2016. május 23., hétfő

Ausztria: Jövő vagy Múlt

Ausztriának is a Berlin-Moszkva-Peking tengely az érdeke.

Ennek az egyszerű kijelentésnek millió rétegű mélyszerkezete van. Történelmi visszatekintés - most nem megyek bele. Lényeg a lényeg: Ausztriának eddig jó volt, mert hatalomgazdasági transzferek rejtett nagykoalícióban kormányzott fizikai teste volt a globális véleményhatalmi térben.

Hanem.

Hanem most az USA mindezt össze akarja rontani azáltal, hogy a kibontakozó eurázsiai együttműködést alá akarja aknázni. Ausztriának főleg akkor volt jó, amikor volt még Szovjetunió és ugyan most is jó neki, de ha ezt a jót meg akarja őrizni, akkor megint kell egy Szovjetunió vagy valami hasonló. Az USA pedig éppen az Új Európa Program végrehajtását akarja megakadályozni azzal, hogy Európára zúdítja a menekülteket, Ukrajnának megparancsolja, hogy támadja meg Oroszországot, Kínából pedig nem veszi meg hitelre a kínai biszbaszokat, így okozván gazdasági visszaesést ott.

Mit tehet ebben a helyzetben Ausztria? Egyszer már megpróbálkozott szabadságharccal, de az akkori Vezér sajnos autóbaleset áldozata lett. Most újra itt az alkalom, hogy a hanyatló amerikai Birodalommal szemben a Jövőt válassza. Ez az óriási tétje a mostani osztrák elnökválasztásnak - csatlakozik-e Ausztria a jövő győzteseihez, ahol mi már ott vagyunk, vállalva az elképzelhetetlen mértékű változásokat, vagy pedig az elmúlt évszázad éllovasából globális sereghajtó lesz.

Ezt gondolja meg Ausztria, de nagyon, amikor választ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése