2011. augusztus 10., szerda

A négy lovas

Világesemények tanúi vagyunk nap mint nap, amint megrendülnek korábban öröknek hitt hatalmak és hitek. Világunk ontológiáját a Nyugat babonái határozták meg évszázadokig, de most lehull a máz ezekről a csillogó hazugságokról és kiderül, hogy hova vezethetnek olyan téveszmék, mint a "gondolkodás" meg a "könnyebb élet". A világrendülés mélységeit felfogni még nem is tudjuk, de simán megtörténhet, hogy a pénz, ahogy ma ismerjük, megszűnik létezni.

Miért van mindez? Miért veszítette el az USA a legmagasabb adósbesorolását a hosszú távú hiteleire? Miért erősödik a svájci frank? Mi okozta a fukusimai földrengés tragikus következményeit? Miért drágul a benzin? Megannyi kérdés, melyek mögött azonban négy ontológiai létállítás sejlik fel, mint egy-egy apokaliptikus lovas.

A bűnös a Nyugat, szemben a Kelettel, ami nem bűnös, hanem a Jövő. A következők miatt bűnös a Nyugat.
  • Materializmus
  • Fejlődés
  • Tudomány
  • Demokrácia
Keleten ilyenek nincsenek, ők nincsenek is válságban. Ezzel szemben a reneszánsz óta dübörögnek a lovasok a Nyugaton, a francia forradalom óta pedig egyenesen ők húzzák a Nyugat szekerét - természetesen a szakadék felé.

Terjedelmi korlátok miatt itt csak röviden bonthatom ki azt a gondolati ívet, melynek részletes tárgyalását 1500 oldalon olvashatják az "Összefoglaló világontológia, avagy miért kell megsemmisíteni a fedett SZDSZ-eseket" című, hamarosan megjelenő monográfiámban. A Materializmus babonájával a legegyszerűbb leszámolni. Nem ehetjük meg a világot, ha más is meg akarja enni a világot, mert a fogaink óhatatlanul összekoccannak. Ennyit akkor a materializmusról. A Fejlődés keményebb diónak tűnik, de gondoljuk meg: lett volna-e fukusimai katasztrófa, ha az elnyugatosodott japánok forró kövön pirítják a reggeli pirítósukat és nem az atomerőmű melegénél?

Na ugye.

A Tudomány megcáfolásához a következők végiggondolását javaslom. A Tudomány nevében benne van, hogy ők tudnak valamit, de tudja-e a Tudomány, mi a válasz a Végső Kérdésre? Egyáltalán, tudja-e a Tudomány, mi a Végső Kérdés? Egy frászt tudja, nem tudnak ők semmit, csak elektromos kenyérpirítót építeni, amiből atomkatasztrófa lesz.

Végül a Demokráciáról. A Demokrácia arra a téveszmére épül, hogy maguk, kedves olvasóim, egyenlőek lehetnek velem, a Megmondóval. Sőt, hogy szánalmas téveszméiket esetleg kommentekben is megoszthatják. De súlyosan megcsalatkoznak. Ugyanúgy, ahogy egy Blogger örökké feljebb van a természetes hierarchiában egy Kommentelőnél, pláne egy Olvasónál, úgy vannak a Tényezők örökké feljebb az egyszerű webproliknál.

Azaz önöknél, szánalmas olvasóim.

13 megjegyzés:

  1. Keleten nincs materializmus? Hát az imádott Kína kommunista ideológiája nem materialista-e? Vagy nincs fejlődés? Hát nem azért imádjuk-e őket, mert olyan nagy ütemben fejlődnek? Vagy keleten nincs tudomány? Hát japán, koreai, tajvani egyetemeken járt-e már? Vagy keleten nincs demokrácia? Hát India nem a föld legnagyobb demokráciája? És Indonézia, Korea, Japán, Thaiföld, stb., stb...?

    Ülj le fiam, egyes.

    Ülj le szépen és várakozzál a szakrális elit diktatúrájára, addig sem ártasz másoknak. Egyébként volt már mostanában egy alak aki kiadott egy 1500 oldalas tanulmányt, csak az nem a fedett szdsz-esek, hanem a marxisták megsemmisíéséről szólt. Utána meg lemészárolt egy csapat gyereket...

    Nem kétséges, hogy te is be vagy csavarodva, de add fel magad, mielőtt gyilkolni kezdesz!

    VálaszTörlés
  2. Blogharcosok, riado! Ellenseges kommentelo (nem kizart, hogy fedett SZDSZ-es) probal belepiszkitani a szakralis kontentbe!

    Ontologiai megsemmisitest rendelek el.

    Nevtelen, egy mocsok, hanynivalo liberalista vagy!

    VálaszTörlés
  3. :DDD

    Most, hogy jobban szétnéztem itt, látom már, hogy mennyi az annyi. Az a legzavarbaejtőbb az Igaz Magyar Szakrális Elit megnyilatkozásaiban, hogy a megszólalásig hasonlítanak a Birodalom Beszivárgó Libsibolsi Véleményterroristáinak a dekadens humoreszkjeire, úgyhogy én is majdnem azt hittem, hogy te itt a krisztusi fajmagyarokon gúnyolódsz, ezért írtam én is pont az ellenkezőjét annak, amit gondolok.

