2015. július 14., kedd

A görög kérdés

Szemeink előtt bomlik ki a görög probléma, ami a mélyszerkezet legalaposabb ismerőit is komoly töprengésre készteti. Mert az mélyelemzés első szintjén a helyzet világos. Görögországot éppen lerabolni és létezésében megszüntetni igyekszik a Nyugat, illetve a Nyugat mögé bűjt világpusztító világerő. Itt és most a görögség és vele együtt a nyugati civilizáció bölcsőjének a megmaradása forog kockán, így nem kérdés, hogy a görögöknek mi a teendője. Tudván, hogy most már a nekik kölcsönadó tőkepénzesek aggódhatnak, meg különben is geopolitika van és ha megharagszanak, akkor annyi a Birodalom békéjének, nyugodtan diktálhatják a feltételeket. Kijelenthetik, hogy gyorsan adjanak a tőkepénzesek még több pénzt, vagy különben. Az ő harcuk a megalázottak és megszomorítottak, a bolygó szegényeinek világítótornyaként hasít a turbókapitalizmus sötét éjszakájába.

Erre fel ahelyett, hogy jól beintettek volna a pénzeseknek, a látványjólétet választották. Ezek a konzumidióták.

Patthelyzet alakult ki. Rossz hír, hogy a görögökön kipróbáltak egy olyan planetáris szuperfegyvert, ami azzal járhat, hogy ha a görögök megpróbálnak beinteni - mondjuk a geopolitikára hivatkozva - akkor a hitelezők viszik a Partheont. Darabokban, ahogy eddig is tették. Rossz hír ez a gazdasági szabadságharcot folytató népeknek, hiszen ilyen alapon az én fejem felől is elviheti a házat a globálbirodalom.

Jó hír, hogy a birodalmisták még meg is gondolhatják magukat. Például gondolhatják azt, hogy hát szép dolog-e, hogy ilyen keményen elkentük a görögök száját, még a végén minket neveznek élősködőnek. Ha a Birodalom ezt felfogja, akkor egyetlen választása marad: megadja, ami jár.

Különben imádkozhatunk a nyugdíjamért.

Miért? Hogy fordulhatott elő ez a blamázs?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése