2013. november 16., szombat

Kleine Fische, gute Fische

Edward Snowden, WikiLeaks, erődszerű amerikai nagykövetségek. 25 éve még gond nélkül besétálhattam a londoni USA-nagykövetségre, most meg nem engedtek be, csak holmi ellenőrzés után. A felszínen egyelőre csak kisebb gejzírként jelentkeznek a mélyben zajló roppant erők hatásai. Adjuk ehhez hozzá az arany árának szárnyalását és az Obamacare körüli költségvetési huzakodást és csak egyféle következtetésre juthatunk. Az USA bevégezte, ezzel szemben Magyarország ismét a világtörténések középpontjába kerül és éllovas lesz, nem középiskolás fokon.

Most aztán futkoshatnak a kollaboránsok, az ötödik hadoszloposok, a neoliberálisok. A helyi komprádorburzsoázia is rájön, hogy jobban teszi, ha szövetkezik a világforradalom erőivel, mert a tengerészgyalogosok nem fogják tudni megvédeni. Kiderül, hogy a birodalom kémkedik, hogy erőszakkal töri le és emiatt eladósodott.

Kibújt a szög a zsákból, kiderült világosan, ki gyártja itt az összeesküvésteóriákat! Az, hogy jobban élhetünk az USA által parazitálva, az egy összeesküvésteória. Képzeljük csak el, hogy sötét erők esküdnek össze arra, hogy a magyarok jobban éljenek. Teljesen hihetetlen állítás, ezt beláthatjuk könnyen. Az sokkal valószínűbb, hogy sötét erők esküdnek össze arra, hogy a magyarok rosszabbul éljenek. Nem egyszerűen valószínűbb, de megfelel a mindennapi tapasztalásnak is, hiszen rosszabbul élünk, mint 32 éve.

A sötét erők témájának beszédtérbe emelésében immár nem bír a Birodalom engem megakadályozni. Akármennyi tengerészgyalogossal is próbálkozik.

2 megjegyzés:

  1. Na végre! Már azt hittem, elnyelte a globalóma a Low Countries-t.

    b.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Snowden erzekeny tema, ezt a Birodalom is tudja. Ellensegek tomkeleget kellett lekaszabolnom, hogy ez a post megjelenhessen.

      Mutatja a Birodalom gyenguleset, hogy nem sikerult a tervuk.

      Törlés