2013. november 21., csütörtök

Nemzetstratégiai szövetség

Most már a britek sem látják szívesen a magyar munkavállalókat. Hogyan jutottunk ide? Egyszerűen túl sok volt a szabadság. Ha kevesebb lett volna a szabadság, akkor a britek azt se tudnák, hogy a magyar munkavállalók a világon vannak, így aztán nem is alakulna ki bennük ellenérzés.

Már megint az a túl sok szabadosság, mondhatni liberalizmus, ami a bajok forrása.

Ahhoz, hogy a bajok mélyszerkezetéhez leássunk, látnunk kell, mihez vezet a munkaerő szabad áramlása az EU-ban. Van egy olyan ország, mint mondjuk Magyarország, ami hatalmas humántőkével rendelkezik, de mással szinte semmivel se. Mit tehet egy ilyen ország? Mondjuk az elit elhatározza, hogy mi leszünk a legversenyképesebb gazdaság. Magyarul megmondjuk a konzumidiótáknak, hogy dolgozzanak a lapostévéért kétszer annyit, mint egy kevésbé versenyképes gazdaságban. Meglátja ezt a karvalytőke és idecsődül, ami egyfelől jó az elitnek, mert lám, sikerrel teremtett munkahelyet, másfelől jó a konzumidiótáknak, mert egyáltalán kapnak lapostévét. Ha kétszer annyi munkáért is.

Különben a konzumidióták kénytelenek lennének beérni kolorsztárral és a vele járó tűzoltókészülékkel.

Ezt a tervet ássa alá az, hogy a konzumidióták is üzleti tervet merészelnek készíteni. Miszerint nem fognak ők kétszer annyit dolgozni a lapostévéért, hanem inkább feleannyit dolgoznak Galway-ben. Így aztán a karvalytőke hiába jön ide, a konzumidióták már régen a lapostévéjüket dédelgetik valahol máshol.

Rossz ez mindenkinek. Rossz az elitnek, mert hiába a nagyszerű nemzetstratégia, nem jön a kilábalás. Rossz a karvalytőkének, mert hiába a nagyszerű üzleti terv, ha nincs, aki végrehajtsa. Rossz a magyaroknak, mert ha a konzumidióták elmennek Galway-be, ki fizeti a professzori fizetésemet? Rossz a Galway-ben lakóknak, mert ki szeretné, hogy holmi idegenek fizessenek adót Galway-ben? És végül rossz a konzumidiótáknak, mert sokkal több lapostévét tudnak venni, amivel kizsigerelik a bolygót és mindannyian szánalmasan elpusztulunk a környezeti katasztrófák miatt.

Benne vagyunk az EU-ban, ezzel nincs mit tenni. Ha nem lennénk benne az EU-ban, nem kapnánk zsozsót, amiből bioáramfejlesztőt lehetne építeni. Már persze annak, akinek az elit megengedi. Tehát magát az EU-t kell megváltoztatnunk és ez szövetségesek nélkül nem megy. Ebben a harcban a szövetségesünk pedig mindenki, aki ráveszi a konzumidiótákat arra, hogy kétszer annyit dolgozzanak a lapostévéért.

Még ha ezért utálniuk kell a magyarokat, akkor is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése