2015. március 13., péntek

A világ, ahogy ma ismerjük

Jalta óta az USA uralja a világot. De már nem sokáig.

Bontsuk ki ennek az állításnak a mélyszerkezetét. Az magyarázatot se érdemel, hogy Jalta óta az USA kezében van a főhatalom. Ez annyira magától értetődő állítás, hogy még a tekintélyes Cato Institute sem mond ilyet. Ez egyszerűen így van, a Szovjetunió is tulajdonképpen az USA parancsainak engedelmeskedett.

Azt azonban mondja a Cato Institute, hogy mostanában a főhatalmat az USA rosszul használja. Állandóan beleszól lokális főhatalmisták helyi ügyeibe, megakadályozza a szakrális vezetés természetes kialakulását és működését, mondvacsinált korrupciós vádakkal és "demokráciaféltéssel" megzavarja a lokális erőforrásszívattyúk zajtalan üzemét.

Ennek ára van ám, mutatnék rá sokat sejtetően.

Az az ára, hogy ha a lokalitásokat nem tudják a természetes szakrális vezetők uralmuk alatt tartani a lokalitást lakó nép nemzetkaraktere számára természetes módon, akkor az USA-nak kell uralma alatt tartania és nem számíthat a természetes szakrális vezetők segítségére ebben. Vagyis felfordulás lesz, forrongás, engedetlenkedés. Hogy ebben miért vagyok olyan biztos, arra már korábban is utaltam, most se részletezem. Így lesz és kész.

Drága dolog ám békét tartani a lokalitásban természetes szakrális vezető nélkül.

Otthon meg ugye tele van minden fegyverrel az USA-ban. Ha ott netán rendzavarás következik, akkor az nagyot durranhat ám.

Így áll tehát a helyzet. A Birodalom beleavatkozik, ezért pusztulásra ítéltetett. Ha nem avatkozna be, akkor folytatódhatna az uralma, dehát nem így áll a helyzet. Ezért kell felkészülnünk arra, mi lesz a teendőnk a bukás után.

5 megjegyzés:

  1. Ácsi gitár! Hogy van ez?! Előző bejegyzésben még félelem és rettegés:
    "Ha lenne a Birodalom ellen egy másik Birodalom, amitől félelem költözne a globáltőke Birodalmának a szívébe, mint történt a hidegháború idején,"
    Itt meg a Szu az SA legvidámab barakkja: "a Szovjetunió is tulajdonképpen az USA parancsainak engedelmeskedett".

    Most akkor mi a megmondás? KGB, ne egyen lejárt szavatosságú bütyökmagot!

    Bernadotte

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem SA hanem USA.

      Törlés
    2. Ejnye, Bernadotte, hányszor kell magyarázzam. Ez a dialektika.

      Egyfelől a hidegháború idején a globálbirodalom nem bírt teljes kifosztási teljesítményre kapcsolni, mert ott volt a Szovjetunió. A megalázottaknak és megszomorítottaknak ezért érdekük, hogy újra legyen Szovjetunió, mert akkor retteghet a Birodalom és emiatt csökkenti a létfosztó szivattyúk szívási teljesítményét.

      Másrészt azért jegyezzük meg, hogy a Szovjetunió nem mindenben volt jó. Például szétrombolta a falvak igaz magyarságának ösztönös szakralitását, ami a Röggel való egységből fakadt. Ezt a modernizációs dühöt nem akarnánk az új Szovjetuniótól. Legyen Ellenbirodalom, de legyen konzervatív és szakrális.

      Mellékesen jegyzem meg, hogy Putyin Oroszországa pont megfelel ezeknek a feltételeknek.

      Egyébként pedig ezt nem kell érteni, ez dialektika. Elég, ha elhiszi.

      Törlés
  2. a SzU is szivattyúzott

    b.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen, tudományosan be van bizonyítva, hogy a Szovjetunió kevesebbet szivattyúzott. Vagyis jobban jártunk volna vele és jobban is fogunk járni egy új, konzervatív nemszovjetunióval.

      Törlés