    Kitartás!

    VálaszTörlés
  4. KGB: nem vetetlen, hogy Mitteleuropa is atvenni keszul a Keleti gyakorlatot mert nem ugy van, hogy csak ugy nevtelenul vagy alnev moge bujva trollkodunk az interneten. Meg kulonben is ez egy Elitblog itt csak nevvel es cimmel lehet megnyilvanulni. Ez a nevtelen meg plane gyanus, mert miert hasznal ekezeteket.

    Mert ugye letontologiailag vagy rovasiras, vagy a 24 latin betu oszt kesz.

    VálaszTörlés
  5. Névtelen, kimondhatatlanul örülök, hogy egy eszmei társra bukkantunk. Felajánlom, hogy - megfelelő beavatási szertatás után - közösségünk tagjává fogadjuk.

    Hiszen, mint László, a Professzor is megírta:
    "E babona célja az, hogy szétroncsolja a tradicionális szakralitás hierarchikus létszerveződési módját, felszámolja a tekintélyt, és a beavatás hierarchikus rendje helyett előkészítse azt a mindent elpusztító degradációs folyamatot, amelyet talán „kiavatásként” nevezhetnénk meg. "

    VálaszTörlés
  6. bz249, magam is úgy érzem, hogy rendkívüli óvatossággal kell Névtelenhez hozzáállnunk. Határozottan úgy tűnik, hogy befurakodni igyekszik a közösségünkbe, talán még a beavatási szertartáson is részt kíván venni. Nem kizárható, hogy a névtelenség mögött egy terrorista, netán egy véleményterrorista búvik meg.

    Megbízom magát, hogy likvidálja jól irányzott kommentekkel.

    VálaszTörlés
  7. Véleménytenorista2011. augusztus 11. 7:27

    Azt el tetszenek felejteni, hogy a Demokrácia Végső Fázisában ismét lehetővé válik a Szakrális Világrend Helyreállítása (kataklizmákon keresztül), s aki ennek tudatára ébred, annak rálátása nyílik arra is, hogy a modernitás előtörténete nem más, mint babonaság. S mint László mester megmondta: Babonaság Bolondság. Ezért is gondolom én, hogy van valami abban a szakrális rendben, amit ő idevarázsol, amikor megnyilvánul és leleplez. S az is világos, hogy a fantazmagóriák mögött semmi kézzelfogható nincsen, nincsenek kriptoeszdéeszesek és nem állnak bosszút soha, senkin, semmikor. Babonaság Bolondság!

    VálaszTörlés
  8. Haha, Velemenyterrorista, jol facsarja a szot, mi viszont birtokaban vagyunk a Vegso Szakralis Igazsagnak. Amely ugy szol, hogy a Satan legravaszabb trukkje az, amikor megprobalja elhitetni, hogy nem is letezik.

    Pont igy probalja a Birodalom es az ugynokei, a kriptoeszdeeszesek elhitetni, hogy nem is leteznek. Ezzel maga le is bukott, ugyanis nem a kriptoeszdeszesek letezese a babonasag, hanem a Materializmus, a Fejlődés, a Tudomány es a Demokrácia.

    Magara most eros gyanu vetult, tisztaznia kell magat. Ugye tudja, hogyan?

    VálaszTörlés
  9. Véleménytenorista2011. augusztus 11. 9:37

    Globalonyilvános Objektív Gazdikritika és Szubjektív Önkritika Materializmus- és egyéb babonaság Ügyében?

    Helyszín: Magyar Művészeti Akadémia, Kecske utca?

    Kérek engedélyt a Kritikára!

    VálaszTörlés
  10. A husegproba modjat itt talalja meg.

    A beavatas ugy tortenik, hogy ir nekem egy levelet a jobb felso sarokban lathato cimre - mint bz249 elitklub-tag megirta, itt nem valami internet-trash verodott ossze, hanem nevuket es cimuket vallalo felelos hazafiak, igy jol gondolja meg, milyen cimet valaszt. Erre en kuldok meghivot es onnan kezdve megirhatja az Igazsagot ezen a mediafeluleten.

    VálaszTörlés
  11. Véleménytenorista (alsó hangon)2011. augusztus 11. 12:25

    Kiáltsa mindenki hangosan: Viktor, szerezd vissza az elrabolt vagyont a szemét multiktól!


    így jó lesz, ilyen hangosan?

    VálaszTörlés
  12. Rendben, ezzel belepett a Kommentelo kasztba. Az Olvasokat mar lenezheti ezek utan.

    A Blogger kasztba lepeshez meg tul kell esnie a beavatasi szertartason.

    VálaszTörlés
  13. No látom, hogy "ontology", oszt semmi Heidegger? Csak vmi beszervezősdi? Sejtesedünk, kérem?

    VálaszTörlés