2011. január 19., szerda

Igazságok a deficitről

Van egy nagyon fontos tudnivaló. Mindig az első mondatot jegyzik meg az olvasók. Sokan el se olvassák tovább. Ezért mindjárt az esszém elején elsütöm a megmondást, amit mindenkinek meg kell jegyeznie:

Deficit az nincs. A deficit az hazugság.

Mostanra elvesztettem az olvasóim harmadát, aki megmaradt, az pedig jobban tűri az unalmas fejtegetéseket, tehát akkor kibontanám. Igen, létezik egy olyan dolog, hogy a bevételek és kiadások különbsége, amit hívhatunk deficitnek is. Ez azonban mi, ez a deficit? Ez csak egy szám, amit papírra írnak. Tessék, ide írok számokat, 12567, -2300000, 3.2, ennyit számít a deficit. A lényeg nem a deficit, hanem hogy mi jár. Hogy mi jár, az nem egyszerűen azért fontos, hogy tudunk-e lapostévét venni svájci frankhitelre, nem. A lapostévé csak a konzumidiótáknak fontos, itt fontosabb dolgok forognak kockán. A tét óriási: reprodukciós katasztrófa van. Ha a magyar nemzet nem kapja meg, ami jár, akkor a reprodukciós katasztrófa örvénye Szkülla és Kharübdisz módjára szippantja a mélybe a sokat szenvedett magyar nemzetet.

Tehát onnak kezdjük, hogy szépen összeadjuk, mi jár. Utána megnézzük, honnan tudjuk összeszedni, ami jár. Még szerencse, hogy van ez a Pusztító Világerő, ami egyre csak járatja a szivattyúit. A Világerőnek mindig van pénze, attól csak elszedjük és már meg is van, ami jár.

Vegyük akkor sorra, mi jár.

Jár a nyugdíj. Azért jár, mert fizettek évtizedekig. Tehát mivel fizettek, az ott van az államnál és nem mondhatja, hogy nincs. A bank, az mondhatja, hogy nincs, mert a bankok a Pusztító Világerő részei (ezért rossz a magánnyugdíjpénztár), de a magyar állam csak akkor mondhatja, hogy nincs, ha maga is a Pusztító Világerő része. Nyugdíj tehát van és ennyi legyen is elég.

Jár a gyógyszer. Ennek nagyon egyszerű oka van. Régen a gyógyszer olcsó volt, most meg drága. Ha ilyet látunk, azonnal gyanakodhatunk, hogy a Pusztító Világerő szivattyúzik éppen. És valóban. Kinek a kezében van a gyógyszeripar? A Pusztító Világerő kezében van. Azt hiszem, nem is kell tovább magyarázzam.

Jár még a munkanélkülieknek. Jár nekik, mert a munkahelyüket a Pusztító Világerő vette el, akkor fizessen nekik kártérítést. Ezen felül még az olcsó tömegközlekedés is jár.

Most így hirtelen ennyit tudtam kitalálni, mi jár. A listát később bővíteni szándékozom és ha mindenki igénye rákerült, mehetünk a Puszító Világerő elleni újabb szabadságharcra.

UI: Ki merte leszedni a cikkemet a Magyar Hírlap Véleményoldaláról? Tegnap még ott volt.
Update: visszatették a cikket a véleményoldalra. Ez a média hatalma.

8 megjegyzés:

  1. A megoldast Azsiaban kell keresni, ahol meg nem szakadtak el az ontologiai letalapoktol es a szakralis hagyomanyoktol. Peldaul Tajvanon meg a szokasosnal is kevesebb gyerek szuletik a Tigris eveben, mert azokrol koztudott, hogy felnove nagy taplok lesznek.

    Meg egyebkent is Azsiaban munkaalapu gazdasag van, nem spekulacio es szelvenyvagdosas, hanem napi 16 ora gurizes a gyarban. Azt hiszem ez lehet a kozos pont a Mester es Laszlo a Professzor eletmuveben.

