2011. október 1., szombat

Újraelosztás

Hányszor és hányszor leírták, hogy Orbán kádárista! Hányszor és hányszor leírtam, hogy Orbán kádárista! Sokszor.

Talán mégsem volt az olyan jó ötlet.

Mert ki a fasz gondolta, hogy ettől csak jobban tetszik majd a hülyemagyaroknak? Pedig így történt. A hülyemagyarok titkos kádáristák, melyen csak egy Kádárról szóló film segített volna. Sajnos erre se volt pénz, mint oly sok más fontos projektre se, mint például a modern képmesék folytatása vagy tananyag a kisiskolásoknak a tőzsde működéséről..

Jó, akkor próbáljuk máshogy. Ha Kádár jófej, akkor Orbán ne legyen kádárista, ez csak megzavarja a progresszió üzeneteit. Orbán nemkádárista és ezt mindjárt be is bizonyítom, csak előbb jöjjön egy kis politikai gazdaságtan alapozás.

A piaci versenygazdaságban úgy megy, hogy mindenki kimegy a Piacra és ott versenyez a Verseny objektív és szigorú bírái előtt. Aztán a nap végén amit szerzett, azt mind odaadja az államnak. Az állam pedig megállapítja, kinek mennyi jár és ki szerzett különös érdemeket. Ennek alapján a közösből újraeloszt. Ezért hívják ezt a folyamatot újraelosztásnak.

Orbán viszont képtelen az osztást komolyan és szakértő módon lefolytatni. Ahelyett, hogy tudományosan kiszámolná, a piac-szocialista irányítási modell szerint ki mennyivel részesedett a közösből, egyszerűen el sem veszi a Piac és a Verseny résztvevőitől a jószágokat.

Ilyet Kádár nem csinált volna.

A megértés végett mozgóképen is:



Ez önmagában még nem baj. Kibírt ez az ország 150 évnyi török uralmat is, akik szintén nem a piac-szocialista modell szerint osztották el a jószágokat.

Viszont ha Orbán 4 évnél tovább csinálja, akkor vér fog folyni.

2 megjegyzés:

  1. KGB nem tudom mi történt magával, de hosszú hónapok óta ez olyan írás ami a Tirpákot naggyá tette anno.

    VálaszTörlés
  2. Maga egy szanalmas konzumidiota, eN. Mit kepzel, a megmondasbiznisz olyan, mint a Baratok kozt, csak bekapcsolja es fogyaszt? Nem, csak vert, verejteket es konnyeket igerhetek. Ha specializalt megmondasra vagyik, azt maganak kell megirnia.

    VálaszTörlés