2010. október 11., hétfő

Félkar

Na ne őrüljünk már meg.

Jöttünk az agrikultúra sötétségéből és ha ott maradtunk volna, már ki is haltunk volna. Szerencsére azonban időben ugrottunk az ipar világosságába és most itt élvezzük ennek az áldásait, a repülőgépet vagy az alumíniumkanalat. Ingyenebéd viszont nincsen. Ezekért az áldásokért fizetni kell.

Néha vörösiszapárral, például.

Vörösiszapár nem kellemes. Sose mondtam, hogy az lenne. De egyfelől engem nem érint, másfelől olyan falun történt, ami úgyis elsorvadásra van ítélve. Nekünk még katasztrófából is kicsike jut, bazdmeg ez nem egy Csernobil vagy egy cunami, ez egy iszapáracska, ami elvitt másfél falut. Ha Budapestet, az ország köldökét vitte volna el, az pótolhatatlan veszteség lett volna, de Kolompos ... vagy Derecsk ... nehogy már ezek miatt legyen nemzeti gyász.

Kíméletlen verseny dúl a Piacon és ezek a fiúk ott a vörösiszap-gyárban győztesek. Kiálltak a világpiacra és jól pofánverték a versenytársakat. Bátrak voltak, vállalkoztak, beszálltak a Versenybe és megszerezték a világpiac 4%-át. A kurva életbe, tudtok még egy tevékenységet az országban, ami a világpiac 4%-át uralja? Legfeljebb talán a hülyeség. A győzelemnek pedig ára van, a vörösiszap. Ami néha megindul. Majd ügyesebbek leszünk és máskor nem fog.

Ezt az árat én szemrebbenés nélkül megfizetem.

10 megjegyzés:

  1. Ezek a hülyemucsaiak úgy csinálnak, mintha ez az iszapömlés világrengető katasztrófa lenne, pedig ez semmi a kistimi balesethez képest.

    VálaszTörlés
  2. Kistim az falu vagy varos?
    Mert egy nyamvadt faluert nem fogok konnyeket hullatni.

    VálaszTörlés
  3. Lavrentyij Pavlovics elvtars, az elenjaro szovjet orvostudomany mar kepes az ilyen balesetek elhajtasara. Ha mashogy nem, ha majd lelovik ezt a Kis Timeat, meg a budos kolket.

    VálaszTörlés
  4. Bz elvtárs, emyik Kis Tímeáról van szó: a geológusról, vagy a kineziológusról?

    VálaszTörlés
  5. Berija elvtars, le vagyok hokkenve. Maga egy nemnyugati varos szomoru sorsan borong? Kistim nagyobb Mucsa (volt), mint Derecsk.

    VálaszTörlés
  6. KGB: mintha maga meg nem keveredett volna nemi kapcsolatba videki lanyokkal.

    Berija elvtars: maganak volt balesete vele, maganak kell jobban tudnia melyik Kis Timi volt.

    VálaszTörlés
  7. KGB, nézze meg alaposan a nevemet! Mi jut az eszébe róla?

    VálaszTörlés
  8. Berija elvtars, az jut az eszembe rola, hogy olyan mucsai hangzasa van.

    bz249, kepzelje, videkrol szarmazo kolbaszt is ettem mar. De ha nem lenne videk, akkor azt a kolbaszt nagyon szivesen elkeszitenek az egyiptomiak, akik orulnek, ha kapnak egy kis ehbert azert, mert nekem gurcolhetnek.

    Hasonlokeppen, ha nincsenek videki lanyok, akkor meg mindig ott vannak a lanyok Molvaniabol, sokkal kedvezobb ar/ertek ajanlattal.

    VálaszTörlés
  9. KGB, ezzel is csak azt bizonyítja, hogy ön tényleg elárulta a Haladást: egy orosz név nem lehet mucsai.

    VálaszTörlés