    VálaszTörlés
  2. Ha 16 orat dolgoznak a gyarban, akkor nekik van zsozsojuk. Ha van zsozsojuk, akkor lehetnenek ok a Pusztito Vilagero, akiktol el kell venni.

    Maga szerint mennyit lehetne kifejni a kinaiakbol?

    VálaszTörlés
  3. KGB: nem tudom, talan Berija elvtars mar belevagta a csakanyat egy kinaiba, de en meg nem probaltam. De amilyen kicsik, nem hiszem, hogy olyan sok szen lenne bennuk.

    Meg az a baj, hogy a kinaiak messze vannak, valami kozelebbi Pusztito Vilagero kellene, ahova delelott leugrik az ember, legombol egy kis zset es este aztan otthon vacsoralhat. Mi lenne, ha a Providentet neveznenk ki Pusztito Vilageronek, es ennek orven csak felvennenk, de nem fizetnenk vissza nekik a kolcsont?

    VálaszTörlés
  4. Aztán a Provident is elmegy siránkozni Brüsszelbe és azt is bojkottálnunk kell. Egyfelől petíciókat írni és aláírni fárasztó, másfelől ha bojkottálunk, nincs zsozsó.

    A Providentnek honnan van pénze? Az is kínai?

    VálaszTörlés
  5. KGB: gondolkodjon komplexen! Mi a komprádorszivattyú? Egy perpetum mobile, minden egyes körfordulatban energiát szív ki egy látszólag végtelen forrásból, a szakrális magyar nemzet életerejéből. Hogy csinálja mindezt? Nagyon egyszerűen. Vegyük Józsit a szakrális kisvárosi gyári munkást vagy Pistát a nála is szakrálisabb falusi földművest. Ezek az emberek a földdel vagy a hegesztőtrafóval való erős ontológiai alapokon nyugvó kapcsolataik révén részesülhetnek ebből a létenergiából. Mivel ez intenzív létenegia sajnos túl nagy helyet foglal és problémás a fagylaltozóba elcipelni, ezért Józsi és Pista a magyar nemzet kereszténység előtti korba visszanyúló leleményességének és erős ellenálló ösztönének köszönhetően pénz formájában szállítja (itt jegyezném meg, hogy az apostoli szent királyaink közé tartozó III. Béla is használt pénzt, vagyis a pénz nem a Pusztító Világerő eszköze, a Pusztító Világerő csak rátette a kezét).

    Na és itt lép be a Birodalom a képbe, ugyanis szemben a nyers létenergiával a pénz sajnos szivattyúzható. Ügynökei révén a Birodalom rávette Józsit és Pistát, hogy azt képzeljék, hogy a pénz nem náluk, hanem a Pusztító Világerő Centrumaiban a bankoknál van a legnagyobb biztonságban.

    Most figyeljen, mert ez lesz az ördögi terv. Szóval Józsi és Pista elmennek a bankba. Jóhiszeműen, teszem hozzá. Ott aztán a simaképű komprádorügynök telebeszéli a fejüket hozammal, kamattal és más infernális dolgokkal, amelyekkel szemben, sajnos az egyszerű ember védtelen. Szó-szót követ és végül Józsi és Pista téveszmébe esik, és a Pusztító Világerő csábításának engedve hosszú lekötésbe helyezi a pénzt, mert úgymond úgy fial többet.

    Na és most jön a csel. A komprádorügynökök persze nagyon jól tudják, hogyha Józsi és Pista az összes pénzét leköti, akkor nem lesz mit enniük. Vagyis valahonnan pénz kell nekik, nade kinek van pénze: bizony a banknak. És a bank odaadja Józsi pénzét Pistának, Pista pénzét pedig Józsinak, amivel egyrészről érdekellentétet szít magyar és magyar között, másrészről pedig elteheti a hasznot, az úgymond hasznos tevékenységnek számító pénzkihelyezésért.

    Érti már honnan van pénze a Providentnek? Ezért kell megtörni a kört és nem visszafizetni nekik a felvett kölcsönt!

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. bz249, ebből írjon postot. A világnak meg kell tudnia az igazságot.

    VálaszTörlés