2016. június 15., szerda

Lehet-e más?

Lehet-e más?

Korábban volt egy válaszom, ami a magyar politikai élet holisztikus leírására tett kísérletet Mátyás királytól kezdve. Szép volt, jó volt, elmúlt. Akkor akkor volt, most meg most van.

Lehet-e MOST más?

Ezen kérdés megválaszolásához azt kell megvizsgálni, mi a politika célja. A politikának természetesen az a célja, hogy átalakítsa az országot, de nem jakobinus, kommunista módon, rohamozva, hanem lassan, ám szívósan. Az átformálás szükségessége meg sem kérdőjelezhető, hiszen már Bibó óta tudjuk, hogy a magyar alkat eltorzult, hibás mintázatok rejtőznek benne és emiatt nemzetállítás vált szükségessé. Itt természetesen nem jakobinus, kommunista módon rohamozva megkísérelt nemzetállításról beszélünk, hanem magyar hagyományainkhoz igazodó, tudatalatti, mintegy szakrális nemzetállításról.

Már csak hogy nehogy eltévedjünk és azt higgyük, hogy kísérletezni akarnánk a magyarsággal, mint valami fehéregér-teleppel.

A nemzetállítás majd később jön, a magyar alkat torzulásának okát azonban már most meg kell nevezni. Ebben pedig egyetért a Jobbik, az LMP és a Fidesz. A bajok oka a megnevezhetetlen globális Birodalom, ami a magyar léterőt szivattyúzza. Ez torzítja a magyar alkatot immár Mohács óta és amíg el nem pusztítjuk ezt a globalitást - a szeretet erejével - addig nem is fogja feladni az elpusztításunkra szőtt összeesküvést.

Nem lehet tehát más a politika. Jobbik, LMP, Fidesz, ugyanannak a csatakiáltásnak a hangjai, csak más hangnemben. Előre a globalóma ellen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése