      Törlés
    8. Valamiért úgy érzem, hogy irigykednek, főleg maga, kedves Bernadotte. Nem értem, miért baj, hogy zártkerti besorolású a birtok... Attól még igen jelentős méretű! Ráadásul mind a három... azaz öt bütyökmagcserje, amely elterül rajta, irdatlan méreteivel tűnik ki. És ne nevezzen bütyökmagkofának! A bütyökmagtermesztő lobbi vezéralakja vagyok, ahogyan azt már a legmértéktartóbb közéleti médium is megírta.

      Törlés
    9. Nem irigykedek. Egyszerűen csak borzalmas valami ez a bütyökmag és ezzel akarják megetetni a népet. Nem szép dolog ez.

      b.

      Törlés
    10. Baalmont, nagy kár lenne a márványért, amiből a mellszobra van faragva. Majd a webprolik döntik a műanyagszobrot, Bernadotte pedig egy marék rohadt bütyökmagért átfaragja a maga mellszobrát az én ábrázatomra. Szép dolog vagy nem szép dolog, ez van, a bütyökmag.

      Tetszik a zártkertje is, Baalmont.

      Törlés
    11. Ohó Bercikém, maga elvtelen nyalonc! Leglább azt tudná hogy a Baalmont-brüszt a kapu felett bronzból van kiöntve. Egy pár csizmát olvasztottak be hozzá, amit egy másik szobor elhagyott.

      b.

      Törlés
    12. Talán nézze meg ezt a videórészletet és akkor megérti, mit értettem azon, hogy tetszik Baalmont zártkertje.

      Hát ha bronz, akkor bizony magának nehezebb lesz megfaragnia. Két marék bütyökmag?

      Törlés
    13. Tudja hova tegye a bütyökmagját! Szó sincs semmiféle farigcsálásról: maga is egy fröccsöntött műanyagszobrot kap.

      Törlés
    14. No jó, csak magauknak tegnap lefényképeztettem zártkerti ingatlanom bejáratát a mellszoborral, hogy ne kelljen tovább tévelyegniük a sötétben. (Remélem, egyiküket sem téveszti meg közismert hasonlóságom vitéz jákfai Gömbös Gyulával. A természet néha fura játékokat űz velünk.)

      http://www.palocertek.hu/img/album/20111007125747.jpg

      Törlés
    15. Az ott a háttérben nem egy jelentősebb kastélyszerű ingatlan ősfákkal?

      Bernadotte, ez sima kő, ráadásul hasonlít is rám, kénytelen lesz megelégedni másfél marék bütyökmaggal.

      Törlés
    16. Bercikém, a posztamens kő, meg a maga agya, az. Ez egy nyilvánvalóan bronz brüszt. De maga se kőből se bronzból nem fog szobrot kapni. Ahhoz kvalitatíve elégtelen ellentételezés a bütyökmag.

      Törlés
    17. Akkor mit akar ellentételezésként? Mammutot? Azt le is kell ám döfnie! Szemben a bütyökmaggal.

      Törlés
  2. Az Alföldön jártam a hétvégén. Hihetetlenül kevés bütyökmagföldet láttam ott. Ezen változtatni kell! Lennének az exponensei egy alföldi bütyökmag-kampánynak? Úgy látom, kitűnően megértik egymást, biztosan remek együttműködés sülne ki közös munkájukból, amely fellendítené a fokgazdálkodásos bütyökmagtermelést akár a sívón is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évekig jártam tévúton és hirdettem a bütyökmagtermesztők igazságát. Azonban a múlt héten felnyílt a szemem és most már tudom, hogy a mammutalapú társadalom az igaz út. A mammutoktól nem tudok most már eltekinteni.

      Mennyit kapna a blogkollektíva a kampányért?

      Törlés
    2. Nézze Bertalan, attól, hogy magát falánk kapzsiságában át tudták verni egy láda mirelit hússal, attól még nem lesz mammuthús a darált pulykacomb, hogy lejárt a szavatossága. Tudja, a mirelit hús nem olyan, mint a bor, hogy az évek múlásával csak jobb lesz. Mi ezt nem fogjuk megkajálni.

      b.

      Törlés
  3. "Mi"??? Mi az, hogy "mi"? Maguk a butyokmagot is bekajaltak, teli pofaval faltak, pedig tudtak, hogy budos es mergezo. Tudomanyos Eredmenyek alapjan allithatom, hogy a mammuthus kevesbe mergezo. Ha eleg sokaig fozi, barmely hus megeheto.

    Sose fogja tudni bebizonyitani, hogy pulykabol van, en meg beperelem hitelrontasert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami nincs, azt nem lehet elrontani. Nálunk maga már rég BAR-listás.
      Mi "mi"? Mi, az éhes szakrálmagyarok. Mi sosem faltuk senki büdös bütyökmagját. (Ezért vagyunk éhesek.) És a zöldes mammuthúsától sem akarunk kolbászmérgezést.

      Törlés
    2. Muhahaha! Meghogy sosem falt butyokmagot! Mit evett reggelire?

      Törlés
    3. Csak annyit mondok: nálam nem bütyökmag terem a háztájiban.

      Törlés
    4. Hanem mi, maga szerencsetlen? Egy tipp: honnan szerezte a vetomagot?

      Törlés