2014. július 25., péntek

Titokfegyver

Titkok. Vagyis olyan dolgok, amit nem tudhat más, csak én meg az a néhány ezer megvilágosult, akikkel megosztom őket. Honnan jönnek, merre mennek, mi a mélyszerkezetük?

Kezdetben, az ideális ősszakrális társadalomban titkok nem voltak, mert mindenki a teljes beavatottság ősállapotában volt. Úgy is mondhatjuk, hogy mindenki a titkok teljességének a tudója volt. Aztán később differenciálódott a munkamegosztás és létrejött a titoktudók szakrális rendje valamint a titoknemtudók széles tömegei, akik azonban nem voltak kiváncsiak a titkokra, mert tudták, hogy azokhoz semmi közük.

Így teltek-múltak az évezredek, amíg aztán ki nem nyújtotta csápjait a maradék szakralitás után a bolygó első planetáris diktatúrája, ami odáig süllyedt, hogy sötét céljai érdekében a titkokat akár fegyverként is felhasználja. Mit sem törődik ez a Birodalom azzal, hogy a titkok a titoktudók fejében kell maradjanak szakrális okokból, a birodalmisták bizony kiszivárogtatnak, felfednek, botrányt keltenek abból a célból, hogy az ilymódon megtévesztett webprolik által a szakralitás leromboltássék.

Ne legyenek kétségeink: ez egy világháború, ahol Európa és Amerika szakrális maradványait készülnek felszámolni a Birodalom martalócai. Genetikailag megcsipszelt növényekkel, szennymédiával, a világot lerabló rablótőkével. Velük szemben a szakralitás kicsi, de elszánt serege védelmezi magát a Létmódot, ami a végtelenségig feldühíti a Birodalmat.

Ne legyenek kétségeink, mindent be fognak vetni ellenünk. Még az is lehet, hogy fegyverként használnak egy-két titkot lelőtt utasszállítókról vagy titokban összehozott szakrális szövetségekről.

Amikor ez megtörténik majd, készen kell állnunk a válaszcsapással.

2 megjegyzés:

  1. Műkörmöst is felvesz a kreatív szalonjába?

    B.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kreatív szalonomban a lelkiségre gyúrunk. Lelki élete van? Esetleg divatos pszichobetegségei?

      Törlés