2011. június 22., szerda

Tervhivatal

Elismételtem már legalább kétszázszor, hogy a Fidesz nempiaci és kommer, tessék, itt a kétszázegyedik. Talán így csak bevésődik a buksi fejecskétekbe az Igazság.

A Fidesz nempiaci és kommer.

Most például megmondja, hogy mennyi legyen a bér. Igen, jól hallottátok. Megmondja a főnökötöknek, hogy mennyit kell keresnetek. Konkrétan azt törvénykezték maguk alá, hogy aki nem hajtja végre a tavalyi bérmegállapodást, az nem pályázhat közbeszerzésre, de ez ugyanaz. Hát melyik autószerelő műhely vagy fodrászüzlet teheti meg, hogy ne pályázzon közbeszerzésre? A Jó Állam a közbeszerzéseken keresztül igazgatja a Piac és a Verseny világát, amint azt a képmeséken keresztül ékesen megfigyelhettétek.

Ma a közbeszerzések, holnap azt is megmondja a Rogán, hogy hány centi lehet a sonkászsömlén a sonka az üzemi büfében. Én szóltam.

Mert kétféle világnézet van, kedves barátaim. Az egyik szerint alulról indáznak fel a bizniszek, a Piac és a Verseny vaskeze pedig kiválogatja a legéletképesebbet. Például nem véletlenül mondok meg én a tirpákblogon: engem választott ki az evolúció, a sok wannabe lúzer pedig kiszelektálódott és most targoncát vezetnek a teszkóraktárban. A másik világnézet szerint pedig a rogántóni leszólhat a magasból, hogy hóha, legyen béremelés. Nem kérdés, hogy egy hülyevallásos szívéhez melyik áll közelebb.

És akkor most ide a végére egy közgazdasági elemzés is a létfilozófiai eszmefuttatás után. Az a cég, amelyik elérte, hogy a dolgozói kevesebb bérért robizzanak neki, az a hatékony. Az ilyeneket kitüntetni kell, nem büntetni a közbeszerzésből való kizárással.

Újabb bizonyíték, mennyire nem értenek ezek semmihez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése