2011. december 28., szerda

Nem félünk a sárkánytól

Kedves olvasóim, érzik, ahogy közeleg a világvége? Ha nem, nézzenek mélyen magukba, ugyanis az egész világ ezt várja a majákkal kezdve, Vona Gabival bezárva. Itt közelg tehát a világvége - ami, megjegyzem, nekünk óriási lehetőséget kínál adósságleírásra - és még ráadásul a sárkány éve is van. Nem akármelyik sárkányé, hanem a világevő sárkányé. Annak, amelyiknek oszloplábai és holdszemei vannak.

Joggal retteghet mindenki.

De vajon kell-e rettegni a világevő sárkánytól? Az van, hogy a nyugatiak azt hiszik, hogy csak azért, mert a világevő sárkány meg tudná enni a világot, azért már mindjárt félnünk is kellene, hogy meg fogja enni. Ez is csak a gonosz nyugatiak megátalkodottságát mutatja, mivel ha egy nyugati meg tudná enni a világot, akkor az meg is tenné. Desszertnek meg egy kisebb párhuzamos világot. Ezzel szemben mi, kínaiak ilyet nem tennénk. Mi nem küldenénk emeltdíjas SMS-t a valóságshow-nak, mi nem vennénk lapostévét és mi még autót se akarnánk venni a VIP hitelünkből.

Ebből is az következik, hogy féljenek a sárkánytól a nyugatiak. Mi, keletiek nem félünk. A sárkány nekünk a barátunk.

9 megjegyzés:

  1. Ha a sárkány a hitelválság, azt bizony a köztünk élő embertársaink idézték elő, akik hitelre felelőtlenül autót, lakást, lapostévét, nyaralást vettek. Csakhogy! A társadalom tagjai a köztük zajló számtalan tranzakció révén, egymástól kölcsönösen függve ugyanúgy egyetlen organizmust alkotnak, mint az élőlények sejtjei. Nincs olyan, hogy "főúr kérem, a bélsejtjeim ették meg a pörköltet, nem kérheti a kollektív felelősség jegyében, hogy az összes Hartland-sejt fizessen".

    A sárkány tehát: mi vagyunk. Még ha magunkat (egymást?) is esszük meg. Ez a dolgok igazi keleti, holisztikus szemlélete.

    Jó étvágyat!

    H.Hartland

    VálaszTörlés
  2. Nem igazán értem, miféle holisztikáról hablatyol itten. Én a Keletről Lászlótól, a Professzortól tanultam és azt tanultam, hogy Keleten nem akarják megenni a bolygót, azt csak a gonosz nyugatiak akaják tenni. Mindez pedig a Kelet szakralitása miatt van.

    Most maga jön itt nekem szoliptikával, mintha az lenne a Kelet jellemzője. Pedig világosan meg lett mondva, hogy a szakralitás a Kelet jellemzője.

    Mondja, nem ötödik hadoszlop maga?

    VálaszTörlés
  3. Nézze, lehet ám öncélúan szivattyúkat köpködni és másokat szivattyúköpködésre kérni, de nemcsak az számít, hogy mi a kérés, hanem az is, hogy ki kéri. Sajnálom, de egy Kovátsch Gamma Bertalannak sosem köpnék le egy szivattyúgépezetet ábrázoló képet. Ha egy Doomhammer kérné, talán megfontolnám. :)

    Egyébként mi, magyarok, pontosan tudjuk, hogy a sárkánytól nem kell félni, hiszen gyerekkorunk óta tisztában vagyunk vele, hogy a sárkány csak azt szeretné, ha rászállnának szépen a lepkék.

    Üdv,
    H.Hartland

    VálaszTörlés
  4. Aha, maga személyeskedéssel válaszol arra, amikor megkérem, hogy végezze el a komprádortesztet! Sajnálom, lebukott. Mint az itt kommentelők többsége.

    Ez az igazlátók sorsa, ahogy László, a Professzor már elpanaszolta. Összegyűlnek a gúnyolódó irigyek, akik butaságból vagy ellenszolgáltatás fejében el akarják hallgattatni az Igazságot!

    VálaszTörlés
  5. De hát elvégeztem a komprádortesztet... Csak nem mentem át rajta. De nem tudhatja, nem vagyok-e kettős ügynök, aki csak azért álcázza komprádorügynöknek magát, hogy bomlassza őket.

    Egyébként mi a különbség a -reloaded és a -migrations között? A reloadeden valami Höndör Margit írása volt, még szeptemberből.

    H.Hartland

    VálaszTörlés
  6. Várjunk csak. Maga engem próbál meggyőzni arról, hogy maga komprádorügynök, amikor is pedig arról már így is meg vagyok győződve. Ez hogyan is bomlasztja a Birodalom ügyét? Ezzel maga csak gyanúsabbá vált.

    A reloaded dekonspirálódott és az Ügy ellenségeinek kezébe került. Ott már csak a Birodalom szánalmas propagandáját olvashatja.

    VálaszTörlés
  7. Ha már Margitról szó került, én is érdeklődnék, a virtuális világ melyik virtuális szereplőjére vonatkozik a C = Cunter jelző. (Margit karácsonyi bejegyzésére gondolok.) Mivel nekem csak a Hátramenet és a Tirpák olvasására jut időm, akkor sem mindig.
    ---
    Ha addig nem találkoznánk itt, akkor BUÉK. Bár persze az újév csak január 23-án kezdődik, és a sárkányé lesz, mint ismeretes :-) Le is fordíttattam a guglivel a topikhoz: 龙年 vagy szakrálisabban 龍年, remélem látszik majd a különbség.

    VálaszTörlés
  8. A Cunter valami nick a mandinerről, eredeti formájában Counter. Fogalmam sincs, kicsoda, friss húsnak tűnik.

    Az új év nem számít Kondratyev-ciklusnak, így én az egész felhajtást a Birodalom pénzszivattyúzásának tartom. Mondanom se kell, hogy az összes röppentyű, amit vettem, külföldi gyártmányú. Szemét gyarmatosítók.

    VálaszTörlés
  9. Újra idetévedtem. "Ezzel szemben mi, kínaiak ilyet nem tennénk. Mi nem küldenénk emeltdíjas SMS-t a valóságshow-nak, mi nem vennénk lapostévét és mi még autót se akarnánk venni a VIP hitelünkből"
    Dehogynem!

    VálaszTörlés